fbpx

5 λόγοι για να αναβαθμίσεις τον σκληρό σου δίσκο από HDD σε SSD!

Είσαι ανάμεσα σε αυτούς που δεν ξεχωρίζουν τι είναι HDD και τι SSD σκληρός δίσκος σε έναν υπολογιστή; Σκέφτεσαι ποιες μπορεί να είναι οι διαφορές τους και γιατί ένας σκληρός δίσκος παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του desktop ή laptop computer σου;

Πιο κάτω θα δεις πώς λειτουργούν αυτά τα δύο είδη μονάδων αποθήκευσης και ποια είναι τα πλεονεκτήματα των σκληρών δίσκων SSD.

Hard Disk Drive (HDD)

Ο Hard Disk Drive (HDD) είναι ο τυπικός σκληρός δίσκος που χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετά χρόνια στους υπολογιστές μας. Είναι το μεγάλο (και σχετικά βαρύ) ορθογώνιο κουτί που είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση όλων των δεδομένων μας στον υπολογιστή. Δεδομένα όπως φωτογραφίες, games, τραγούδια, εφαρμογές αλλά και το λογισμικό σύστημα του υπολογιστή.

Μέσα στο σκληρό δίσκο υπάρχουν κάποιες περιστρεφόμενες πλάκες. Αυτές οι πλάκες έχουν μαγνητικές κεφαλές που κινούνται με ένα βραχίονα για να διαβάζουν και να γράφουν δεδομένα.

Solid State Drive (SSD)

Ο Solid State Drive (SSD) είναι και αυτός ένα είδος αποθηκευτικής μονάδας πιο νέας τεχνολογίας. Οι SSD, αντιθέτως με τους HDD χρησιμοποιούνται μόνο τα τελευταία 12 χρόνια. Η βασική διαφορά στην λειτουργία μεταξύ HDD και SSD είναι ότι ο SSD δεν έχει κινούμενα μηχανικά κομμάτια. Ουσιαστικά, η λειτουργία του είναι η ίδια με ένα USB Flash Drive.

Πιο κάτω θα δεις 5 λόγους που θα σε πείσουν να αναβαθμίσεις τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου από HDD σε SSD:

1
Ταχύτητα

Το πιο βασικό πλεονέκτημα που σου δίνει ένας SSD είναι η ταχύτητα. Και μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα! Ο υπολογιστής σου θα ανοίγει μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα, οι εφαρμογές σου θα ανοίγουν πιο γρήγορα, και γενικά η όποια εργασία κάνεις στον υπολογιστή απλά θα γίνεται γρηγορότερα! Για τους gamers, αυτό σημαίνει ότι θα απολαμβάνεις πιο smooth gaming εμπειρία.

2
Λιγότερος Θόρυβος

Οι SSD είναι ουσιαστικά αθόρυβοι, επειδή δεν έχουν μηχανικά κομμάτια τα οποία κινούνται όταν δουλεύουν. Αντιθέτως ένας HDD για να δουλέψει θα πρέπει οι μαγνητικές πλάκες να περιστρέφονται, προκαλώντας θόρυβο. Όση μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα ενός HDD τόσο περισσότερο θόρυβο κάνει, κάτι που δεν ισχύει με τους SSD.

3
Χαμηλότερες θερμοκρασίες

Ένας SSD χρησιμοποιεί τη μνήμη flash και όχι μια περιστρεφόμενη πλάκα όπως ένας σκληρός δίσκος HDD. Αυτό συμβάλει στη διατήρηση χαμηλότερων θερμοκρασιών του δίσκου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση της συνολικής θερμοκρασίας του υπολογιστή.

4
Εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως αναφέραμε οι SSD δεν έχουν κινούμενα μηχανικά εξαρτήματα, για το λόγο αυτό δεν χρειάζονται για τη λειτουργία τους όση ενέργεια χρειάζονται οι HDD. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία του laptop σου, αλλά και πιο οικονομικό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

5
Αυξημένη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία

Ένας SSD είναι αρκετά πιο ελαφρύς από ένα HDD, πιο εύκολος στην εγκατάσταση και στη μεταφορά και πιο ανθεκτικός σε τυχόν ατυχήματα, γεγονός που τον κάνει πολύ αξιόπιστο στη λειτουργία του ακόμη και μετά από χρόνια.

Σκέφτεσαι ήδη να αναβαθμίσεις την σκληρό σου δίσκο;
Δες εδώ όλες τις επιλογές σε SSD δίσκους από την Bionic Electronics!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending