fbpx

10 νεαροί στο πρωτάθλημα μας που μπορεί να είναι το μέλλον της Εθνικής!

Δεν είναι μυστικό πως το ποδόσφαιρο στην Κύπρο περνά μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερος κόσμος απαξιώνει το άθλημα για 1002 λόγους, ενώ και η ποιότητα του ποδοσφαίρου που βλέπουμε πέφτει με μερικές φωτεινές εξαιρέσεις.

Σε τέτοιες στιγμές είναι που στρέφεσαι στις βάσεις σου, στα δικά σου παιδιά με την ελπίδα να σηκώσουν στις πλάτες του το ποδόσφαιρο και είναι αλήθεια πως σιγά-σιγά είτε λόγω ανάγκης είτε επειδή πραγματικά τους πιστεύουν οι ομάδες μας, βλέπουμε περισσότερα Κυπριόπουλα στις ομάδες.

10 από αυτά μπορείς να δεις πιο κάτω και μακάρι να χρειαστεί να γράψω γι’ αυτούς ξανά και ξανά:

1
Μιχάλης Ιωάννου – Ανόρθωση

Μια από τις αφορμές για το συγκεκριμένο κείμενο είναι ο 18χρονος χαφ της Ανόρθωσης.

Στον αγώνα της 17ης αγωνιστικής απέναντι στο Παραλίμνι, ο Μιχάλης πήρε το πρώτο του 90λεπτο (προηγήθηκαν 2 ολιγόλεπτες συμμετοχές, μια τη σεζόν 2016-17 και μια τη σεζόν 2017-18) δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα να στηριχθεί πάνω του στο μέλλον η “Μεγάλη Κυρία”.

Έφτασε, μάλιστα, μια ανάσα από το πρώτο του τέρμα, αλλά το υπέροχο, εκτός περιοχής σουτ του στο 81′ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Kleyman.

2
Κωνσταντίνος Αναστασίου – ΑΕΚ

Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ ο 19χρονος Κωνσταντίνος, με τον χαφ των Λαρνακέων να παίρνει και τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στην κατηγορία των μεγάλων.

Αγωνίστηκε 3 φορές ή 80 λεπτά αν προτιμάς, απέναντι στην Ομόνοια, τον Απόλλωνα και τον Ερμή.

3
Δημήτρης Δημητρίου – Ανόρθωση

Μια από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος είναι ο 20χρονος Δημήτρης.

Ο κήπερ της Κυρίας έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Κατηγορία φέτος δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία στις 8 συμμετοχές που μετρά μέχρι στιγμής.

4
Danilo Spoljaric – Απόλλων

3 συμμετοχές και συνολικά 60 λεπτά έπαιξε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλωνα ο 19χρονος γιος του Milenko Spoljaric.

Ο Danilo, που αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, έκανε παράλληλα και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο φέτος στον αγώνα των γαλάζιων απέναντι στη Lazio για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

5
Matija Spoljaric – Αλκή

Μιας και ο λόγος για την οικογένεια Spoljaric, ο άλλος γιος του Milenko, ο Matija, είναι ένα από τα πρόσωπα του πρωταθλήματος! 

Αγωνιζόμενος στην Αλκή, ως δανεικός από τον Απόλλωνα, μετρά μέχρι στιγμής 16 συμμετοχές και 6 γκολ και μοιάζει να θέλει να σώσει μόνος του την “Αθάνατη” από τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία!

6
Μαρίνος Τζιωνής – Ομόνοια

Από το 2017 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια ο Μαρίνος, αλλά τη φετινή χρονιά θα τη θυμάται μάλλον για πολύ καιρό. Αυτό γιατί αγωνίστηκε μέχρι στιγμής 3 φορές με το τριφύλλι στο στήθος, με τις 2 από αυτές να είναι ως βασικός.

Παράλληλα, σκόραρε και το πρώτο του τέρμα στην Α’ Κατηγορία, απέναντι στον Απόλλωνα στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής.

7
Κωνσταντίνος Σεργίου – Σαλαμίνα 

Μια από τις ομάδες που δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη τους στους νεαρούς είναι η Νέα Σαλαμίνα.

Οι ερυθρόλευκοι της Αμμοχώστου χρησιμοποίησαν μέχρι στιγμής 9 Κύπριους με τους περισσότερους από αυτούς να είναι παιδιά των ακαδημιών της.

Ένας από αυτούς με αρκετά λεπτά συμμετοχής είναι ο 18χρονος δεξιός μπακ, Κωνσταντίνος Σεργίου. Ο Κωνσταντίνος αγωνίστηκε μέχρι στιγμής 217 λεπτά απέναντι σε Δόξα, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

8
Ιωάννης Κωστή – Σαλαμίνα

Ένας άλλος νεαρός με μπόλικα λεπτά συμμετοχής, κυρίως ως αλλαγή, στη φετινή Σαλαμίνα είναι ο Ιωάννης Κωστή.

Αναλυτικότερα, ο 18χρονος Ιωάννης, που είναι μέλος της πρώτης ομάδας των Βαρωσιωτών εδώ και 3 χρόνια, έπαιξε φέτος 391 λεπτά σε 13 αγώνες, ενώ μετρά και ένα τέρμα, απέναντι στο Παραλίμνι στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

9
Αντρέας Καρώ – Πάφος FC

Άφησε θετικότατες εντυπώσεις τη σεζόν 2017-18, όταν αγωνιζόταν δανεικός από τον Απόλλωνα στη Σαλαμίνα, ο Αντρέας και συνεχίζει την ανοδική του πορεία φέτος στην Πάφο, ως δανεικός από τους γαλάζιους της Λεμεσού.

Ο 22χρονος Αντρέας, ίδρωσε, αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, τη φανέλα της παφιακής ομάδας για 805 λεπτά, ενώ στον πρόσφατο αγώνα με την Αλκή Ορόκλινη για την 17η αγωνιστική εκμεταλλεύτηκε το ύψος του και σκόραρε το πρώτο του τέρμα φέτος.

10
Ιωάννης Πίττας – Παραλίμνι

Ακόμα ένας Απολλωνίστας που δόθηκε δανεικός για να πάρει λεπτά συμμετοχής και κάνει πολύ καλή χρονιά είναι ο Ιωάννης Πίττας.

Στα 22 του φέτος ο Ιωάννης, φορώντας τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, κάνει μια γεμάτη χρονιά με 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, σχεδόν 1000 αγωνιστικά λεπτά (961 συγκεκριμένα) και 3 τέρματα αγωνιζόμενος ως εξτρέμ.

Ποιον από τους παραπάνω θεωρείς εσύ ως την “αποκάλυψη” του φετινού πρωταθλήματος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending