fbpx

Κύπριοι ποδοσφαιριστές που δεν γίνεται να μίσησες!

Για εμάς που μεγαλώσαμε τη δεκαετία του ’90, τα είδωλα μας ήταν Κύπριοι ποδοσφαιριστές.

Παιδιά δικά μας, που μπορούσαμε να ταυτιστούμε μαζί τους, να τους νιώσουμε κοντά μας, αλλά και στο τέλος της μέρας να αποτελέσουν σωστά πρότυπα για όποιον ήθελε να τους μοιάσει.

Έγραψα, άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν πως τότε ήταν πλειοψηφία στις ομάδες μας οι Κύπριοι κάτι που σαφώς έδινε και άλλη αίγλη τόσο στα σωματεία μας όσο και στο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Βέβαια, δεν ήταν όλοι οι Κύπριοι αρεστοί από την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κοινού. Υπήρξαν όμως και ποδοσφαιριστές που μεγαλώσαμε μαζί τους και πολύ δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που να μην τους “πάει”.

Ακολουθούν 5 από αυτούς (σίγουρα θα θυμηθείς και εσύ ακόμα περισσότερους):

1
Νίκος Νικολάου

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα, συνέχισε στην Σαλαμίνα, ρίζωσε στην Ανόρθωση.

Ακόμα και σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια αφότου ολοκλήρωσε την καριέρα του, δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να σου πει κακό λόγο για τον Νίκο Νικολάου.

Ποδοσφαιρικά είναι κοινώς αποδεκτό πως είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές που γέννησε η Κύπρος, αφού μπορούσε να αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις, ενώ και ως χαρακτήρας ο Νίκος είναι από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από τα γήπεδα μας.

2
Γιώργος Θεοδότου

Μιας και ο λόγος για καλά παιδιά, ένα τέτοιο ήταν και ο Γιώργος Θεοδότου.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ομόνοια “οργώνοντας” τη δεξιά πλευρά και καθιερώθηκε σαν ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Και ενώ ήταν σε μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό με έντονη την πίεση, κανείς δεν θυμάται περίπτωση που να ξέφυγε ο Γιώργος ή να προκάλεσε αντίπαλη κερκίδα!

3
Χρύσης Μιχαήλ

Η μετακόμιση του από την ΑΕΛ όπου ξεκίνησε την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 φυσιολογικά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στους ΑΕΛίστες.

Ο Χρύσης Μιχαήλ, όμως, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της λίστας, ήταν πάντα προσγειωμένος.

Παθιασμένος μεν, αλλά πάντα σε κόσμια πλαίσια κέρδισε τον θαυμασμό των ποδοσφαιρόφιλων τόσο για τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα (από τους πλέον προικισμένους χαφ που είχαμε ως χώρα), αλλά και για τον χαρακτήρα του.

4
Χρίστος Πογιατζής

Ο Χρίστος Πογιατζής πέρασε ολόκληρη την καριέρα του σε μια ομάδα που πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών των μεγάλων ομάδων.

Δεν ήταν λίγες, εξάλλου, οι περιπτώσεις που ο Εθνικός Άχνας στέρησε βαθμούς από το “Big 6” του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Χρίστος αναγνωρίζεται από όλους ως “παιδί-μάλαμα”. Μόνο και μόνο ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επιχείρησαν να τον εντάξουν στην ομάδα τους, αλλά αυτός παρέμεινε στον Εθνικό αποτελεί ιδιαίτερο και ξεχωριστό παράσημο στην καριέρα του.

5
Πάμπης Αντρέου

Η σημαία, η ζωντανή ιστορία, το πιο λαμπρό αστέρι μιας έτσι κι αλλιώς εξαιρετικής φουρνιάς παικτών που είχε η Σαλαμίνα στις αρχές των ’90s.

Ο Πάμπης Αντρέου, είναι, ακόμα και σήμερα, 15 χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, πρότυπο και ίνδαλμα εκατοντάδων Σαλαμιναίων και όχι μόνο.

Ακόμα και η μεταγραφή του στην Ανόρθωση για μια διετία στα τέλη της δεκαετίας του ’90 δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι ερυθρόλευκοι για τον αρχηγό τους.

Και αν νομίζεις πως ο Πάμπης είναι αγαπητός μόνο ανάμεσα στους Βαρωσιώτες κάνεις μεγάλο λάθος.

Σαν ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που πέρασαν από τα γήπεδα μας, κανείς δεν θα πει άσχημη κουβέντα για τον πρώην ποδοσφαιριστή από το Σπαθαρικό Αμμοχώστου.

Ποιον άλλο Κύπριο ποδοσφαιριστή θαύμαζες για τον χαρακτήρα του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending