fbpx

5+1 κυπριακά Facebook pages & groups που αξίζει να γίνεις μέλος τους!

Είσαι ενεργός χρήστης του Facebook; Αν ναι, σίγουρα θα είσαι μέλος σε συγκεκριμένα pages ή και groups, τα οποία «ακολουθάς» πιστά (και φανατικά) για κάποιους λόγους. Uα πρόσεξες ότι ποικίλουν ανάλογα με το περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν στο είδος τους.

Τέτοιου είδους παραδείγματα, αποτελούν και τα κυπριακά Facebook pages και groups. Κυπριακές σελίδες και ομάδες, δηλαδή, που δημιουργήθηκαν από κάποιο χρήστη ή ομάδες χρηστών στο Facebook, για να παρουσιάσουν διάφορες πτυχές της κυπριακής πραγματικότητας. Έτσι, το καθένα αποκτά τη δική του «ταυτότητα περιεχομένου», η οποία αναγνωρίζεται από το κοινό της.

Πιο κάτω μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε (αλφαβητικά) 5+1 κυπριακά Facebook pages και groups που έχουν μια ιδιαίτερη (και συνάμα ξεχωριστή) κυπριακή ταυτότητα περιεχομένου. Και εννοείται: αν δεν είσαι ακόμη μέλος τους, πρέπει να γίνεις σίγουρα, γιατί… αξίζουν πράγματι να τα ακολουθάς!

Δες τα όλα πιο κάτω:

Γνωστή και (πλέον) αγαπημένη σελίδα στο Facebook. Ο λόγος; Προφανής! Εξυμνεί την κυπριακή πραγματικότητα, κυρίως, μέσω αυθεντικών φωτογραφιών που τραβήχτηκαν την κατάλληλη στιγμή και αποτύπωσαν κάποια περιστατικά που μόνο στην Κύπρο παίζει να τα δούμε!

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές φωτογραφίες της σελίδας έχουν γίνει viral σε σύντομο χρονικό διάσημα, καθώς επίσης, αποτέλεσαν και πηγή έμπνευσης για αρκετούς, ώστε να γράψουν σχετικά άρθρα ή να δημιουργήσουν εύστοχα memes!

Μια σελίδα που ξεκίνησε δειλά-δειλά τα πρώτα της βήματα τον Μάιο του 2018 και υπόσχεται αρκετά στο κοινό της. Βασικός σκοπός της είναι να σχολιάσει με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, την κυπριακή (και όχι μόνο) επικαιρότητα.

Η σελίδα ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά και μπορείς να βρεις πλούσιο υλικό με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά.

Για παράδειγμα, πειραγμένες φωτογραφίες και αστεία βίντεο που αναγράφουν διάφορα χιουμοριστικά ή/και καυστικά σχόλια καθώς και εύστοχα memes.

Ένα group αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους… «γάρους» οδηγούς που παρκάρουν σε θέσεις ατόμων με αναπηρία, ή εμποδίζουν άτομα με κινητικά προβλήματα (και όχι μόνο).

Τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες με τέτοιου είδους περιπτώσεις ή παρόμοιες, να τις κοινοποιήσουν αλλά και να τις σχολιάσουν (μέσα σε κόσμια πλαίσια).

Το συγκριμένο group μπορεί να σε κάνει… να ξεχάσεις και την ορθογραφία που ξέρεις! Ο λόγος, φυσικά, είναι το περιεχόμενό του, αφού εστιάζει αποκλειστικά σε ανορθόγραφες πινακίδες, σημάνσεις και ανακοινώσεις που έχουν εντοπιστεί στην Κύπρο και βγάζουν μάτι!

Όλα τα μέλη έχουν την ευκαιρία να «ανεβάσουν» το δικό τους (σχετικό) υλικό καθώς και να σχολιάσουν/κοινοποιήσουν αναρτήσεις άλλων χρηστών. Να σημειωθεί ότι όλες οι αναρτήσεις, προτού δημοσιευτούν, εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τον διαχειριστή.

Και μόνο από τον τίτλο, σίγουρα καταλαβαίνεις το περιεχόμενο του group. Έχει να κάνει με μέρη ή χώρους που πήγε στο τόπο τουο Κύπριος χρήστης και δεν του έχουν αρέσει για κάποιους λόγους.

Εδώ τα μέλη μπορούν να γράψουν τα παράπονά τους και να κάνουν κριτική γι’ αυτά τα μέρη.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να γράψουν μια σχετική ανάρτηση και να τη μοιραστούν, δημόσια, με το υπόλοιπο κοινό του group.

Αυτό το group μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την επόμενη εξόρμησή σου σε κάποια περιοχή του νησιού, που ίσως δεν έχεις επισκεφτεί ακόμη! Ο λόγος; Προβάλλει και αναδεικνύει τοπία κα αξιοθέατα της Κύπρου (φυσικά και πολιτιστικά) μέσα από την εθελοντική δημοσίευση φωτογραφιών (ή και βίντεο) των μελών του.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι κάθε εβδομάδα οι διαχειριστές ανακοινώνουν ένα θέμα το οποίο είναι σχετικό με το group και όσα μέλη ενδιαφέρονται συμμετέχουν. Βέβαια, δεν αποκλείουν τη δημοσίευση φωτογραφιών με άλλα θέματα του group, καθώς “τρέχει”  το εν λόγω «θέμα βδομάδας».

Εσύ γνωρίζεις κάποιο άλλο κυπριακό Facebook group ή page, που έχει μια ιδιαίτερη κυπριακή ταυτότητα περιεχομένου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending