fbpx

5+1 λατινοαμερικάνικα “διαμάντια” που ήρθαν στην Ευρώπη!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι λατινοαμερικανοί ποδοσφαιριστές “κατεβαίνουν” στην Ευρώπη κυνηγώντας το δικό τους ευρωπαϊκό όνειρο.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής είτε δεν προχωρούν στα παγκόσμια κύπελλα είτε έχασαν τη λάμψη του παρελθόντος, το λεγόμενο “joga bonito”, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Πάμε να δούμε 5 “διαμάντια” κατά την άποψη μου που ήρθαν στη Ευρώπη γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες!

1
Eder Militao

Στις 7 του Αυγούστου η Porto ανακοίνωσε τη απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού Eder Militao. O Militao προερχόμενος από δυο μόλις σεζόν σαν βασικός στη Sao Paolo με 35 συμμετοχές και 3 γκολ, κέρδισε με τις εμφανίσεις του το δικαίωμα για τη μεταγραφή του στη πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Porto.

Στο ντεμπούτο του απέναντι στη Moreirense στη νίκη της Porto με 3-0, σημείωσε και τη πρώτη του ασσίστ στο πρωτάθλημα καθώς ο Hector Herrera σημείωνε το 1-0. Ο Militao δεν έμεινε μέχρι εκεί αφού το Σεπτέμβριο κέρδισε και την πρώτη του κλήση στη Εθνική ομάδα της Βραζιλίας για τα φιλικά απέναντι στο Ελ Σαλβαδόρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, περνώντας τη θέση του τραυματία Fagner.

Κατάγραψε μάλιστα και τη πρώτη του διεθνή συμμετοχή αγωνιζόμενος για 90’ στη νίκη της Βραζιλίας με 5-0 απέναντι στο Ελ Σαλβαδόρ. Μέχρι τώρα ο Militao είχε καταγράψει 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας και ακόμη 3 συμμετοχές στο Champions League!

2
Paulinho

H Leverkusen στις 27 Απριλίου έδωσε τα χέρια με την Vasco da Gama για την απόκτηση του 17χρονου επιθετικού, με τη δεύτερη να λαμβάνει ποσό ρεκόρ για τη ιστορία της ύψους 20 εκατομμύριων.

Ο γεννηθής του 2000, Paulinho σε 2 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας κατέγραψε 18 συμμετοχές και 3 γκολ με το Βραζιλιάνικο σύλλογο. Εκτός από το ρεκόρ μεταγραφής ο Paulinho κρατάει αρκετά άλλα ρεκόρ στο όνομα του, όπως του νεαρότερου ποδοσφαιριστή της Vasco da Gama που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα όπως επίσης και του νεαρότερου σκόρερ της τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Copa Libertadores.

Μέχρι τώρα ο Paulinho πρόλαβε να γράψει 5 συμμετοχές στο γερμανικό πρωτάθλημα και από μια συμμετοχή στο κύπελλο Γερμανίας και Europa League χωρίς να καταφέρει να σκοράρει ακόμα. O Paulinho μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο πτέρυγες της επίθεσης, σαν επιθετικός κορυφής και πίσω από τον επιθετικό κορυφής!

3
Facundo Colidio

Ο Αργεντίνος επιθετικός, Facundo Colidio πήρε μεταγραφή για την Inter από τη Boca Juniors έναντι 5.5 εκατομμύριων ευρώ και στη πρώτη του χρονιά στη Primavera, τη δεύτερη ομάδα της Inter, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Επίσης αγωνίστηκε τόσο πέρσι όσο και φέτος στο Uefa Youth League. Στη περσινή διοργάνωση δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ φέτος σε 3 συμμετοχές είχε σκοράρει ισάριθμα τέρματα.

Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ακόμα με την πρώτη ομάδα της Inter, πράγμα κομματάκι δύσκολο, αν λάβει κανείς υπόψη πως ο Icardi δεν βγαίνει από την ενδεκάδα και ο αντικαταστάτης του, Lautaro Martinez, στοίχησε στη Inter σχεδόν 23 εκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι διεθνής με την εθνική ομάδα κάτω των 20 της Αργεντινής!

4
Felipe Vizeu

Όταν η Udinese ανακοίνωνε την απόκτηση του Felipe Vizeu από την Flamengo τον Φεβρουάριο του 2018 για περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ κανείς δεν είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον ποδοσφαιριστή λαμβάνοντας υπόψη πως θα έπρεπε να χωρέσει στα παπούτσια του θρύλου για τον σύλλογο, Antonio Di Natale.

Φτιάχνοντας το όνομα του στη Flamengo κατάφερε να σκοράρει 10 γκολ σε 38 συμμέτοχες με την πρώτη ομάδα της Flamengo και να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα κάτω των 20 ετών της Βραζιλίας καταγράφοντας 10 συμμέτοχες και 4 γκολ. Ο Felipe Vizeu ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση Copa Sudamericana για τη σεζόν 2017 σκοράροντας 6 γκολ για την Flamengo.

Στη φετινή Serie A σημείωσε μέχρι τώρα μόλις 3 ολιγόλεπτες συμμέτοχες δείχνοντας να μην μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και να καταφέρει αν συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στη Βραζιλία όσο αφορά τα γκολ και της εμφανίσεις του.

5
Maximiliano Romero

Ο 19χρονος επιθετικός της PSV Eindhoven, αγωνίζεται επαγγελματικά από την ηλικία των 17 ετών αφού ντεπούταρε εναντίον της Sarmiento με τη φανέλα της Velez Sarsfield για το πρωτάθλημα Αργεντινής το 2016.

Βέβαια μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του πρόλαβε να χαλάσει ήδη μια φορά τη μεταγραφή του στη Arsenal λόγω ενός τραυματισμού και ενώ πολλοί άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί συλλόγοι φαίνεται να ενδιαφέρονταν για την απόκτηση του. Τελικά η PSV Eindhoven κέρδισε τη υπογραφή του τον χειμώνα του 2018 έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 10.5 εκατομμύριων ευρώ, στη αρχή σαν δανεικός για 6 μήνες και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή.

Κυρίως λόγω των τραυματισμών του και τη γέννηση του γιου του δεν σημείωσε καμία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της πρωταθλήτριας Ολλανδίας αλλά φέτος κατάφερε να εμφανιστεί σε 4 παιχνίδια της δεύτερης ομάδας σκοράροντας 1 γκολ.

6
Ignacio Pusseto

Ο πιο μεγάλος ηλικιακά ποδοσφαιριστής της λίστας είναι ο Ignacio Pusseto. Ο Αργεντίνος ακραίος επιθετικός κλείνει τα 23 στις 21 Δεκέμβριου και έχει ήδη στη πλάτη του 5 χρονιά σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τα προηγούμενα 4 να είναι στη Αργεντινή, 2,5 χρόνια στη Atletico de Rafaela και 1,5 στη Huracan.

Η μεταγραφή κόστισε στη Udinese 8 εκατομμύρια ευρώ και ο Pusseto έχει ήδη εμφανιστεί σε 9 αγώνες πρωταθλήματος και σε ένα αγώνα για το κύπελλο Ιταλίας σημειώνοντας 1 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα. Το γκολ του δεν ήταν γουρλίδικο για την ομάδα του αφού είχε προσωρινά ισοφαρίσει 1-1 για την Udinese στη ήττα με 2-1 από την Bologna και στο παιχνίδι με την Torino έδωσε την ασίστ στον Rodrigo de Paul για να σημειώσει το 1-0 στη ισοπαλία με 1-1.

Αγωνίζεται κατά κύριο λόγο τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά της επιθετικής γραμμής και αν χρειαστεί μπορεί να αγωνιστεί σαν επιθετικός κορυφής.

Έχοντας μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα “διαμαντάκια”, ξεχωρίζω τον Collidio από αυτή τη λίστα και μια μέρα ελπίζω πως θα καταφέρει ακόμα και να ξεπεράσει τις προσδοκίες που, με βάση το ταλέντο του, έχει η ομάδα του.

Εσύ πιο ποδοσφαιριστή ξεχωρίζεις ή γνωρίζεις από τη λίστα; Ποιον ακόμα θα πρόσθετες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending