Τα έμαθες; Η Αθήνα ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας 2018!

Φοιτητής Δημοσιογραφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
booking.com

Και όμως! Η Αθήνα είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύσουσα καινοτομίας 2018!

Ανάμεσα σε πόλεις όπως η Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), η Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία) και το Άαρχους (Δανία) η Αθήνα κατάφερε να ορθώσει το ανάστημα της και να κερδίσει επάξια τον τίτλο της καινοτομίας.

Πότε ξεκίνησε ο θεσμός “European Capital of Innovation”;

hopin.com

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2014 και από τότε, κάθε χρόνο μια ευρωπαϊκή πόλη λαμβάνει τον τίτλο της πιο καινοτόμας πόλης.

Η Αθήνα διαδέχεται το Παρίσι, που ήταν η πιο καινοτόμα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για το 2017 και παράλληλα έλαβε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες να λαμβάνει η Αθήνα αυτόν τον τίτλο, καθώς μέσα απο τις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να αναγεννηθεί μέσα απο τις στάχτες της και να διεκδικήσει επάξια αυτόν τον τίτλο.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας;

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης είπε:  «Για την Αθήνα αυτή η διάκριση δεν είναι μόνο ένας τίτλος, αλλά είναι η αναγνώριση των προσπαθειών που έκανε η πόλη της Αθήνας και οι Αθηναίοι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, για να σταθεί στα πόδια της.  Η Αθήνα ξαναδημιουργήθηκε και παρουσίασε τον εαυτό της στην υπόλοιπη Ευρώπη με μια νέα ταυτότητα. Η Αθήνα βγαίνει πιο δυνατή από τις δυσκολίες όλων αυτών των χρόνων».

in.gr

Μέσα απο αυτή την διάκριση είδαμε πως όποια και αν είναι τα προβλήματα, η ομαδικότητα, το εύθυμο κλίμα και η σκληρή δουλειά μπορούν να επιφέρουν καρπούς.

Ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί η πολιτισμική άνοδος της Αθήνας, όλης της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Μπράβο Αθήνα. Μπράβο Ελλάδα!