fbpx

5 παράξενοι όροι σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών!

Οι ποδοσφαιριστές είναι και αυτοί απλοί καθημερινοί άνθρωποι παρόλο που πολλές φορές εμείς τους βλέπουμε σαν μηχανές, με τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές τους.

Κάποιοι λίγο παραπάνω είτε λόγω τρέλας είτε ιδιοτροπίας. Έψαξα λοιπόν ως περίεργος άνθρωπος που είμαι, να βρω τους πιο περίεργους όρους σε συμβόλαια παικτών και δεν απογοητεύτηκα με τα ευρήματα.

Δες εδώ τους 5 παράξενους όρους που συνάντησα:

1
Luis Suarez – “Το βαμπίρ”

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι γνωρίζουμε το θεματάκι που έχει ο Luis Suarez με το δάγκωμα, αφού το 2010 με τη φανέλα τότε του Ajax κέρασε μια δαγκωνιά στον ώμο τον παίκτη της PSV, Ottman Bakkal. Τρία χρόνια αργότερα ως παίκτης της Liverpool σε ντέρμπι απέναντι στην Chelsea, ο Ουρουγουανός δεν δίστασε να δαγκώσει και τον αμυντικό της λονδρέζικης ομάδας, Branislav Ivanovic.

Όμως ο Suarez δεν έμεινε μέχρι εκεί αφού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στον αγώνα Ουρουγουάη – Ιταλία άφησε το σημάδι από τα δόντια του και στον ώμο του Ιταλού αμυντικού, Georgio Chiellini, χωρίς να τιμωρηθεί από τον ρεφ του αγώνα. Έτσι μετά από αυτά τα περιστατικά δεν νομίζω κάποιος να παραξενευτεί το ότι η Barcelona, πρόσθεσε στο συμβόλαιο του ότι απαγορεύει την επανάληψη παρόμοιου συμβάντος.

Όπως και να έχει, εξακολουθεί να κατατάσσεται στους πιο περίεργους και αστείους όρους συμβολαίων. Δεν θα παραξενευόμουν αν μάθαινα ότι ο Luis Suarez πέρασε και για οντισιόν από το “Vampire Diaries”.

2
Stefan Schwarz – “Ο Αστροναύτης”

Ένα από τα πιο περίεργα της λίστας είναι ξεκάθαρα η περίπτωση του Σουηδού μέσου Stefan Schwarz. Όταν, το 1999 έπαιρνε μεταγραφή από την ισπανική Valencia με προορισμό την αγγλική Sunderland, είχε εγγραφεί για να συμμετάσχει σε μια από τις πρώτες πτήσεις στο διάστημα, ανοιχτές για το κοινό.

Έτσι οι “Μαύρες Γάτες” (παρατσούκλι της Sunderland) θέλοντας να μην χάσουν τον παίκτη έβαλαν όρο στο συμβόλαιο του παίκτη ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα μέχρι το τέλος του συμβολαίου του.

Να θες να πρωτοπορήσεις και να μη σε αφήνουν… τς τς τς τς.

3
Dennis Bergkamp – “Ο Ιπτάμενος Ολλανδός #not”

Ποιος ακούει αυτό το όνομα και δεν λέει αμέσως παιχταράς; Ο ταλαντούχος Ολλανδός εκτός γηπέδου είχε φοβία με τα αεροπλάνα και δεν μπορούσε να πετάξει λόγω αυτής της φοβίας.

Συνεπώς το 1995 όταν πήρε μεταγραφή από την Inter στην Arsenal ζήτησε από τους “Κανονιέρηδες” να μην ταξιδεύει με την υπόλοιπη ομάδα όταν έχουν ταξίδια που χρησιμοποιούν αεροπλάνο.

Όσο παιχτούρα και να ήταν στο γήπεδο στην περίπτωση του δεν μπορούμε δυστυχώς να χρησιμοποιήσουμε το χαρακτηρισμό “Ιπτάμενος Ολλανδός”.

4
Giuseppe Reina – “Ο Ππαραόπιστος”

Ο Γερμανός επιθετικός πριν καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Γερμανίας, και όταν έπαιρνε μεταγγραφή από την SG Wattenscheid 09 στην Arminia Bielefeld (ομάδες των μικρών κατηγοριών Γερμανίας), ζήτησε από την καινούρια του ομάδα να του χτίζει ένα σπίτι για κάθε χρόνο του συμβολαίου του.

Η ομάδα όμως αντιμετώπισε το αίτημα με κωμικό τρόπο και έτσι ο κύριος Reina πήρε ότι ζήτησε αλλά χωρίς να έχει προσδιορίσει το μέγεθος του σπιτιού που ήθελε. Έτσι η ομάδα του έδινε σπιτάκια χτισμένα από τουβλάκια Lego, επιτυγχάνοντας έτσι την trollιά του αιώνα κατά τη γνώμη μου.

5
Rolf-Christel Guie-Mien – “Έπεσε η παντόφλα σύννεφο’”.

Ο Κονγκολέζος μέσος ζήτησε από την καινούρια του ομάδα κάτι που πολλοί άντρες μπορεί να βιώνουν αλλά να φοβούνται να ξεστομίσουν.

Παίρνοντας μεταγγραφή στην Eintracht Frankfurt το 1999 δήλωσε πως θα υπέγραφε μόνο αν η ομάδα πρόσφερε μαθήματα μαγειρικής στη γυναίκα του… αουτςςς.

Ελπίζουμε να μην το πήρε βαριά η κυρία Guie…

Εσύ ποια περίπτωση από τις παραπάνω πιστεύεις είναι η πιο αστεία; Μοιράσου την γνώμη σου στα comments και κάνε share το post με τους φίλους σου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending