fbpx

Μάθε πώς να βρεις φοιτητική διαμονή στο Λονδίνο για το μεταπτυχιακό σου!

Ο Ιανουάριος πλησιάζει και μαζί και το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς για αρκετά μεταπτυχιακά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχεις βρει το μεταπτυχιακό που σου ταιριάζει και είσαι γεμάτος/η με ενθουσιασμό, ανυπομονησία – και λίγη αγωνία – για το νέο αυτό ξεκίνημα στο Λονδίνο;

Ως μεταπτυχιακός φοιτητής/ρια, έχεις ήδη μπει σε μια άλλη λογική όπου προτεραιότητα είναι τα μαθήματα (τουλάχιστον αυτό είναι το σωστό… ξέρεις εσύ), περιορίζοντας τα πάρτι, τα ταξίδια και τις άπειρες εξόδους που είχες ως προπτυχιακός.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αυτού του εγχειρήματος, είναι να βρεις τη σωστή διαμονή έτσι ώστε να ενισχύσει την όλη σου εμπειρία και να διευκολύνει την καθημερινότητά σου.

Για δική σου διευκόλυνση, έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό για να εξερευνήσεις όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να καταλήξεις στο διαμέρισμα που σου ταιριάζει καλύτερα!

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Clerkenwell του Λονδίνου και μπορείς να το βρεις μέσω του Student.com

1
Ανακάλυψε τις επιλογές σου

Η έρευνα είναι το ήμισυ του παντός, επομένως ξεκίνα δοκιμάζοντας τα νερά και ανακαλύπτοντας τις επιλογές που έχεις. Εκτός από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστήμιου, τις οποίες πολλοί μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν προτιμούν λόγω βαβούρας και ολονύχτιων πάρτι, υπάρχουν και άλλες επιλογές τις οποίες θα ήταν καλό να εξετάσεις προτού πάρεις την τελική σου απόφαση.

Παρόμοια επιλογή με τις εστίες του Πανεπιστημίου, αλλά με πολύ καλύτερες συνθήκες όσον αφορά τις υποδομές, το περιβάλλον, τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις, είναι οι ιδιωτικές φοιτητικές εστίες οι οποίες δεν διαφέρουν σε τιμή με αυτές των Πανεπιστημίων. Υπάρχουν επιλογές σε ολοκαίνουριες εστίες με σύγχρονο εξοπλισμό και παροχές, με μια ευρύτερη επιλογή τύπων δωματίου.

Καταρχάς, υπάρχουν τα studio όπου όλοι οι χώροι ανήκουν αποκλειστικά σε εσένα, χωρίς να χρειάζεται να μοιραστείς οτιδήποτε με κανένα. Έχεις το δικό σου δωμάτιο που περιλαμβάνει το μπάνιο, την κουζίνα, το κρεβάτι και τον χώρο μελέτης. Αυτό σημαίνει πως είσαι εξολοκλήρου υπεύθυνος για την καθαριότητά του και έχεις την απόλυτη ελευθερία να οργανώσεις τον χώρο, τις δραστηριότητες και τον χρόνο σου όπως ακριβώς εσύ θέλεις… χωρίς περισπασμούς.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Camden του Λονδίνου και μπορείς να το βρεις μέσω του Student.com

Επίσης, υπάρχει η επιλογή των ιδιωτικών δωματίων όπου το υπνοδωμάτιο και ο χώρος μελέτης είναι ιδιωτικά, αλλά οποιοσδήποτε πρόσθετος χώρος διαβίωσης είναι κοινόχρηστος, όπως και οι επιπρόσθετες παροχές. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις για συγκάτοικους άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις, αλλά και ότι πιο εύκολα θα γνωρίσεις κόσμο και θα δημιουργήσεις νέες φιλίες.

Γενικά, το καλό με τις εστίες είναι ότι συνήθως βρίσκονται κοντά στην πανεπιστημιούπολη, μειώνοντας την απόσταση που χρειάζεσαι για να φτάσεις στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και να ξημεροβραδιάζεσαι στη βιβλιοθήκη.

Πέραν από τις εστίες, έχεις τη δυνατότητα να ενοικιάσεις είτε το δικό σου διαμέρισμα, είτε και ολόκληρο σπίτι. Θα πρέπει να έχεις υπόψη σου όμως ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, το ρεύμα, το νερό και το ίντερνετ ίσως να μην συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του ενοικίου σου. Σε περίπτωση ενοικίασης σπιτιού, μπορείς να βρεις συγκατοίκους της δικής σου επιλογής – φίλους και γνωστούς – για να μοιράζεσαι μαζί τους το κόστος διαμονής.

Οι συγκεκριμένες εστίες βρίσκονται στην περιοχή Wembley του Λονδίνου και μπορείς να το βρεις μέσω του Student.com

2
Προσδιόρισε τις ανάγκες σου

Αφού πήρες (περίπου) μια πρώτη γεύση για το πώς έχουν τα πράγματα, ετοίμασε μια λίστα με τις βασικές (και εφικτές) προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το νέο σου διαμέρισμα και θέσε ένα περίπου το budget σου.

Ποια περιοχή σε βολεύει καλύτερα, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει και αν θες να μοιραστείς με άλλους τους κοινόχρηστους χώρους. Έχε υπόψη σου ότι γενικά τα ενοίκια στη Ζώνη 1 είναι πολύ πιο ακριβά, επομένως αν το budget σου είναι πιο περιορισμένο, μπορείς να αναζητήσεις κάτι ανάμεσα στις Ζώνες 2 και 4, σε περιοχή με καλές συγκοινωνίες και εύκολη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Hammersmith του Λονδίνου και μπορείς να το βρεις μέσω του Student.com

3
Μελέτησε τις διαθέσιμες επιλογές με βάση τα κριτήρια σου

Είτε αποφάσισες πως θες να μένεις με συγκάτοικο, σε φοιτητική εστία ή σε διαμέρισμα, όλες αυτές οι επιλογές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, αφού η κατάλληλη διαμονή αποτελεί τη βάση για αυτή τη συναρπαστική σου εμπειρία στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι όμως, αφού μπορείς πολύ εύκολα να μελετήσεις όλες σου τις επιλογές, να διαλέξεις και να κλείσεις τη φοιτητική σου στέγη σήμερα, μέσω του Student.com.

Το Student.com αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για την αναζήτηση, τη σύγκριση και την κράτηση φοιτητικής στέγης. Πρόκειται για μία δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα που διαθέτει τη μεγαλύτερη και καλύτερη επιλογή δωματίων και διαμερισμάτων, προσεκτικά επιλεγμένων και κατάλληλα σχεδιασμένων για φοιτητές.

Μέσω του Student.com μπορείς να εξερευνήσεις και να συγκρίνεις πληθώρα δωματίων και διαμερισμάτων σε διαφορετικές περιοχές του Λονδίνου, ώστε να λάβεις τη σωστή απόφαση.

Καλή αρχή λοιπόν και να είσαι σίγουρος ότι οι σπουδές στο Λονδίνο θα είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending