fbpx

Ο Γιώργος μας εξήγησε τι κάνει τη φοιτητική ζωή στο Nottingham ξεχωριστή!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο; Προβληματίζεσαι για το πώς θα μοιάζει η φοιτητική ζωή και θα ήθελες να μάθεις τα βασικά στοιχεία από τη σκοπιά ενός φοιτητή εκεί;

Πρόσφατα μιλήσαμε με έναν τριτοετή φοιτητή που σπουδάζει στο Nottingham, τον Γιώργο Ανδρέου, με καταγωγή από τη Λεμεσό. Σπουδάζει BSc Economics and Econometrics στο University of Nottingham.

Τα ενδιαφέροντα του βασίζονται στον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο, καθώς είναι μεγάλος υποστηρικτής του Απόλλωνα Λεμεσού. Επίσης του αρέσει αρκετά η πολιτική, αλλά και η συμμετοχή στα κοινά, τόσο της Κύπρου όσο και στο Nottingham.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για τη φοιτητική του ζωή στο Nottingham:

Γεια σου Γιώργο. Αρχικά θες να μας εξηγήσεις γιατί επέλεξες το Nottingham για τις σπουδές σου και συγκεκριμένα τη σπουδή των Οικονομικών;

Σας χαιρετώ και ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η επιλογή τόσο της σπουδής όσο και του πανεπιστημίου είναι μία πολύ δύσκολη αλλά και σύνθετη απόφαση που ο κάθε φοιτητής πρέπει να πάρει.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θεωρούσα ότι είχα έφεση στα Οικονομικά και σε αυτό με βοήθησε και η καθηγήτρια των Οικονομικών στο σχολείο που φοιτούσα.

Ήμουν από τα τυχερά άτομα, μιας και με είχαν δεχτεί και τα 5 πανεπιστήμια στα οποία είχα αιτηθεί.

Βάση διαφόρων κριτηρίων και ειδικά τις κατατάξεις των πανεπιστημίων, επέλεξα το Nottingham, κάτι που δεν έχω μετανιώσει ποτέ!

Πώς κατάφερες να εξασφαλίσεις θέση στο πανεπιστήμιο σου; Ήταν η κύρια σου επιλογή εξ αρχής; 

Για να είμαι ειλικρινής, χρειάστηκε πολλή δουλειά και προσπάθεια για να καταφέρω να μπω στο πανεπιστήμιο μου. Δεν είχα ακριβώς μία κύρια επιλογή, γι’ αυτό όταν με είχαν δεχτεί και τα 5 πανεπιστήμια, ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή.

Θα βοηθούσε μια συνάντηση με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Ευρώπη, για νέους φοιτητές που σκέφτονται να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο του Nottingham;

Η κυρία Δέσπω και ο κύριος Κρις, μας έχουν βοηθήσει σε αρκετές περιπτώσεις φοιτητών μέχρι σήμερα, γι’ αυτό θα ήθελα και μέσω αυτής της συνέντευξης να τους ευχαριστήσω ξανά.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι υπηρεσίες της Global Education είναι άρτιες και άκρως επαγγελματικές.

Σου αρέσει η ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο; Τι χαρακτηριστικό έχει το Nottingham σαν πόλη που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις της Αγγλίας;

Η ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι που έρχονται. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος εδώ στο Nottingham καθώς είναι μία τέλεια φοιτητούπολη, με πολύ φιλόξενους κατοίκους και αμέτρητες ευκαιρίες.

Το πανεπιστήμιο είναι εξαιρετικό σε όλους τους τομείς, με ίσως τα πιο υπέροχα campuses στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν είναι ούτε τεράστια πόλη αλλά ούτε και χωριό. Το κέντρο της πόλης είναι γραφικό και τονίζει της Αγγλική αρχιτεκτονική με κτίρια που δεν βρίσκεις συχνά σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.

Κάτι που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα επίσης, είναι ότι ο Δήμαρχος της πόλης νοιάζεται πραγματικά τόσο για το Nottingham όσο και για τους κατοίκους και φοιτητές που ζουν εδώ.

Στην κεντρική πλατεία, για να καταλάβετε τι εννοώ, κάθε εβδομάδα υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες, κάθε φορά με ξεχωριστό θέμα. Για παράδειγμα, πρόσφατα είχε στηθεί ένα μικρό θεματικό πάρκο για το Halloween, για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να διασκεδάσουν.

Έτσι, η πόλη μας μπορώ να πω ότι συνδυάζει όσα μπορεί να ζητήσει ο κάθε φοιτητής.

Πιστεύεις πως οι σπουδές Οικονομικών, ειδικά στην Αγγλία, θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα, παρά αν σπούδαζες στην Κύπρο; Γιατί;

Γενικά, οι σπουδές στην Αγγλία είναι πιο αναγνωρισμένες από τις σπουδές σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό βγαίνει από τον σεβασμό που αντιμετωπίζουμε από τις εταιρείες γενικά.

Δεν θα έλεγα όμως ότι παίρνουμε περισσότερες μαθησιακές γνώσεις σε σχέση με τους φοιτητές στην Κύπρο, καθώς και τα πανεπιστήμια της χώρας μας έχουν ανεβάσει το επίπεδο πολύ τα τελευταία χρόνια.

Το θετικό όμως των σπουδών στην Αγγλία σε σχέση με την Κύπρο, είναι ότι οι φοιτητές εδώ, έχουμε περισσότερες ευκαιρίες πρακτικής και εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο τέλος των σπουδών.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σου με το ελληνικό-κυπριακό society στο Nottingham; Τι απολαμβάνεις περισσότερο;
Facebook: SOS events

Οι εμπειρίες μου μέχρι τώρα είναι εξαιρετικές. Δουλεύουμε καθημερινά για να παρέχουμε όσες βοήθειες μπορούμε στους φοιτητές μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή μέχρι και συγκινητική μπορώ να πω.

Κάθε εβδομάδα στο Nottingham έχουμε φοιτητές από άλλες πόλεις της Αγγλίας, οι οποίοι έρχονται να δουν από κοντά την πόλη, αλλά και να ξεσκάσουν μέσω των διαφόρων διοργανώσεων που παρέχουμε στους φοιτητές ως Κοινότητα.

Η Global Education, ως χορηγός του society μας, είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή καθώς είμαστε σε συνεχής επικοινωνία με την εταιρεία. Η κα. Δέσπω και ο κ. Κρις νοιάζονται πραγματικά για εμάς τους φοιτητές και προσπαθούν είτε οικονομικώς, είτε υλικώς, να μας υποστηρίζουν.

Τέλος, τι θεωρείς ως απαραίτητη κίνηση που πρέπει να γίνει πριν αποφασίσει κάποιος να σπουδάσει στην Αγγλία; Τι συμβουλή θα έδινες;

Απαραίτητες κινήσεις δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε κάθε αρχή είναι δύσκολη. Τα προβλήματα, οι ανησυχίες και οι δυσκολίες δεν θα λείψουν ποτέ από τη ζωή ενός φοιτητή, όπου κι αν σπουδάζει.

Πρέπει όμως να υπάρχει πραγματική θέληση ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτό το σημαντικότατο κομμάτι της ζωής του. Καλό θα ήταν, όσοι έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν την Αγγλία πριν τον ερχομό τους για τις σπουδές, να δώσουν το παρόν τους στα διάφορα open days που διοργανώνουν όλα τα Πανεπιστήμια κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, ούτως ώστε να έχουν μία ολοκληρωμένη άποψη για την επιλογή πανεπιστημίου.

Σοφό θα ήταν επίσης, εάν κάποιος υποψήφιος φοιτητής γνωρίζει απόφοιτους πανεπιστημίων στην Αγγλία, να πάρει συμβουλές για τις διάφορες επιλογές που έχει, τόσο για τον τρόπο ζωής στην κάθε πόλη, όσο και για την ποιότητα της διδασκαλίας στα διάφορα Πανεπιστήμια.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! ????

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας; Επικοινώνησε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Ευρώπη, Global Education, για περισσότερες πληροφορίες & εξασφάλιση θέσης!

No Fields Found.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending