5 λόγοι που τελικά είναι καλύτερα που νυχτώνει πιο νωρίς!

news.limbaughtoyota.com

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, οι δείκτες του ρολογιού γυρνάνε μια ώρα πίσω. Ξεκινά το χειμερινό ωράριο, αποχαιρετώντας έτσι το καλοκαίρι και καλωσορίζοντας τον Χειμώνα.

Υπαρχούν μερικοί άνθρωποι που δεν τους αρέσει αυτή η αλλαγή γιατί νυχτώνει πιο γρήγορα και μειώνεται το φως της ημέρας.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν αυτή την αλλάγη, διότι όσα καλά έχει το θερινό ωράριο, τόσα καλά έχει και το χειμερινό.

Γι’ αυτό, μετά από έρευνα, σου μάζεψα 5 λόγους που τελικά είναι καλύτερα που θα νυχτώνει πιο νωρίς:

1Κοιμόμαστε περισσότερη ώρα

Το κυριότερο καλό που κερδίζουμε από τη χειμερινή ώρα (μόνο εκείνη τη μέρα) είναι ότι κοιμόμαστε περισσότερες ώρες (αφού γυρίζουν μια ώρα τα ρολόγια πίσω), βοηθώντας μας έτσι να ξεκουραστούμε.

Μπορούμε να ανακτήσουμε περισσότερες δυνάμεις για τη δύσκολη και απαιτητική ημέρα που μας περιμένει στο πανεπιστήμιο ή στη δουλειά.

2Αλλάζει ο καιρός

Για όσους λατρεύουν τον χειμώνα και μισούν τον καυτό ήλιο (ειδικά της Κύπρου), όταν νυχτώνει πιο νωρίς, ο καιρός είναι πολύ πιο δροσερός και μπαίνει σιγά-σιγά και ο χειμώνας.

Αυτό το διαπιστώνουμε όταν αρχίζουμε να κρυώνουμε και να φοράμε τα πολυπόθητα hoodies μας!

3Βγαίνουμε πιο νωρίς έξω

Συνήθως το καλοκαίρι κανονίζουμε τις νυχτερινές μας εξόδους μετά τις 10 το βράδυ και ίσως και πιο αργά.

Αλλά όταν χειμωνιάσει και αλλάξει η ώρα αρκετοί είναι αυτοί που βγαίνουν πιο νωρίς, είτε για φαγητό είτε για ποτό, περνώντας περισσότερες ώρες μαζί με την παρέα τους.

4Δικαιολογία να μείνεις στο κρεβάτι

Με το που νυχτώνει πιο νωρίς υπάρχει μια έντονη επιθυμία για χαλάρωση και ζεστασία όπου το καλύτερο μέρος είναι το κρεβάτι μας και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κοιμηθούμε.

Θα δούμε τις αγαπημένες μας σειρές στην τηλεόραση ή στο Netflix, θα απολαύσουμε ζεστά ροφήματα και θα τρώμε σνακς. Βέβαια και το καλοκαίρι το εφαρμόζουμε, αλλά τον χειμώνα έχει άλλη χάρη!

5Χριστούγεννα

Με την έναρξη της χημερινής ώρας, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου: τα Χριστούγεννα.

Στόλισμα, φαγοπότι, δώρα, γιορτές, οικογενειακές στιγμές και έξοδοι με την παρέα.

Εσύ ποια ώρα προτιμάς; Τη χειμερινή ή τη θερινή;