fbpx

10 από τα σημαντικότερα buzzer beater στην ιστορία του NBA!

Το να βάλει ένας παίκτης buzzer beater εν ok. Το να βάλει το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του εν υπέροχο.

Σκέφτου όμως τα συναισθήματα ενός παίκτη όταν τούτα τα δύο συνδυαστούν, να δώσει δηλαδή τη νίκη για την ομάδα του με buzzer beater.

Πάμε να δούμε τη λίστα που ετοίμασα με τα 10 που τα σημαντικότερα buzzer beater στην ιστορία του NBA.

1
Dwayne Wade vs Chicago Bulls

Αρχίζουμε με ένα παιχνίδι της regular season. Το σκορ είναι 127-127 στη δεύτερη παράταση, απέμεναν 11 δευτερόλεπτα και η μπάλα στα χέρια των παικτών των Bulls. Ο Wade κλέβει τη μπάλα και μαζί κλέβει και τη νίκη για τους Miami Heat.

2
Kobe Bryant vs Phoenix Suns

https://www.youtube.com/watch?v=-SYUAd-sBOg

Στο 4ο παιχνίδι των προημιτελικών της Δύσης με το σκορ της σειράς στο 2-1 υπέρ των Lakers, οι οποίοι έπρεπε να νικήσουν για να διατηρήσουν το πλεονέκτημα τους.

Με το σκορ στο 98-97, στη παράταση, υπέρ των Suns o Luke Walton ανάγκασε τον πολύ κοντύτερο Steve Nash σε jumpball. Ο Walton πέταξε τη μπάλα στον Black Mamba που θα χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

3
Derrick Rose vs Cleveland Cavaliers

Οι Bulls που έπρεπε να αποδείξουν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η νίκη τους στο Cleveland υποδέχτηκαν τους Cavaliers στην έδρα τους για το 3ο παιχνίδι των ημιτελικών της Ανατολής.

Με το σκορ στο 96-96 και 3 δευτερόλεπτα να απομένουν η λύση θα έρθει δια χειρός Derrick Rose.

4
LeBron James vs Chicago Bulls

Σαν απάντηση στο πρηγούμενο buzzer beater ο LeBron James ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 στο επόμενο παιχνίδι επίσης με buzzer beater.

Με το σκορ στο 84-84 και 1.5 δευτερόλεπτο να απομένει ο ”Βασιλιάς” παγώνει το United Center.

5
Damian Lillard vs Houston Rockets

Οι Portland Blazers έχοντας φέρει τη σειρά εκεί που ήθελαν, 3-2 υπέρ τους, το μόνο που έμενε να κάνουν ήταν να αποτελειώσουν, στην έδρα τους, τους Rockets. Οι Rockets έδειξαν όμως ότι ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν αφού στο 6ο παιχνίδι της σειράς προηγούνταν με 98-96 και να απομένουν 0.9 δευτερόλεπτα.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον Rookie Of The Year ο οποίος με τρίποντο έστειλε τους Blazers στους ημιτελικούς της Δύσης.

6
Derrick Fischer vs San Antonio Spurs

Ένας από τους καλύτερους ημιτελικούς για τη περιφέρεια της Δύσης. Απίστευτο παιχνίδι με τρεις ανατροπές του σκορ σε διάστημα 30 δευτερολέπτων. To σκορ ήταν 70-71 υπέρ των Spurs, με τον Kobe να κάνει το 72-71 υπέρ των Lakers και να απομένουν 11.5 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Ήταν η σειρά του Tim Duncan να μιλήσει για την ομάδα του, σκοράροντας ένα εκπληκτικό, εκτός ισορροπίας, σουτ κάνοντας το 72-73 και το χρονόμετρο να δείχνει μόλις 0.4 δευτερόλεπτα. Με τον Kobe Bryant να έχει 2 αμυντικούς πάνω του, η μπάλα καταλήγει στον Derrick Fischer ο οποίος σκότωσε τους Spurs δίνοντας το προβάδισμα 3-2 στην ομάδα του.

7
Robert Horry vs Sacramento Kings

Οι Lakers κυνηγώντας το 3ο τους συνεχόμενο πρωτάθλημα βρήκαν στο τελευταίο τους σταθμό πριν από τους τελικούς του NBA, τους πολύ καλούς τότε Sacramento Kings. Οι Lakers απειλούνταν με ήττα στο Staples Center με το σκορ να είναι 99-97 υπέρ των Kings.

Μετά από δύο συνεχόμενα χαμένα σουτ των Lakers, ένα του Kobe κι ένα του Shaq, η μπάλα καταλήγει, από απομάκρυνση αμυντικού, στον Horry ο οποίος δεν δίστασε για το τρίποντο χαρίζοντας τη νίκη στους Lakers με 100-99, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2.

8
Michael Jordan vs Cleveland Cavaliers

Πάμε πίσω στο 1989 όπου οι σειρές κερδίζονταν στις 3 νίκες. Ακόμα ένας σπουδαίος ημιτελικός με πολλές ανατροπές στο σκορ. Το καλάθι που έμεινε γνωστό ως το “The Shot”. Με τους Cavaliers να προηγούνται 98-97, o Jordan σκοράρει κάνοντας το 99-98 με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Τότε ο Craig Ehlo με ένα σπριντ από το κέντρο κάνει το 100-99 για τους Cavaliers και 3 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Air Jordan όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη, αφού με ένα ασύλληπτο σουτ έστειλε τους Bulls στους τελικούς της Ανατολής.

9
LeBron James vs Orlando Magic

Έχοντας χάσει τον 1ο τελικό της περιφέρειας, οι Cavaliers δεν είχαν τη πολυτέλεια να ξαναχάσουν. Όπως ήταν αναμενόμενο, το 2ο παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό όπως και το 1ο.

Με τους Orlando Magic να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 95-93 η λύση θα δωθεί και πάλι από τον “Βασιλιά”. Με μόλις 1 δευτερόλεπτο να απομένει, πετυχαίνει το τρίποντο και ισοφαρίζει τους τελικους της Ανατολής σε 1-1.

10
John Stockton vs Houston Rockets

Με τους τελικούς της Δύσης να είναι στο 3-2 υπέρ τους και το σκορ 100-100, οι Utah Jazz είχαν 2.8 δευτερόλεπτα να αποδείξουν πόσο ήθελαν αυτό το πρωτάθλημα περιφέρειας αλλά και το εισιτήριο για τους τελικούς του NBA.

Το έδειξε και με το παραπάνω ο John Stockton με το νικητήριο τρίποντο που πέτυχε αλλά και με τον έξαλλο του πανηγυρισμό.

Τούτη ήταν η λίστα που ετοίμασα, εννοείται ότι εν υπάρχει η τέλεια λίστα τζιαι σίουρα επαράλειψα αρκετά. May the force be with you, by order of Ξενής!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending