fbpx

5 από τα καλύτερα δίδυμα στην ιστορία του NBA!

Είδαμε αρκετές σπουδαίες ομάδες να δημιουργούνται στην ιστορία του NBA. Έχουμε δει όμως δίδυμα στο NBA που ήταν τόσο καλά ώστε να κυριαρχούν της κάθε ομάδας που έβρισκαν στο δρόμο τους.

Είτε ήταν ένας, δύο, τρεις ακόμα και πέντε οι σταρ σε μια ομάδα, πάντα υπήρχαν δύο που ξεχώριζαν ως οι καλύτεροι παίκτες αυτής της ομάδας.

Πάμε να δούμε πέντε από τα καλύτερα δίδυμα που έπαιξαν στο πρωτάθλημα!

 

1
Tony Parker & Tim Duncan

Αυτό το δίδυμο κυριαρχούσε στο NBA για πολλά χρόνια. Ο Duncan θεωρείται ένας από τους καλύτερους power forward ever και ο Parker βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες με τις καλύτερες αποδόσεις στα playoffs στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Κατάφεραν να πάνε στα playoffs και τις 15 χρονιές που έπαιζαν μαζί, είχαν τουλάχιστον 50 νίκες στη κανονική διάρκεια της κάθε σεζόν, έρχονται 2οι στις πιο πολλές νίκες ως δίδυμο στην ιστορία του NBA και πήγαν πέντε φορές στους τελικούς του NBA από τους οποίους κέρδισαν τους τέσσερις. Είχαν απίστευτη χημεία μεταξύ τους σαν παίκτες και σαν προσωπικότητες εξού και οι τόσες επιτυχίες.

2
LeBron James & Dwayne Wade

Ο LeBron James, ο καλύτερος small forward όλων των εποχων, και ο Dwayne Wade, o τρίτος καλύτερος shooting guard όλων των εποχών, είχαν ίσως την καλύτερη χημεία που είδαμε ποτέ ανάμεσα σε δύο συμπαίκτες.

Όλοι, όσοι παρακολουθούσαμε τότε τους Heat ή ακόμα κι αυτοί που τους έψαξαν σε διάφορα βίντεο, θυμόμαστε τις πάσες που έριχνε ο Wade στον LeBron και χωρίς καν να δει πως τελείωσε η φάση άρχιζε να πανηγυρίζει. Έπαιξαν μαζί για τέσσερα χρόνια στα οποία κατάφεραν να πάνε στους τελικούς του NBA σε όλα. Έχουν κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα μαζί το 2012 και 2013.

3
Kobe Bryant & Shaquille O’Neal

Από την αρχή, που ο Kobe και ο Shaquille συνεργάστηκαν, φαινόταν ότι οι Lakers είχαν σχηματίσει ένα σπουδαίο δίδυμο. Όσο περνούσε ο καιρός όμως γίνονταν όλο και καλύτεροι με αποτέλεσμα ο Shaquille να είναι ο πιο επιβλητικός center του πρωταθλήματος και ο Kobe καθιέρωσε τον εαυτό του ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Δεν υπήρχε ομάδα στο πρωτάθλημα τότε και πολύ λίγες ομάδες στην ιστορία που να μπορούσαν να σταματήσουν το one-two punch που δημιουργούσαν οι δύο τους.

Εκτός από εξαιρετικοί επιθετικά ήταν και οι δύο τους εξαιρετικοί και αμυντικά με τον Kobe να είναι στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος 9 φορές στην καριέρα του και με τον Shaquille να έχει μέσο όρο 3 μπλοκ ανά παιχνίδι. Ο Shaquille ανήκει και στο Hall of Fame του NBA. Στα 8 χρόνια της συνεργασίας τους έχουν κατακτήσει 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα το 2000, 2001 και 2002.

4
Earvin “Magic” Johnson & Kareem Abdul-Jabbar

Τι να πρωτοπείς για τους Kareem Abdul-Jabbar και Magic Johnson. Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα δίδυμα, και το δικό μου αγαπημένο, αφού ο Magic θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος point guard όλων των εποχών και ο Kareem ο καλύτερος center όλων των εποχών.

Δεν υπήρχε σχεδόν κανένας παίκτης στο πρωτάθλημα τότε που να μπορεί να σταματήσει το sky hook, χαρακτηριστική κίνηση, του Kareem. Συνδυάζοντάς τον με την ικανότητα και ευφυΐα του Magic Johnson στις πάσες και στο σκοράρισμα οι Lakers έγιναν ασταμάτητοι. Και οι δύο τους ανήκουν στο Hall of Fame του NBA. Έπαιξαν μαζί για 10 χρόνια καταφέρνοντας να πάνε σε 8 τελικούς του NBA και να κατακτήσουν 5 πρωταθλήματα.

5
Michael Jordan & Scottie Pippen

Το δίδυμο που έκανε πόλη πρωταθλητών το Chicago. Ο γνωστός σε όλους  Michael Jordan, ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών και ο Scottie Pippen ένας από τους καλύτερους small forward, ο οποίος είναι και ο μοναδικός παίκτης που κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο την ίδια χρονιά δύο φορές το 1992 και 1996.

Ήταν ο τέλειος συνδυασμός επειδή, παρόλο που και οι δύο μπορούσαν να αμυνθούν και να σκοράρουν, ο Jordan χειριζόταν το μεγαλύτερο κομμάτι της επίθεσης και ο Pippen αναλάμβανε την άμυνα εξουδετερώνοντας τον καλύτερο σκόρερ της αντίπαλης ομάδας. Και οι δύο τους ανήκουν στο Hall of Fame του NBA.

Για τις επιτυχίες τους δεν υπάρχουν και πολλά να πεις αφού τα λένε όλα οι αριθμοί. Πήγαν σε 6 τελικούς στους οποίους δεν έχασαν σε κανένα και πήραν ισάριθμα πρωταθλήματα, τρία συνεχόμενα το 1991, 1992 και 1993 και τρία συνεχόμενα το 1996, 1997 και 1998.

  Για εσένα ποιο είναι το καλύτερο δίδυμο όλων των εποχών;
May the force be with you, by order of Ξενής.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending