5 φορές που η Εθνική Κύπρου μας έκανε περήφανους!

kerkida.net

Με την ευκαιρία της διακοπής της κανονικής ροής του κυπριακού πρωταθλήματος για τα ματς του Nations League, ρίχνουμε μια ματιά στις ένδοξες σελίδες που έγραψε στην ιστορία της η Εθνική Κύπρου.

Μπορεί να μην έχουμε να επιδείξουμε τίτλους και διακρίσεις σε τελικές φάσεις ως αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά μόνο περηφάνεια και σεβασμό για τις παρακάτω επιτυχίες μας.

Δες ποιες είναι:

1Κύπρος Vs Ιταλία 1-1

Στα πλαίσια των προκριματικών του EURO 1984 η Εθνική μας ήταν στον όμιλο με Ρουμανία, Σουηδία, Ιταλία και Τσεχοσλοβακία. Κατάφερε με μια καλή εμφάνιση απέναντι στην Ιταλία μέσα στο Τσίρειο να πάρει τον πόντο της ισοπαλίας.

Όπου μάλιστα είχε προηγηθεί με τέρμα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Χριστάκη Μαυρή.

2Κύπρος Vs Ισπανία 3-2

Προκριματικά Euro 2000, η Εθνική μας με πολύ καλές εμφανίσεις έμεινε ένα βαθμό πίσω από την 2η θέση που οδηγούσε στους αγώνες μπαράζ για την τελική φάση.

Παρόλη την πίκρα του αποκλεισμού, θα μείνει στην ιστορία η εμβληματική νίκη επί της Ισπανίας του Louis Enrique, Fernando Hierro, Morientes και του μεγάλου Raul μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

3Κύπρος Vs Γερμανία 1-1

Μέσα σε ένα μήνα η Εθνική μας έκανε περήφανους δις, αφού μέσα στο Γ.Σ.Π κατάφερε και πήρε ισοπαλία απέναντι στην Γερμανία του Λέβ με παραταγμένα τα μεγάλα αστέρια όπως Ballack, Friedrich, Klose και Schweinsteger.

Η δεύτερη ακολουθεί πιο κάτω.

4Κύπρος Vs Ιρλανδία 5-2

Ίσως η μεγαλύτερη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόσο για την πληθώρα τερμάτων αλλά και της βαρύτητας του αντιπάλου.

Με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη να βγάζουν φωτιές σε όλο το ματς, ούτε η κλάση του O’Shea αλλά ούτε του Robbie Keane κατάφεραν να αποτρέψουν την μεγάλη ήττα από την Εθνική μας που έδειξε την ανωτερότητα της στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

5Πορτογαλία Vs Κύπρος 4-4

Ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση της Εθνικής μας που δεν φοβήθηκε να παίξει στα ίσα την Πορτογαλία με πρωτοκλασάτους παίκτες στο ρόστερ της.

Η ισοπαλία μέσα στο Da Luz ήταν μεγάλη σημασίας λόγω της προϊστορίας με την Εθνικη Πορτογαλίας αφού σε σύνολο 8 αγώνων μετρούσαμε ισάριθμες ήττες και μόλις 2 τέρματα υπέρ.

Παρατηρούμε ότι η Εθνική μας χάρισε μεγάλες χαρές στους εντός έδρας αγώνες γι’αυτό μας χρειάζεται στο πλευρό της. Στήριξε την ομάδα ΜΑΣ και εσύ!