Δραματική νίκη για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνεχίζει να ελπίζει!

Sports Enthusiast
StudentLife.com.cy / Vassos Kyriacou

Στα τελευταία δευτερόλεπτα στην κυριολεξία κρίθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την 4η αγωνιστική του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Γυναικών.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν αυτό που κατάφερε να πάρει τη νίκη με 35-38 και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το Ευρωπαϊκό ήταν αυτό που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση με την ομάδα του Ευάγγελου Κώστα να πραγματοποιεί εκπληκτικό Α’ δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο προηγήθηκε με 18-7.

Η έλλειψη λύσεων όμως στον πάγκο για τις γηπεδούχες έφερε ένα πιο ισορροπημένο Β’ δεκάλεπτο. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου βελτιώθηκε κατά πολύ στην άμυνα και με επιμέρους σκορ 6-6, το Ευρωπαϊκό πήγε στα αποδυτήρια για το Α’ ημίχρονο μπροστά στο σκορ 24-13.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, στο Γ’ δεκάλεπτο οι καλαθοσφαιρίστριες του Κυριάκου Αδάμου ανέβασαν κατά πολύ την απόδοση τους επιθετικά και ψαλίδισαν την διαφορά στο -3.

Με την κόρνα της λήξης του δεκαλέπτου να βρίσκει τις 2 ομάδες στο 32-29 ήταν εμφανές πως το Δ’ και τελευταίο δεκάλεπτο θα ήταν για γερά στομάχια.

Στην τελευταία περίοδο, οι καλαθοσφαιρίστριες του Ευρωπαϊκού φάνηκε να “μένουν από βενζίνη”, την ώρα που το Πανεπιστήμιο Κύπρου πίεζε για τη νίκη.

Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι της Ιωάννου, στο τελευταίο λεπτό ήταν ικανοί να φέρουν τούμπα το ματς για τις φιλοξενούμενες που έκαναν το 35-38, πέτυχαν τη 2η τους νίκη σε 3 ματς και πλέον θα παίξουν τα ρέστα τους την επόμενη εβδομάδα απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει και τον πρωταθλητή.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κλοκκαρή Π., Μουσκαλλή Α., Γιάγου Β., Γεωργίου Ε., Μιχαλάκη Γ., Ανδρέου Π.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Παντελή Α., Δημητρίου Κ., Πασχαλίδου Α., Αναξαγόρου Α., Ιωάννου Λ.,Ευστρατίου Α., Κατσουρή Χ., Πασιουλή Χ., Μύθιλλου Ε.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook