fbpx

5 ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ της τελευταίας δεκαετίας που έμειναν αξέχαστα!

Ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος είναι αυτό ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ, τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, αν προτιμάς.

Πρόκειται, άλλωστε, για τις 2 ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία, με τους τίτλους που έχουν κριθεί μεταξύ τους, είτε πρωταθλήματα είτε κύπελλα, να είναι αρκετοί.

Και ενώ πάντα το ντέρμπι των γαλαζοκιτρίνων είχε ξεχωριστή αίγλη και αύρα, την τελευταία δεκαετία Λεμεσιανοί και Λευκωσιάτες μας πρόσφεραν μπόλικες συγκινήσεις, αγωνιστικές και μη.

Παρακάτω μπορείς να βρεις 5 μεταξύ τους ντέρμπι από το 2010 και έπειτα που για διάφορους λόγους έμειναν αξέχαστα:

1
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ (Διακοπή) – 2013-14

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2013-14 και “τελικός πρωταθλήματος”. Η ΑΕΛ υποδέχτηκε τον ΑΠΟΕΛ στο +3 (81 βαθμοί έναντι 78 της ομάδας της Λευκωσίας) και της αρκούσε να μην ηττηθεί για να πανηγυρίσει το 2ο της πρωτάθλημα σε 3 χρόνια.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όμως όπως όλοι θα θέλαμε. Στο 48′ το παιχνίδι διακόπηκε λόγω ρίψης αντικειμένων από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, ενώ στο 52′ μια κροτίδα που έπεσε από την κερκίδα της ΑΕΛ, τραυματίζοντας τον Kaka ήταν η αιτία να διακοπεί οριστικά το παιχνίδι, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μασιά.

Χαρακτηριστικός ήταν και ο τίτλος του αθλητικού “Φιλελεύθερου” για το ματς “Πρωταθλητές στη βλακεία”!

2
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 0-0 (2017-18)

Ακόμα ένα παιχνίδι ανάμεσα στους γαλαζοκιτρίνους που δεν κύλησε όπως περιμέναμε ήταν αυτό για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2017-18.  Ο αγώνας διακόπηκε στο 39′ αφού κροτίδες από την κερκίδα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ τραυμάτισαν ball boy.

Μετά από ένα μισάωρο περίπου, ο αγώνας ξεκίνησε ξανά για να ακολουθήσουν νέα επεισόδια και νέα διακοπή του αγώνα από τον Δημήτρη Μασιά.

Και ενώ ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει από το γήπεδο, μετά από μια ώρα ο αγώνας ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων να ανταλλάζουν πάσες μεταξύ τους μέχρι να ολοκληρωθεί το Α’ ημίχρονο.

Το τελικό 0-0 λίγη σημασία είχε στο τέλος, ενώ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τα υπόλοιπα ντέρμπι διεξήχθηκαν με το μέτρο της ταυτοποίησης για τους οπαδούς της εκάστοτε φιλοξενούμενης ομάδας.

3
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 0-0 (2011-12)

30η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2011-12. Η ΑΕΛ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από τον 2ο ΑΠΟΕΛ (64-62), που την προηγούμενη αγωνιστική την είχε νικήσει με 1-0 στο ΓΣΠ.

Έτσι, στον μεταξύ τους αγώνα στο Τσίρειο παιζόταν ουσιαστικά ο τίτλος. Με νίκη ο ΑΠΟΕΛ ξεπερνούσε την ΑΕΛ στη βαθμολογία, ενώ με νίκη η ΑΕΛ θα έφευγε στο +5, 2 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, ανοικτό με μεγάλες ευκαιρίες και από τους 2 μονομάχους και με την ΑΕΛ να μένει με 10 παίκτες στο 60′ λόγω αποβολής του Monteiro το τελικό 0-0 ικανοποιούσε περισσότερο τους Λεμεσιανούς που διατηρήθηκαν στο +2, κατακτώντας τελικά το πρωτάθλημα.

4
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 2-2 (2010-11)

Από τα πλέον χορταστικά παιχνίδια ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό της 13ης αγωνιστικής της περιόδου 2010-11.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο σκορ με τον Trickovski, με την ΑΕΛ όμως να γυρίζει το ματς στο Β’ ημίχρονο με τέρματα των Freddy και Ze Vitor.

Ενώ όλα έδειχναν, λοιπόν, πως η ομάδα της Λεμεσού θα ήταν η νικήτρια, ο Grncarov ισοφάρισε για τον ΑΠΟΕΛ στο 90+2′ χαρίζοντας τον βαθμό στους Λευκωσιάτες.

5
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 2-1 (2014-15)

Τέτοιες μέρες περίπου το 2015 (στις 11 Ιανουαρίου συγκεκριμένα), ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ μας χάρισαν ακόμα ένα συγκλονιστικό μεταξύ τους ντέρμπι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 12′ ο Riise άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των 2 ομάδων, που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Με την επανέναρξη του ματς όμως η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και χάρη σε 2 τέρματα του Marco Tagbajumi έκανε την ανατροπή παίρνοντας μια σπουδαία νίκη.

Ποιο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο σου έμεινε αξέχαστο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending