fbpx

5 σπουδαίοι Hall of Famers χωρίς “δακτυλίδι”!

Τα δακτυλίδια είναι ένας τρόπος για να μετρήσεις τη σπουδαιότητα ενός παίκτη, δεν είναι όμως ο μοναδικός τρόπος. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες του NBA, που τώρα βρίσκονται στο Hall of Fame, δεν έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στη καριέρα τους.

Οι πιο πολλοί δεν τα κατάφεραν όχι γιατί δεν ήταν καλοί, αλλά γιατί είχαν την ατυχία να παίζουν στη Jordan-ική εποχή με τους ασταμάτητους Bulls. Χωρίς αρίθμηση αυτή τη φορά γιατί δεν έχει να κάνει τόσο με τη σύγκριση όσο με το θαυμασμό γι’ αυτούς τους σπουδαίους παίκτες.

Honorable mention: Karl Malone, John Stockton, Elgin Baylor, Dominique Wilkins, Pete Maravich.

Πάμε να δούμε ποιους 5 διάλεξα στην πιο κάτω λίστα!

 

1
Reggie Miller

Δεν κέρδισε ποτέ πρωτάθλημα στη 18χρονη καριέρα του στους Indiana Pacers, αλλά σίγουρα ο Miller δεν θα μείνει γνωστός ως loser. Απλά ρωτήστε τους φαν των Knicks και των Pistons. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές του στιγμές ήταν οι 8 πόντοι σε 8.9 δευτερόλεπτα που πέτυχε απέναντι στους Knicks στους ημιτελικούς της Ανατολής χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Είναι (προς το παρών) δεύτερος στη λίστα των περισσότερων επιτυχημένων τριπόντων στην ιστορία του NBA με 2,560 τρίποντα. Έχει φτάσει ωστόσο μια φορά στους τελικούς του NBA (μετά τη συνταξιοδότηση του Jordan) το 2000, όπου βρήκε τους Shaquille O’Neal και Kobe Bryant που κατέκτησαν το πρώτο από τα 3 συνεχόμενά τους πρωταθλήματα.

2
Patrick Ewing

Ο 11 φορές all-star με τους Knicks Ewing, ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς στο σκοράρισμα, στα ριμπάουντ και στα μπλοκ στην ιστορία του NBA. Έχει κερδίσει ενα πρωτάθλημα NCAA με το Georgetown και 2 χρυσά ολυμπιακά μετάλια το 1984 και 1992.

Γιατί δεν μπόρεσε να οδηγήσει τους Knicks στο πρωτάθλημα; Ο Michael Jordan και οι Bulls τους πέταξαν 3 φορές έξω! Ακόμα και όταν ο MJ έφυγε για να παίξει baseball, ο Ewing και οι Knicks έφτασαν το 1994 στους τελικούς, όπου χαράμισαν το προβάδισμα 3-2 που είχαν απέναντι στον Hakeem Olajuwon και τους Rockets.

3
Charles Barkley

Ο “Sir Charles” ήταν ένας από τους πιο ιδιόρρυθμους ανθρώπους και παράλληλα ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουμε δει ποτέ. Ένας από τους πιο επιβλητικούς power forward με ύψος μόλις 1.98 και ένας από τους 5 παίκτες στην ιστορία του NBA που έχει μαζέψει πάνω από 20,000 πόντους, 10,000 ριμπάουντ και 4,000 ασσίστ στη καριέρα του. Ήταν στο draft του 1984 με τον MJ οπόταν βρισκόταν από τότε σε δύσκολη θέση για το θέμα του πρωταθλήματος, είχε όμως 3 καλές ευκαιρίες.

Στη πρώτη του χρονιά στο NBA παίζοντας στους πρωταθλητές τότε Sixers με τους Moses Malone και Dr. J έχασε από τους Celtics στους τελικούς της Ανατολής. Οκτώ χρόνια αργότερα, όταν ήταν στους Suns κέρδισε το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος και οδήγησε τους Suns στους τελικούς του NBA μόνο για να κατατροπωθεί από τους Bulls του Jordan σε έξι παιχνίδια. To 1997 ενσωματώθηκε στους Rockets των Hakeem Olajuwon και Clyde Drexler για μια τελευταία προσπάθεια για τίτλο αλλά έχασαν από τους Jazz στους τελικούς της Δύσης.

4
Allen Iverson

Αν ο Barkley ήταν ιδιόρρυθμος, ο Allen “The Answer” Iverson ήταν -Ο- ιδιόρρυθμος. Ήταν αυτός που ήταν και δεν λογάριαζε κανέναν, αφού τις περισσότερες φορές που προκαλούσε δεν το έκανε εσκεμμένα. Δεν είναι όμως ο μόνος λόγος που έμεινε στην ιστορία αφού ήταν ένας από τους καλύτερους point guard των 2000’s έχοντας κατά μέσο όρο 26.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 6.2 ασσίστ στη καριέρα του.

Έχει πετύχει πολλά στη καριέρα του ατομικά όπως 11 φορές all-star από τις οποίες τις 2 ανακυρήχθηκε και MVP του All-Star Game, 4 φορές scoring champion, 3 φορές steals champion κτλ, αλλά μόνο μία φορά έφτασε κοντά στο πρωτάθλημα. Το 2001, τη χρονιά που ανακηρύχθηκε MVP του πρωταθλήματος, οδήγησε τους Sixers στους τελικούς του NBA όπου αντιμετώπισε τους Lakers των Shaquille O’Neal και Kobe Bryant χάνοντας σε μόλις 5 παιχνίδια.

5
Grant Hill

Με τον Jordan να συνταξιοδοτείται (τη πρώτη φορά) το 1993 και τον Grant Hill να εισέρχεται στο πρωτάθλημα το 1994, πολλοί έλεγαν τότε για παράδοση-παραλαβή των δυο γενεών. Ένας από τους πιο εκρηκτικούς small forward που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ με τρομερά μπασκετικά αλλα κυρίως αθλητικά ταλέντα.

Ένα μπασκετικό φαινόμενο που μόλις στη δεύτερη του σεζόν στο πρωτάθλημα ήταν ο τρίτος σε triple doubles σε όλο το πρωτάθλημα και στη ψηφοφορία για τον MVP του πρωταθληματος βρέθηκε πίσω μόνο από τον Karl Malone και τον MJ. Ταλαιπωρημένος από αμέτρητους τραυματισμούς στη καριέρα του, πράγμα που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την επιθυμία του για ένα πρωτάθλημα. Η μόνη χρονιά που κόντεψε ήταν το 2010 με τους Suns όπου έχασε στους τελικούς της Δύσης από τους Lakers 4-2.

Λαμβάνοντας υπόψη τις καριέρες των συγκεκριμένων παικτών, αλλά και τόσων άλλων, βλέπουμε ότι το μεγαλείο ενός παίκτη δεν κρίνεται μόνο από τα πρωταθλήματα που έχει. May the force be with you, by oder of Ξενής.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending