fbpx

Δήλωσε συμμετοχή στο Climathon 2018 και δώσε τη δική σου λύση!

Στις 26 Οκτωβρίου 2018, πολίτες από 120 πόλεις παγκοσμίως, θα συμμετάσχουν εθελοντικά σε ένα 24ωρο μαραθώνιο διαγωνισμό με στόχο να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη τους σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, καλούνται να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους και να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και ανάδειξη καινοτόμων λύσεων για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη τους.

Το Climathon, αρχικά δημιουργήθηκε από το EIT Climate-KIC, ως ένας μαραθώνιος για προγραμματιστές (hackathon). Από τότε μέχρι σήμερα, έχει εξελιχθεί σε μία παγκόσμια πρωτοβουλία η οποία κινητοποιεί και ενώνει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

Οι Κυπριακές ομάδες θα καλεστούν να δώσουν λύσεις στις ακόλουθες προκλήσεις:
• Πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε τη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας στη Λευκωσία και να αλλάξουμε στάση από τη σημερινή προσέγγιση του «παίρνω-δημιουργώ-πετώ»
• Πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σύστημα βιώσιμων μεταφορών και μετακινήσεων στη Λευκωσία;

 

Δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Ο διαγωνισμός Climathon 2018 για την Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στην Πύλη Αμμοχώστου από την 26η Οκτωβρίου ώρα 13:00 και για 24 συνεχόμενες ώρες, δηλαδή μέχρι την 27η Οκτωβρίου και ώρα 13:00. Κατόπιν αξιολόγησης, θα ακολουθήσει απονομή βραβείων για τους νικητές.

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών και η Infocredit Group.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και συμμετοχή, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://climathon.climate-kic.org/en/nicosia ή επικοινωνήστε μαζί μας στα email:
mandreou@infocreditgroup.com
myrto.skouroupathi@cea.org.cy

Δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending