5 καταστάσεις που ζήσαμε όλοι (και φέτος) στο Τρόοδος!

Chrystaleni Tryfonos
English Language and Literature - UCY

Με τον ερχομό κάθε χειμώνα και στο άκουσμα ότι έπεσαν τα πρώτα χιόνια στις ορεινές περιοχές, κάθε Κυπραίος που… σέβεται τον εαυτό του κάμνει την εκδρομούαν του στο Τρόοδος! Θα γελάσει, θα χαλαρώσει, θα πιει τζιαι θα φάει ελπίζοντας να εν καλά ως του χρόνου πάλε που θα το επαναλάβει.

Βέβαια, κάθε χρονιά παρατηρούμε τις ίδιες καταστάσεις να συμβαίνουν κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Τρόοδος.

Αυτές είναι οι καταστάσεις που ζήσαμε και φέτος πηγαίνοντας εκεί και, πολύ πιθανόν, οι καταστάσεις που θα ζούμε κάθε χρονιά ως αυθεντικοί Κυπραίοι πηγαίνοντας στο Τρόοδος!

Δες πιο κάτω τις 5 καταστάσεις που ζήσαμε και φέτος στο Τρόοδος:

1Κάποιοι το επαρακάμαν με τα ρούχα!

buzymummy.com

Εν λέω, ειδικά φέτος, ο καιρός επαράκαμεν το με το κρύο.  Έπρεπε, τζιαι καλά εκάμαν, όσοι εντυθήκαν καλά!

Αλλά σίουρα έχουμε ούλλοι στο νου μας κάποια άτομα που όταν εν να αποφασίσουν να παν Τρόοδος θα βάλλουν 10 θερμαντικές φανέλλες, που πάνω 2-3 τρικά τζιαι που πάνω τον σάκκο τους – εννοείται ότι θα τυλιχτούν τα κασκόλ τζιαι τα σκουφκιά!

Έτσι, πάντως, σίουρα θα ντύσει η Κυπραία μάνα το μωρό της μπας τζιαι αρρωστήσει!  Τούτα τα άτομα που ντύνονται τόσο πολλά, εν τα άτομα που μόλις τα δεις στο Τρόοδος, εν μπορούν να ταράξουν που το φόρεσε-φόρεσε ρούχα!

2Updates στα social media!

diyphotography.net

Ειδικά για τις κοπέλες, η επιλογή ρούχων είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα πάρουν… φωθκιά τα stories τζιαι τα posts στο Instagram, ενώ αν φκάλουν τζιαι καμιά πολλά ωραία φωτογραφία, μπορεί να αλλάξουν τζιαι profile picture στο Facebook!

Έτσι δεν είναι λλίες οι κορούες που θα παν Τρόοδος σασμένες ως την τρίχα αλλά τζιαι μακιγιαρισμένες – θα τις δεις να ποζάρουν στην παγωνιά! 

Ας μεν κατηγορούμε, όμως, μόνο τις κορούες, αφού γενικά υπάρχει μια τάση των Κυπραίων να θέλουν να ενημερώσουν τον κόσμο σε ούλλα τα social media που έχουν για την εκδρομή τους στο Τρόοδος!

3Χιόνια ή χιονάνθρωποι σε αυτοκίνητα!

xeroteana.com

Επιστρέφοντας από το Τρόοδος, δεν είναι λλίοι οι Κυπραίοι που θα κατεβάσουν λλίο σσιονούι από τις ορεινές περιοχές πας το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Όσοι είναι τζιαι αθκιασεροί, θα κάτσουν να κάμουν τζιαι χιονάνθρωπο τζιαι θα τον βάλουν στην κάσσια του διπλοκάμπινου.

Τέτοια αυτοκίνητα, κατεβαίνουν το ένα πίσω που το άλλο κάθε χρονιά και επιστρέφουν με το σσιόνι στα σπίθκια τους.

4Σκι!

omegalive.com.cy

Το σκι μας εμάρανε, θα έλεε κανείς -και με το δίκαιο του!  Όμως, είναι μια πολλά ωραία εμπειρία που αξίζει να ζήσει έστω και μια φορά όποιος/α πάει εκδρομή στο Τρόοδος και επισκέπτεται το Χιονοδρομικό Κέντρο! 

Βέβαια, συνηθισμένοι στο χιόνι μόνο κάτι λλίες μέρες το χρόνο, θα δεις τους Κυπραίους να προσπαθούν να μεν χαθούν τζιαι να μεν την φαν χαμέ…

Πολλοί διούν τα λεφτά άδικα απλά για τη γέριμη φωτογραφία με τον εξοπλισμό του σκι που θα ποστάρουν πιο μετά στα social media τους (βλ. σημείο 2).

5Προσοχή στους δρόμους!

alphanews.live

Εν διαφωνούμε, καλά τα χιόνια τζιαι τα πανέμορφα ολόλευκα τοπία! Όμως, ειδικά φέτος, με την ομίχλη τζιαι την όλη κακοκαιρία που επικρατεί, οι δρόμοι εν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Όσοι παν φέτος Τρόοδος, λοιπόν, πρέπει να εν ιδιαίτερα προσεκτικοί τζιαι καθώς παν τζιαι καθώς φεύκουν. Έτσι, θα περάσουν τζιαι την εκδρομούα τους όσο πιο ωραία τζιαι ομαλά γίνεται!

Εσύ επισκέφθηκες φέτος το Τρόοδος; Τι άλλο έζησες; Γράψε μας στα comments!