fbpx

Πήρε το ντέρμπι και κλείδωσε τη 2η θέση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Την ώρα που στο κλειστό του Πανεπιστημίου Κύπρου οπαδοί της Ομόνοιας έδιναν άρωμα γηπέδου στον αγώνα της γυναικείας πετοσφαιρικής τους ομάδας εναντίον του ΑΠΟΚ (νικητής ο ΑΠΟΚ με 3-2 σετ) για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Γυναικών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έπαιρνε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη (0-1) απέναντι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την 5η και πρότελευταια αγωνιστική του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Το παιχνίδι αναμενόταν να είναι ντέρμπι, αφού σε μεγάλο βαθμό έκρινε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν πολύ νωρίς. Πάθος και μπόλικη δύναμη στις μονομαχίες ήταν τα συστατικά του αγώνα από τις πρώτες, κιόλας, στιγμές του.

Οι φιλοξενούμενοι του Μάριου Γιαξή ήταν αυτοί που προηγήθηκαν νωρίς (7′) με τον Γιώργο Βάρλη με το ματς να αποκτά άγρια ομορφιά.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας μείνει νωρίς πίσω στο σκορ, σταδιακά έβαλαν πίεση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Από την άλλη, οι “Αετοί” έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν στην αντεπίθεση, σπαταλώντας με τη σειρά τους μερικές εξαιρετικές προϋποθέσεις για ένα 2ο τέρμα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όπως τίποτα δεν άλλαξε και με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου.

Οι ποδοσφαιριστές του Αχιλλέα Αντρέου έψαχναν την ισοφάριση, αλλά σταδιακά έχασαν την ορμή που είχαν στο Α’ ημίχρονο, χάνοντας και πάλι μερικές ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην αντίπερα όχθη, δεν κατάφερε να σκοράρει ένα 2ο τέρμα και να “σκοτώσει” το παιχνίδι με την αγωνία να κρατά μέχρι το 90′ και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Πλέον, με αυτή του τη νίκη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έφτασε τις 3 σε 5 παιχνίδια και τους 9 βαθμούς, αποκτώντας σαφές προβάδισμα για τη 2η θέση εναντίον του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που έμεινε στους 6 βαθμούς και την 3η θέση.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Στρατάκης Ι., Παρασκευόπουλος Π., Τσιαπίνης Γ., Καραπετσάς Ε., Κάκος Μ., Γεωργίου Α., Χατζηγεωργίου Δ., Σπύρου Α., Χαννάπας Ν., Μπακίρης Μ., Πιτταράς Α., Σιακαλής Α., Κυριάκου Λ., Λοΐζου Α., Zade, Νικολάου Α., Παστίρης Α., Μαραγκός Ε.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ντουμανιάν Σ., Γεωργίου Ε., Frank O., Ιτσκάρης Α., Καραπάσος Γ., Κοπτίδης Ν., Κουμπάρου Γ., Μίντζης Χ., Πέρος Κ., Σαφίρη Γ., Σκαφιδάς Σ., Σταματίου Α., Θεοδώρου Σ., Τζακίδης Β., Βαρλής Γ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending