fbpx

5+1 Κύπριοι παίχτες που έπαιξαν σε όμιλο Champions League και ίσως δεν τους θυμάσαι!

Από μικρά παιδιά μάθαμε να ζούμε, να ανυπομονούμε κάθε χρόνο να δούμε τη μαγεία που προσφέρει το Champions League. Αρκετοί από εμάς, μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν να ονειρευτήκαμε κάποτε πως παίζουμε “στα αστέρια” (εγώ τουλάχιστον το έκανα).

Αυτό το συναίσθημα έγινε ακόμα πιο έντονο από το 2008 όταν πρωτοβάλαμε σαν Κύπρος ομάδα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συμμετοχές βέβαια της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ έδωσαν την ευκαιρία σε αρκετούς συμπατριώτες μας ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στο Champions League.

Μάζεψα 5+1 από αυτούς που ίσως δεν θυμάσαι πως έπαιξαν στους ομίλους και μπορείς να τους δεις πιο κάτω:

1
Αντρέας Παπαθανασίου

alchetron.com

1,5 χρόνο έμεινε στον Αρχάγγελο ο Αντρέας Παπαθανασίου τη διετία 2008-10 (έκανε και ένα εξάμηνο δανεικός στον Ερμή), προλαβαίνοντας όμως να ζήσει την εμπειρία ενός ομίλου Champions League.

O επιθετικός από τη Λάρνακα αγωνίστηκε συγκεκριμένα στους 2 αγώνες με την Porto για την 3η και την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League 2009-10. Και τις 2 φορές ο Παπαθανασίου αγωνίστηκε ως αλλαγή παίζοντας συνολικά 16 λεπτά.

2
Γιώργος Παναγή

4 φορές αγωνίστηκε με την Ανόρθωση στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2008-09 ο Γιώργος Παναγή, ισάριθμες φορές ως αλλαγή.

Μάλιστα, ο 31χρονος σήμερα άσος ήταν ο πρώτος Κύπριος που σκόραρε για κυπριακή ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (προηγήθηκαν οι Κωνσταντίνου και Οκκάς για ελληνικές όμως ομάδες).

Ήταν στο παιχνίδι με την Inter για την 4η αγωνιστική όταν ο Παναγή (που μπήκε στο 43′ στη θέση του τραυματία Paulo Costa) έκανε το 2-2 στο 45+1′.

Πέρα από το ματς με την Inter, ο Παναγή αγωνίστηκε, επίσης, απέναντι στη Werder στη Βρέμη και στο ΓΣΠ (μπήκε στο 58′ και το 71′ αντίστοιχα), αλλά και στο νικηφόρο (3-1) ματς με τον Παναθηναϊκό, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 82′.

3
Μαρίνος Σατσιάς

uefa.com

Αφιέρωσε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΑΠΟΕΛ ο Μαρίνος Σατσιάς και έζησε σαν αρχηγός τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σε όμιλο Champions League 4 φορές.

Αρχικά, τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε 3 φορές. Η πρώτη ήταν απέναντι στην Atletico Madrid, στην πρεμιέρα των ομίλων της συγκεκριμένης χρονιάς, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 67′.

Οι άλλες 2 ήταν απέναντι στην Porto για την 3η και την 4η αγωνιστική. Και στις 2 αναμετρήσεις ο πρώην μέσος των γαλαζοκιτρίνων αγωνίστηκε ως βασικός. Στο ματς του Dragao βγήκε ως αλλαγή στο 77′, στο ΓΣΠ αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο.

Η πιο σπουδαία συμμετοχή όμως του Σατσιά ήταν 3 χρόνια αργότερα, το 2012, όταν αγωνίστηκε για 12 λεπτά (78′-90′) στο Bernabeu απέναντι στη Real Madrid στα προημιτελικά του Champions League της σεζόν 2011-12.

4
Αντρέας Κωνσταντίνου

anorthosis24.net

Ως την σπουδαιότερη χρονιά της καριέρας του είναι πολύ πιθανόν να θεωρεί ο Αντρέας Κωνσταντίνου τη σεζόν 2008-09.

Αυτό γιατί ο 37χρονος σήμερα Κωνσταντίνου όχι απλά έζησε την εμπειρία να αγωνίζεσαι στους ομίλους του Champions League, αλλά ήταν βασικός και αναντικατάστατος και στα 6 παιχνίδια που έδωσε τότε η Ανόρθωση απέναντι σε Werder Bremen, Inter και Παναθηναϊκό.

540 λεπτά δεν τα λες και λίγα για τον επί μια τριετία (2007-2010) πρώην αμυντικό της “Μεγάλης Κυρίας”.

5
Μηνάς Αντωνίου

apoelfc.com.cy

Θα έχει να το διηγείται στα παιδιά και στα εγγόνια του ο Μηνάς Αντωνίου πως στα 23 του χρόνια αγωνίστηκε σε παιχνίδι ομίλων Champions League.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός επιθετικός, στην πρώτη του χρονιά ως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκε για 9 λεπτά απέναντι στην Tottenham (μπήκε στο 81′) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων της περσινής διοργάνωσης.

6
Νίκος Νικολάου

Πλούσια από κάθε άποψη ήταν η καριέρα του Νίκου Νικολάου. Ειδικά με τη φανέλα της Ανόρθωσης πανηγύρισε τίτλους και πολλές προσωπικές διακρίσεις, τις περισσότερες από αυτές ως αρχηγός.

Ως αρχηγός πανηγύρισε και την είσοδο της ομάδας της Αμμοχώστου στους ομίλους του Champions League στην τελευταία σεζόν της καριέρας του (2008-09).

Μάλιστα, ο γεννημένος στη Λεμεσό, Νικολάου αγωνίστηκε 4 φορές στους ομίλους με τις 3 από αυτές να είναι ως βασικός, στην πρεμιέρα με τη Werder και στα 2 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Το μοναδικό παιχνίδι που αγωνίστηκε ως αλλαγή ήταν αυτό με τη Werder στο ΓΣΠ, όταν ο εμβληματικός αρχηγός της Ανόρθωσης μπήκε στον αγώνα στο 46′. Στο 62′ μάλιστα ο Νικολάου άνοιξε το σκορ στον αγώνα (τελικό αποτέλεσμα 2-2).

Θυμάσαι κάποιον από αυτούς να αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending