fbpx

Το Cyprus Sunshine Cup, θα διεξαχθεί για 23η χρονιά την Άνοιξη του 2019!

Ένας από τους πιο ιστορικούς αγώνες Mountain Bike στον κόσμο διεξάγεται για 23η χρονιά στην Κύπρο, με το πρώτο σκέλος 21-24 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στις 3 Μαρτίου.

Ο μεγαλύτερος αγώνας mountain bike της Κύπρου και ένας από τους ιστορικούς στον κόσμο θα διεξαχθεί για 23η συνεχή χρονιά, τον προσεχή Φεβρουάριο και την πρώτη Κυριακή του Μάρτη. Είθισται το Cyprus Sunshine Cup να λαμβάνει χώρα στο κατώφλι της άνοιξης σημαίνοντας την είσοδο της πιο όμορφης εποχής του χρόνου και παράλληλα τη μετάβαση του νησιού από τον ήπιο χειμώνα σε μια μακρά περίοδο καλοκαιρίας.

Εξ ου και η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο λαμπερό ήλιο της Κύπρου, προβάλλοντας τον τόπο μας στα πέρατα της γης ως έναν προορισμό όπου ο ήλιος λάμπει, σε μια περίοδο που στην Ευρώπη επικρατεί ακόμα βαρύς χειμώνας.

Κύριος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ενώ υποστηρίζεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

1
Παγκόσμια αναγνωρισμένος αγώνας

Ο αγώνας Cyprus Sunshine Cup απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες ποδηλάτες και είναι ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας παγκοσμίως, αφού κατά το παρελθόν έχει προσελκύσει στο νησί μας Χρυσούς Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χωρίζεται σε δύο σκέλη, με το πρώτο που διαρκεί τέσσερις ημέρες να λαμβάνει χώρα στην ορεινή επαρχία Λάρνακας, στο Λυθροδρόντα και στο δάσος Μαχαιρά, μεταξύ 21-24 Φεβρουαρίου και το δεύτερο την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 στην Αρχαία Αμαθούντα.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει αγώνα ατομική χρονομέτρηση σε τεχνική διαδρομή, δυο διαδρομές point-to-point και την τέταρτη ημέρα διαδρομή cross country Olympic Format.Tο δεύτερο σκέλος είναι μόνο cross country Olympic Format.

Η βαθμολογική συγκομιδή των δύο σκελών του αγώνα προστίθεται και προκύπτει η τελική κατάταξη του Cyprus Sunshine Cup.

To Cyprus Sunshine Cup διαθέτει όλα όσα απαιτεί ένας σημαντικός διεθνής αγώνας ποδηλασίας, με πολλά feed zones και technical areas για υποστήριξη των αθλητών, στοιχεία που θεωρούνται σημαντικά για τους ποδηλάτες και ιδιαιτέρως τους ερασιτέχνες, τη συμμετοχή των οποίων δεν υποστηρίζει κάποια πολυμελής ομάδα, όπως συμβαίνει με τους επαγγελματίες.

Άλλωστε σε έναν αγώνα mountain bike είναι σύνηθες το φαινόμενο ένας αθλητής να αντιμετωπίσει προβλήματα είτε σωματικά είτε με το ποδήλατό του και οπωσδήποτε στη διάρκεια της διαδρομής θα χρειαστεί πόσιμο νερό, φρούτα και συμπληρώματα για να αναπληρώσει τη χαμένη ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση έχει εμπλουτιστεί με παράλληλες δραστηριότητες, όπως είναι το pasta party και η τελετή έναρξης την παραμονή της εκκίνησης του αγωνιστικού σκέλους αλλά και το μεγάλο υπαίθριο πάρτι στο Λυθροδόντα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Το πιο δυνατό στοιχείο του αγώνα παραμένουν φυσικά οι εξαιρετικές του διαδρομές, οι οποίες εκτός από απαιτητικές είναι και μαγευτικές, λόγω της σπάνιας ομορφιάς της Κυπριακής φύσης, την οποία και αναδεικνύουν.

Μέσω του Cyprus Sunshine Cup ντόπιοι και ξένοι ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά του νησιού, η οποία είναι μοναδική.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Cyprus Sunshine Cup και στο Cyprus Sunshine Cup Facebook Page.  

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending