fbpx

11η Τελετή Αποφοίτησης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου!

Χίλιοι δέκα εννέα (1.019) απόφοιτοι από 26 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα παρέλαβαν τους τίτλους σπουδών τους στην 11η Τελετή Αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ενώ έξι (6) υποψήφιοι αναγορεύτηκαν σε διδάκτορες.

Η τελετή, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη, του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Χαμπιαούρη, λοιπών εκπροσώπων της Πολιτείας και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Στις 15 Νοεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, έλαβαν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τα πλεονεκτήματα της δια βίου μάθησης και της ευέλικτης μεθοδολογίας της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την οποία προάγει το ΑΠΚΥ, προσφέροντας τη δυνατότητα μόρφωσης και εξειδίκευσης σε άτομα κάθε ηλικίας, στο δικό τους χρόνο και χώρο.

Υπογράμμισε, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία της 11ης Τελετή Αποφοίτησης, καθώς είναι η πρώτη του αυτόνομου και αυτοδιοίκητου πλέον Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στις 16 Νοεμβρίου, παρουσία του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, έλαβαν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

Ο υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, εκδήλωσε τη στήριξη της κυβέρνησης στο έργο του ΑΠΚΥ και απέδωσε τα εύσημα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που σε λίγα μόνο χρόνια λειτουργίας έχει καθιερωθεί στον χώρο της Κυπριακής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει συμβάλει στη δημιουργία της Κοινωνίας της Γνώσης και τροφοδοτεί τις παραγωγικές δυνάμεις με προσοντούχο ανθρώπινο δυναμικό.

Από την πλευρά του ΑΠΚΥ χαιρέτησαν την 11η Τελετή Αποφοίτησης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Χαράλαμπος Προύντζος, και ο Πρύτανης, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας. Και οι δύο στάθηκαν στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ιδρύματος για την περίοδο 2018-2023 και στον ρόλο που καλείται να υπηρετήσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο και της εκπεφρασμένης βούλησης της Πολιτείας να καταστήσει την Κύπρο περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έθεσε τους στόχους του ΑΠΚΥ για τα επόμενα 5 χρόνια και ο Πρύτανης επισημαίνοντας στους αποφοίτους ότι το ταξίδι της γνώσης διαρκεί δια βίου τόνισε τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το ΑΠΚΥ ως δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά και την ανάγκη να λογοδοτεί για τους ακαδημαϊκούς στόχους που θέτει και για την οικονομική του διαχείριση.

Την ακαδημαϊκή αριστεία των αποφοίτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του έργου του ευρύτερα επισφράγισαν με χρηματικά βραβεία στους πρωτεύσαντες αποφοίτους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, η Αστυνομία Κύπρου, τα Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA), το δικηγορικό γραφείο Ιωαννίδης & Δημητρίου και ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending