fbpx

Τα έμαθες; Η Αθήνα ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας 2018!

Και όμως! Η Αθήνα είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύσουσα καινοτομίας 2018!

Ανάμεσα σε πόλεις όπως η Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), η Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία) και το Άαρχους (Δανία) η Αθήνα κατάφερε να ορθώσει το ανάστημα της και να κερδίσει επάξια τον τίτλο της καινοτομίας.

1
Πότε ξεκίνησε ο θεσμός “European Capital of Innovation”;

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2014 και από τότε, κάθε χρόνο μια ευρωπαϊκή πόλη λαμβάνει τον τίτλο της πιο καινοτόμας πόλης.

Η Αθήνα διαδέχεται το Παρίσι, που ήταν η πιο καινοτόμα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για το 2017 και παράλληλα έλαβε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες να λαμβάνει η Αθήνα αυτόν τον τίτλο, καθώς μέσα απο τις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να αναγεννηθεί μέσα απο τις στάχτες της και να διεκδικήσει επάξια αυτόν τον τίτλο.

2
Τι δήλωσε ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας;

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης είπε:  «Για την Αθήνα αυτή η διάκριση δεν είναι μόνο ένας τίτλος, αλλά είναι η αναγνώριση των προσπαθειών που έκανε η πόλη της Αθήνας και οι Αθηναίοι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, για να σταθεί στα πόδια της.  Η Αθήνα ξαναδημιουργήθηκε και παρουσίασε τον εαυτό της στην υπόλοιπη Ευρώπη με μια νέα ταυτότητα. Η Αθήνα βγαίνει πιο δυνατή από τις δυσκολίες όλων αυτών των χρόνων».

in.gr

Μέσα απο αυτή την διάκριση είδαμε πως όποια και αν είναι τα προβλήματα, η ομαδικότητα, το εύθυμο κλίμα και η σκληρή δουλειά μπορούν να επιφέρουν καρπούς.

Ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί η πολιτισμική άνοδος της Αθήνας, όλης της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Μπράβο Αθήνα. Μπράβο Ελλάδα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending