Ήξερες γιατί οι άνθρωποι έβγαιναν πάντα σοβαροί στις παλιές φωτογραφίες;

StudentLife Chief Editor

Ζώντας στην εποχή του Instagram και των αγαπημένων -πλέον- selfies, είναι φυσικό να θεωρούμε δεδομένο το χαμόγελο στις φωτογραφίες μας.

Οι φωτογραφίες πορτραίτων όμως, δεν είχαν πάντα την ίδια μορφή με τις σημερινές. Για δεκαετίες οι άνθρωποι συνήθιζαν να «βγαίνουν» σοβαροί στις φωτογραφίες τους.

Ψάξαμε και σου βρήκαμε γιατί στις παλιές φωτογραφίες δεν γελούσαν ποτέ!

Τεχνολογία άλλης εποχής!

en.wikipedia.org

Το 1839 ο Louis Daguerre εφηύρε την πρώτη πρακτική και εμπορική φωτογραφική διαδικασία (Νταγκεροτυπία ή δαγκεροτυπία).

Ο φωτογραφιζόμενος έπρεπε να παραμείνει ακίνητος για πολλή ώρα, μιας και ο χρόνος που χρειαζόταν για να αποτυπωθεί μια φωτογραφία ήταν μεγάλος σε διάρκεια.

Έτσι, τα κινούμενα αντικείμενα είτε δεν καταγράφονταν καθόλου, είτε έβγαιναν θολά, γι’ αυτό ήταν ευκολότερο να διατηρεί κανείς μια σοβαρή έκφραση, παρά να χαμογελά!

Από τη Ζωγραφική στη Φωτογραφία

pinterest.com

Ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν στις παλιές φωτογραφίες είναι επειδή ακολουθούσαν την πρακτική της ζωγραφικής.

Στα πορτραίτα, το μοντέλο ήταν υποχρεωμένο να μείνει στην ίδια στάση για πολύ καιρό, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι «σωστό».

Ευτυχώς για εμάς, η εξέλιξη της φωτογραφικής τεχνολογίας άλλαξε τα δεδομένα και έφερε το χαμόγελο στα πορτραίτα των ανθρώπων. Πλέον, αποτελεί μια από τις κυρίαρχες τάσεις για όσους ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό.

Εσύ προτιμάς να βγαίνεις με σοβαρό ή χαμογελαστό ύφος στις φωτογραφίες;