fbpx

Ρωτήσαμε την άποψη 5 Κυπρίων για τα ψηλά ενοίκια στην Κύπρο!

Τον τελευταίο καιρό, ακούγονται αρκετά παράπονα σχετικά με τις ψηλές τιμές των ενοικίων στην Κύπρο.

Πολλοί λένε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και ότι ένας φοιτητής, ένας εργαζόμενος ή μια οικογένεια, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτού του είδους τις τιμές.

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε Κύπριους και Κύπριες για την άποψή τους σχετικά με τα ενοίκια.

Πάμε να δούμε τις απαντήσεις τους:

1
Όμηρος, 27 ετών

  • “Πρέπει να ανεβεί ο βασικός μισθός, έτσι ώστε να ισοσταθμιστούν οι τιμές.”

Ο φίλος Όμηρος προσπάθησε να βρει μια λύση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί. Πρότεινε λοιπόν την αύξηση του βασικού μισθού, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμος ως προς τους πολίτες, αφού με 720 ευρώ δεν καλύπτονται οι ανάγκες για κάποιον που μένει μόνος του.

2
Στυλιάνα, 25 ετών

  • Δουλεύουμε για να ζούμε ή… ζούμε για να δουλεύουμε;”

Η Στυλιάνα μας έθεσε την πιο πάνω ερώτηση (καθόλου παράλογη). Πρόσθεσε επίσης, πως έχει καταντήσει να νιώθει κορόιδο του κάθε ιδιοκτήτη αφού πλέον είναι θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης του καθενός.

3
Κατερίνα, 20 ετών

  • “Για να τα καταφέρω οικονομικά, πρέπει αναγκαστικά να συγκατοικώ με κάποιον άλλον.”

Η Κατερίνα είναι από τη Λευκωσία και είναι φοιτήτρια στο ΤΕ.ΠΑ.Κ.. Τα ενοίκια στη Λεμεσό ως γνωστόν είναι πανάκριβα, έτσι αναγκάζεται να συγκατοικά για να τα βγάζει πέρα.

Επιπλέον, δηλώνει ότι τα διαμερίσματα σε σχέση με τις τιμές τους είναι υπερεκτιμημένα και ότι αναγκαστικά πληρώνει τόσα πολλά μόνο και μόνο για να είναι κοντά στη σχολή της.

4
Μάριος, 24 ετών

  • “Θέλω να ενοικιάσω, αλλά εν φκαίνω οικονομικά.”

Ο 24χρονος Μάριος μένει με τους γονείς του και εργάζεται εδώ και ένα χρόνο. Δηλώνει πως προσπαθεί να νοικιάσει για να ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει οικονομικά, αφού ο μισθός του δεν τον φτάνει.

Ελπίζει πως τα ενοίκια κάποτε θα χαμηλώσουν και θα ξεφύγει από τη μουρμούρα της μάνας του!

5
Αντώνης, 26 ετών

  • “Μεινήσκω έξω που το κέντρο τζιαι πηγαινοέρχομαι.”

Ο Αντώνης μένει έξω απο το κέντρο της Λευκωσίας και πηγαινοέρχεται κάθε μέρα, 20 λεπτά στο κέντρο της πόλης του, για να πάει στη δουλειά του.

Λέει πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορεί να τα βγάζει πέρα οικονομικά και πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την τιμή του ενοικίου του, αλλά τον κουράζει η απόσταση. 

Η αλήθεια είναι πως όντως τα πράγματα έχουν ξεφύγει με τα ενοίκια και όλοι σχεδόν έχουν τα παράπονά τους.

Προβληματίστηκες ποτέ σε τι οφείλονται αυτές οι τιμές των ενοικίων και πώς μπορεί αυτό να αλλάξει; Πες μας τη γνώμη σου στα comments!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending