fbpx

5 σωματεία που δεν κατέκτησαν μέχρι σήμερα πρωτάθλημα στο βόλεϊ αντρών!

Πετόσφαιρα. Ένα από τα πλέον θεαματικά ομαδικά αθλήματα, με μπόλικους θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο και με πλούσια ιστορία στον τόπο μας.

Μπορεί να μην έχει την προβολή που λαμβάνει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, μπορεί να μην γίνει το νούμερο 1 σπορ στο νησί μας, αλλά οι λιγοστοί φίλοι του το αγαπούν παθολογικά.

Από το 1978 που διεξάγονται τα επίσημα πρωταθλήματα της ΚΟΠΕ είδαμε σπουδαίες ομάδες και αξέχαστα παιχνίδια τόσο στο αντρικό, όσο και στο γυναικείο πρωτάθλημα.

Tο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Αντρών κατέκτησαν το πρωτάθλημα συνολικά 6 ομάδες με την Ανόρθωση να έχει την πρωτοκαθεδρία με 18 τίτλους.

Ποια σωματεία όμως παρ΄ότι συμμετείχαν έστω μια φορά στο πρωτάθλημα δεν το κατέκτησαν ποτέ; Δες 5 από αυτά πιο κάτω:

1
Εθνικός Λατσιών

Ο Εθνικός Λατσιών ίδρυσε ομάδα πετόσφαιρας αντρών το 2004 και αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία μέχρι το 2015 (τη διετία 2009-2011 δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα).

Η πρώτη του συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία ήταν την σεζόν 2015-16, με τη φετινή σεζόν (2018-19) να σηματοδοτεί τη 2η συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία των μεγάλων.

2
Αναγέννηση Δερύνειας

Μια πινακίδα στο κλειστό της Αναγέννησης γράφει “Δερύνεια=πετόσφαιρα, πετόσφαιρα=Δερύνεια” αντικατοπρίζοντας έτσι πώς βλέπουν το βόλεϊ στην ακριτική πόλη της επαρχίας Αμμοχώστου.

Η πετοσφαιρική ομάδα αντρών της Αναγέννησης ιδρύθηκε το 1937 και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας.

Το 1979 και το 1980 οι πράσινοι τερμάτισαν στην 2η θέση, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ κατέκτησε το κύπελλο το 1976 και το 1977 όταν αυτό διεξαγόταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαιρίσεως Κύπρου. Φέτος, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

3
A.O. Διόνυσος

Η “Αθλητική Ομάδα Διόνυσος”, όπως είναι το πλήρες όνομα του παφίτικου σωματείου μετρά 35 χρόνια ζωής φέτος. Ιδρύθηκε το 1983 ως “Αθλητικός Σύλλογος Διόνυσος Στρουμπίου” και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία το 1992.

Η δεκαετία του 2000 είναι η κορυφαία στην ιστορία του σωματείου που έχει ως χρώματα το βυσσινί και το γαλάζιο, αφού 2 φορές τερμάτισε στην 2η θέση στο πρωτάθλημα (2005, 2006), ενώ το 2007 κατέκτησε το κύπελλο και το Σούπερ Καπ.

Το 2011 ανέστειλε τη λειτουργία του, πριν μετονομαστεί το καλοκαίρι του 2012 σε Α.Ο. Διόνυσος. Φέτος, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

4
Ολυμπιάδα Νεάπολης

Με ημερομηνία ίδρυσης της αντρικής πετοσφαιρικής της ομάδας το 1974, η Ολυμπιάδα Νεάπολης είναι ιδρυτικό μέλος της ΚΟΠΕ.

Παρά το γεγονός πως μετρά αρκετές συμμετοχές στην κατηγορία των μεγάλων, δεν κατάφερε να κατακτήσει ποτέ κάποιο τίτλο στο πρωτάθλημα αντρών, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία.

5
Ένωση Νέων Παραλιμνίου

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΠΕ. Αγωνίζεται στην κλειστή αίθουσα του Γυμνασίου Παραλιμνίου και μετρά αρκετές συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία, κυρίως τη δεκαετία του ’90.

Μάλιστα, σε αυτό το χρονικό διάστημα οι βυσσινί έκαναν και την καλύτερη πορεία στην ιστορία τους, συγκεκριμένα τη σεζόν 1996-97 όταν και τερμάτισαν 2οι, πίσω από την πρωταθλήτρια Ανόρθωση. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία.

Ήξερες πως αυτές οι πετοσφαιρικές ομάδες δεν κατέκτησαν ποτέ το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending