fbpx

Μήπως πρέπει να φοβούνται την ΑΕΛ τελικά;

Είναι γεγονός πλέον πως η ΑΕΛ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος με μία ενδιαφέρουσα νικηφόρα πορεία μέχρι την 8η αγωνιστική. Πράγμα που έχει γίνει θέμα συζήτησης από πολλούς φιλάθλους μιας και το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση.

Τα στατιστικά της ομάδας του Κέρκεζ αυτή τη στιγμή ξεπερνούν εκείνα της σεζόν 2011/12 καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μετά από πολύ καιρό αφού ο τελευταίος της τίτλος πριν από το 2012 ήταν το 1968.

Πιο συγκεκριμένα τότε με τον Πάμπο Χριστοδούλου μετά την 8η αγωνιστική είχε συγκεντρώσει 17 βαθμούς με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα σε αντίθεση με τώρα που μετρά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στα πρώτα 9 παιχνίδια.

Μπορούμε να επισημάνουμε πως δεν είναι συντριπτικά καλύτερη από τον αντίπαλο της σε κάθε αγωνιστική αλλά έχει ως βάση τη μαχητικότητα, την ομαδικότητα και το πιο σημαντικό είναι ότι παίζει για τη φανέλα και αυτό την καθιστά νικήτρια.

balla.com.cy

Βέβαια τα πόδια πρέπει να παραμείνουν στο έδαφος διότι την περιμένουν πολλές αποστολές ακόμα μέχρι να φτάσει στον “τίτλο” και τη σοβαρή διεκδίκηση του. Τέλος θα αποτελούσε παράλειψη να μην αναφερθώ στην ήττα της ΑΕΛ από τον Απόλλωνα την 9η αγωνιστική.

Ο Απόλλωνας είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, σε θέματα τεχνικής και επαγγελματισμού. Κατάφερε για άλλη μια φορά να επικρατήσει της ΑΕΛ με 0-3. Ζelaya(16’), Βασιλείου (23’) και  Pereyra (76’) πέτυχαν τα τέρματα για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγούστη, ενώ η ΑΕΛ έχασε πέναλτι στο 80’ με τον Da Silva.

Οι γαλάζιοι πέραν των τριών τερμάτων σημάδεψαν και τέσσερις φορές τα δοκάρια του Πρόσεκ με τους Ζelaya (16’), Παπουλή (30’),  Faupala (85’) και Sardinero (88’).

Αυτό όμως δεν αποτελεί παράγοντα για να τη ξεγράψει κάποιος και συμπερασματικά η ΑΕΛ με την μαχητικότητα της προσπαθεί να επιβάλει τον δικό της ρυθμό μεσα σε κάθε αγωνιστική. Αυτή τη φορά όμως δεν πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα, βέβαια είχε και “σκληρό” αντίπαλο, και πλέον αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια στην πορεία της αλλά και το επόμενο ντέρμπι.

Εσύ νομίζεις πως η ΑΕΛ έσσιει τις δυνάμεις να συνεχίσει ως το τέλος ή εν να λείψει η “πεζίνα” της;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending