fbpx

H EuroLife μαζί με τους ποδηλάτες στην εκστρατεία «Ένα μέτρο»!

Η Eurolife σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον εθνικό φορέα ποδηλασίας, στηρίζει την εκστρατεία «Ένα μέτρο» που στοχεύει στην δημιουργία ποδηλατικής συνείδησης και κουλτούρας προς τους πολίτες. Η εκστρατεία προωθεί μέσω μιας δημιουργικής ταινίας την ενδεδειγμένη απόσταση μεταξύ οδηγού και ποδηλάτη, που είναι το «Ένα μέτρο».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γιώργος Αποστόλου ανάφερε «Τόσο οι ποδηλάτες όσο και οι οδηγοί πρέπει να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με σεβασμό και ευαισθησία. Μονό έτσι θα εδραιωθεί εκείνη η κουλτούρα και νοοτροπία η όποια θα οδηγήσει σε πραγματικές συνθήκες ασφαλούς συνύπαρξης στους δρόμους του νησιού μας και που θα μας βοηθήσει να δούμε το ποδήλατο να χρησιμοποιείται ως καθημερινό μέσο μεταφοράς και διακίνησης από και προς τη δουλεία, το σχολείο, το θέατρο, την υπεραγορά, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί παρασάγγας η ποιότητα της καθημερινότητας και η ζωής τόσο εμάς όσο και των παιδιών μας. Βεβαίως, συνεχής επιμόρφωση, παιδεία και ποδηλατική υποδομή είναι οι επιταγές των καιρών που σήμερα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος οφείλει από τη μεριά του να προσφέρει και να διαθέτει προς τους πολίτες του ώστε οι τελευταίοι να αναπτύξουν την η ποδηλασία ως βασική δεξιότητα ζωής και νέο τρόπο σκέψης στη ζωή τους.»

Η συνεργασία της EuroLife με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας ξεκίνησε το 2016, με μια σειρά από ενέργειες που αποσκοπούσαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη χρήση του ποδηλάτου στη ζωή μας και στη σημασία του για την υγεία και ευεξία στη ζωή μας. Σήμερα δίνεται συνέχεια στην προσπάθεια με τη δημιουργία ποδηλατικής και οδικής συνείδησης από τους πολίτες.

Οι δράσεις εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που στηρίζει ενέργειες και προγράμματα γύρω από την υγιεινή διατροφή, την άσκηση, την υγεία και το περιβάλλον. Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι τρόπος ζωής!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία ΕΔΩ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending