fbpx

Μάθε ποιες είναι οι δύσκολες ερωτήσεις σε interview και πώς να τις απαντήσεις!

Όταν πας σε ένα interview για δουλειά, είναι αναγκαίο να απαντήσεις σε αρκετές ερωτήσεις που θα σου κάνει ο πιθανός εργοδότης σου. Αυτές οι ερωτήσεις θα δείξουν αν έχεις τα επαγγελματικά προσόντα που χρειάζονται για τη δουλειά και θα προβάλουν την προσωπικότητά σου.

Κάποιες ερωτήσεις είναι εύκολες να απαντηθούν και φαίνονται αθώες, χωρίς κάποια παγίδα να κρύβεται από πίσω. Κάποιες άλλες όμως, φοβίζουν όσους θα περάσουν από interview, αφού μπορούν να σε πιάσουν εξ απροόπτου.

Βρες τις θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης που ψάχνεις εδώ!

Κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις είναι εύκολο να απαντηθούν, αν είσαι ειλικρινής στο interview. Εμείς κάναμε την έρευνα μας και σου παρουσιάζουμε τις πιο κύριες.

Ακολουθούν οι δύσκολες ερωτήσεις σε interview και πώς να τις απαντήσεις!

1
Γιατί να σε προσλάβω;

Για πολλούς είναι ίσως η πιο τρομακτική ερώτηση που θα σου κάνουν σε ένα interview! Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να δείχνει γιατί είσαι το πιο ικανό άτομο για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Μην ξεκινήσεις να λες όλα τα πλεονεκτήματα σου, αλλά εκείνα που θα βοηθήσουν στη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Για παράδειγμα, αν απαιτεί να ηγείσαι μιας ομάδας, τότε θα πρέπει να αναφερθείς στις ηγετικές σου ικανότητες.

2
Πες μου κάποια μειονεκτήματα σου

Μια ερώτηση που πολλά άτομα πέφτουν στην παγίδα. Ξεκινούν να τονίζουν μειονεκτήματα που όμως έμμεσα είναι πλεονεκτήματα. Μη δώσεις απαντήσεις όπως: «Είμαι εργασιομανής ή τα θέλω όλα τέλεια».

Ο λόγος που σου γίνεται αυτή η ερώτηση είναι για να δει ο εργοδότης τον χαρακτήρα σου. Δώσε ένα αληθινό μειονέκτημα και πώς προσπαθείς να το βελτιώσεις.

Μια καλή απάντηση θα ήταν: «Δεν οργανώνομαι εύκολα, αλλά τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ μια συγκεκριμένη εφαρμογή, που με βοήθησε πολύ στην οργάνωση των tasks μου».

3
Πες μου λίγα πράγματα για τον εαυτό σου

Όταν σε ρωτήσουν σε ένα interview την πιο πάνω ερώτηση, τότε θα πρέπει να αρκεστείς σε λίγα πράγματα. Μην ξεκινήσεις να πεις την ιστορία της ζωής σου!

Θα πρέπει να αναφέρεις στοιχεία από την επαγγελματική σου ζωή, που θα είναι χρήσιμα για τον πιθανό εργοδότη σου. Θα πρέπει να αναφέρεις την επαγγελματική πείρα σου και τις ακαδημαϊκές σου διακρίσεις (π.χ. πτυχίο, μεταπτυχιακό κ.τ.λ.).

Επίσης, μπορείς να αναφέρεις πολύ λίγα πράγματα για τον εαυτό σου. Αφού αυτή η ερώτηση πιθανότατα να σου γίνει στην αρχή του interview, θα τη χρησιμοποιήσεις για να «σπάσεις τον πάγο».

4
Γιατί θες να δουλέψεις γι’ αυτήν την εταιρεία;

Ακόμη μια «δύσκολη» ερώτηση. Αφού έχεις κάνει την έρευνα σου για την εταιρεία, τότε βρίσκεσαι σε μια πολύ καλή θέση για να απαντήσεις αυτή την ερώτηση.

Θα πρέπει να αναφέρεις τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εταιρεία. Αυτά τα πλεονεκτήματα δεν είναι ο μισθός, ούτε τα ωράρια, αλλά οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που θα κερδίσεις αν εργαστείς εκεί.

Το StudentLife Jobs σου δείχνει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Μπορεί η δουλειά των ονείρων σου να είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending