fbpx

5 απίθανα (και πιθανά ταυτόχρονα) σενάρια για το τέλος της σεζόν στην Κύπρο!

Αρχή του χρόνου και πέφτουν βροχή οι ευχές για υγεία, ευτυχία και ευημερία. Είναι κάτι που συνηθίζεται και κατά κάποιο τρόπο επιβάλλει το κλίμα των ημερών. Είναι, αν θέλεις, μια προσπάθεια να εξευμενιστούν τα πνεύματα και να μας προσφέρουν μια καλή χρονιά.

Κάτι άλλο που συνηθίζεται αυτές τις μέρες είναι η προσπάθεια “πρόβλεψης” όσων θα γίνουν μέσα στο νέο έτος. Με αυτό τον τρόπο σκέψης αρκετοί από μας προσπαθούν να “δουν” που θα καταλήξει και η ποδοσφαιρική σεζόν.

Ρώτησα, λοιπόν, τη μαγική μου σφαίρα τι μπορεί να μας προσφέρει η σεζόν 2018-19 μέχρι τον Μάη και ιδού τι μου είπε.

Οπλίσου με χιούμορ (απαραίτητο για το συγκεκριμένο κείμενο όπως θα καταλάβεις) και δες 5 πιθανά και απίθανα σενάρια για το τέλος της σεζόν:

1
Η Νέα Σαλαμίνα να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Η σεζόν 2018-19 είναι για τη Νέα Σαλαμίνα μέχρι στιγμής ονειρική. Με το πέρας 14 αγωνιστικών οι ερυθρόλευκοι είναι ισόβαθμοι στην 4η θέση με την Ανόρθωση στους 23 βαθμούς μετρώντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Αυτές οι 5 ήττες είναι και οι μοναδικές που θα γνωρίσει η ομάδα της Αμμοχώστου μέχρι το τέλος του μαραθωνίου.

Το συγκρότημα του Σάββα Πουρσαϊτίδη με μπροστάρηδες τους Kingsley, Eloundou, Veselovski και Margaca θα μας τρελάνει ακόμα περισσότερο!

Το τέλος του πρωταθλήματος θα την βρει πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της με 69 βαθμούς με όλους στο “Αμμόχωστος” να ξεσπούν, όπως είναι φυσικό, σε πρωτόγνωρους πανηγυρισμούς!

2
Η Ομόνοια να γνωρίσει τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η φετινή σεζόν είναι για την Ομόνοια συνέχεια στις μέτριες ως απογοητευτικές παρουσίες των τελευταίων χρόνων.

Ο νέος χρόνος τη βρίσκει στην 7η θέση με 17 βαθμούς, 10 ολόκληρους βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και μόλις 5 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το τέλος της σεζόν όμως θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση, αφού το άγχος θα πνίξει την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που στους εναπομείναντες 18 αγώνες που της απομένουν θα καταφέρει να πετύχει μόνο ακόμα 3 νίκες και θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ Κατηγορία.

Ο κ. Παπασταύρου θα αποσυρθεί, η εταιρεία “Ομόνοια Ποδόσφαιρο” θα διαλυθεί και το τριφύλλι θα ξαναγίνει σωματείο με μηδενικά χρέη!

3
Πρώτος σκόρερ ο Nuno Morais!

Αν στοιχημάτισες τα λεφτά σου στον Berat Sadik ως τον κορυφαίο σκόρερ της σεζόν που διανύουμε, μάλλον θα τα χάσεις!

Τον Φινλανδό επιθετικό, που τη στιγμή που γράφεται το άρθρο προηγείται της κούρσας με 12 τέρματα, θα αφήσουν πίσω 3 ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τον Facundo Pereyra που θα σημειώσει 17 γκολ, τον Adam Nemec των 18 γκολ και τον Nuno Morais με 24 τέρματα!

Καλά διάβασες, ο χαφ των γαλαζοκιτρίνων, βλέποντας την ομάδα του να στερείται καθαρόαιμου σκόρερ θα αγωνίζεται στο Β’ μισό της σεζόν ως σέντερ φορ και θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ!

Όσο για τον Sadik, ο ποδοσφαιριστής της Δόξας θα σκοράρει ξανά μόνο 3 φορές και θα μείνει στα 15 γκολ!

4
Νταμπλούχος η Ανόρθωση μετά από αντεπίθεση διαρκείας!

Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε ανάποδα για την Ανόρθωση και να έμεινε πίσω στη βαθμολογία, αλλά η ανάκαμψη του Δεκεμβρίου και το πλασάρισμα στην 4η θέση, 4 βαθμούς πίσω από τον 3ο Απόλλωνα θα είναι μόνο η αρχή μια μεγάλης αντεπίθεσης!

Η ομάδα του Jurgen Streppel θα αψηφήσει κάθε νόμο της φύσης, θα νικήσει Απόλλωνα, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα και εντός και εκτός έδρας, θα χάσει πόντους μόνο από την Ομόνοια στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” και θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια με 75 βαθμούς!

Το αγωνιστικό θαύμα της σεζόν 2018-19 θα έχει και συνέχεια για τους κυανόλευκους, μιας και θα κατακτήσουν και το κύπελλο, νικώντας στον τελικό της ΑΕΚ με 3-2 και χρυσό σκόρερ στην παράταση τον Erwin Koffi και θα κατακτήσει και το κύπελλο!

5
Να αυξηθούν οι ομάδες σε 14 και να μην ισχύσει ο υποβιβασμός!

Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των φιλάθλων που θεωρούν πως το φετινό πρωτάθλημα με 12 ομάδες είναι πολύ πιο αμφίρροπο και ανταγωνιστικό σε σχέση με αυτά των προηγούμενων χρόνων με 14 ομάδες.

Ίσως είσαι από εκείνους που πιστεύουν πως το πρωτάθλημα μας θα έπρεπε να απαρτίζεται από 10 ή 12 ομάδες και ότι οι 14 ομάδες είναι πάρα πολλές για ένα μαραθώνιο σαν τον δικό μας.

Άλλαξε γνώμη. Η ΚΟΠ θα αποφασίσει λίγο μετά την έναρξη των play-off πως οι ομάδες του πρωταθλήματος μας θα αυξηθούν σε 14 ξανά, απόφαση που θα ισχύσει άμεσα και έτσι δεν θα ισχύσει ο υποβιβασμός για φέτος.

Διαμαρτυρίες, ενστάσεις και φωνές θα ακούγονται από παντού. Οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας που πάλευαν 9 μήνες για την άνοδο θα μείνουν άπραγες, θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην ΚΟΠ και θα ιδρύσουν δική τους ομοσπονδία!

Αυτά είναι τα 5 απίθανα (και πιθανά ταυτόχρονα) διαφορετικά σενάρια για το τέλος της σεζόν 2018-19. Ποιο θεωρείς πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί; Θυμήσου, ο Μάης δεν είναι μακριά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending