fbpx

Ένα από τα πιο πρωτότυπα Instagram accounts που αξίζει να ακολουθάς!

Είσαι κι εσύ fan του Instagram; Σου αρέσει να δημοσιεύεις ή/και να παρακολουθείς άλλα Instagram profiles, με βάση τα ενδιαφέροντά σου;

Τον τελευταίο καιρό, προσωπικά παρακολουθώ ένα εντυπωσιακό profile που έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό: Σκίτσα στην Κύπρο. Θα σκεφτείς: “Τι το πρωτότυπο έχουν αυτά τα σκίτσα και ξεχωρίζουν;” Και θα σου απαντήσω: Είναι μέρος και κομμάτι μιας φωτογραφίας/ενός βίντεο, προβάλλοντας τις ομορφιές της Κύπρου.

Πρόσφατα λοιπόν, μιλήσαμε με τη δημιουργό του σχετικού λογαριασμού και μάθαμε όσα την ώθησαν να πρωτοτυπήσει με αυτόν τον instagrammable τρόπο! 🙂

Δες πιο κάτω τα πιο εντυπωσιακά posts που ξεχωρίσαμε και ακολούθως όσα μας είπε η ίδια για το project της:

 

Γεια σου Ελεάνα. Πες μας αρχικά λίγα λόγια για ‘σένα και τις σπουδές σου.

Ονομάζομαι Ελεάνα Χρυσάνθου Πετούση, είμαι 36 χρονών και κατάγομαι από τη Λευκωσία. Σπούδασα αυτό που πάντοτε αγαπούσα και συγκεκριμένα Καλές Τέχνες στη Σχολή Σούρικωβ της Μόσχας με ειδίκευση στη μνημειακή ζωγραφική.

Το 2007 επέστρεψα στην Κύπρο όπου εκ τότε διδάσκω σχέδιο και ζωγραφική σε ιδιωτική σχολή τέχνης στη Λευκωσία. Παράλληλα λαμβάνω μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, διαγωνισμούς και δράσεις της καλλιτεχνικής ζωής του νησιού όπως επίσης πραγματοποιώ σε τακτά διαστήματα σόλο εκθέσεις.

Η γενιά μου είχε τους απόφοιτους της αλλαγής του αιώνα, κατά την οποία πραγματικά ζήσαμε το τελευταίο πριν, την αρχή και την τρομερή εξέλιξη και έξαρση της τεχνολογίας και ειδικότερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια ήταν η αφορμή για να δημιουργήσεις το @sketchingcy;

Η ιδέα του @sketchingcy προέκυψε πριν από 3 μήνες περίπου. Προς μεγάλη μου χαρά σχεδόν άμεσα αγκαλιάστηκε από το διαδικτυακό κοινό προκαλώντας πολλά θετικά σχόλια, αναδημοσιεύσεις, παραγγελίες και προτάσεις για συνεργασίες.

Το να σκιτσάρω ή να ζωγραφίζω σε διάφορες τοποθεσίες ήταν κάτι που πάντοτε εφάρμοζα στην καθημερινότητα μου.

Το καινούριο ήταν η δημιουργία ενός λογαριασμού στο Instagram (@sketchingcy)και μια σελίδας στο Facebook που να προβάλει αποκλειστικά αυτά τα έργα. Το κοινό του λογαριασμού έτσι όπως διαμορφώνεται, αποτελείται από άτομα διαφόρων ηλικιών, που είτε ασχολούνται με τις τέχνες ή είναι φιλότεχνοι, είτε απλώς απολαμβάνουν την ιδέα και την αισθητική του project.

Ποιος είναι ο μελλοντικός σου στόχος;

Στόχος μου είναι το #sketchingcyprus να επιδεικνύει καλαισθησία και ποιότητα έτσι ώστε να προσφέρει μια ευχάριστη εικονική εμπειρία, να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον οποιοδήποτε και επιπλέον να προωθεί την Κύπρο, τις φυσικές της ομορφιές, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της, στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Κλείνοντας αυτό που θα ήθελα να πω είναι:

Βγείτε στους δρόμους, ανακαλύψτε πράγματα και σκιτσάρετε επί τόπου! Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη και η ανάμνηση που θα καταγραφεί στο χαρτί, θα αποδοθεί καλύτερα από την οποιαδήποτε φωτογραφία…


Follow:

@sketchingcy

@eleanachrysanthou


Ευχαριστούμε την Ελεάνα για όσα μας είπε και της ευχόμαστε να πετύχει κάθε στόχο της στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending