fbpx

Παίκτες που έπαιξαν στην Κύπρο έχοντας πέρασμα και από την Barcelona!

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν καριέρα ως ποδοσφαιριστές και να φτάσουν να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο. Για αρκετούς από αυτούς, μάλιστα, η Barcelona είναι ο ονειρικός τους προορισμός.

Στην Κύπρο, τώρα, είναι κοινώς αποδεκτό πως τα τελευταία χρόνια η αγορά της Ισπανίας είναι μια αγορά που προτιμούν σχεδόν όλες οι ομάδες.

Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα, να μην είναι και λίγοι οι ισπανόφωνοι που πέρασαν από το νησί μας και έχουν ως παράσημο την παρουσία τους στη “la Masia” ή ακόμα και στην πρώτη ομάδα της Barcelona.

Συγκέντρωσα πιο κάτω μια εντεκάδα από αυτούς και σου την παρουσιάζω:

1
Urko Pardo

Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, αλλά από τα 16 του βρέθηκε στις ακαδημίες της Barcelona ο Urko Rafael Pardo Goas. Υπήρξε blaugrana από το 1999 μέχρι το 2007, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα.

Στην Κύπρο ο Βελγοισπανός πορτιέρε ήρθε το 2011 για τον ΑΠΟΕΛ, ενώ από το 2017 υπερασπίζεται την εστία της Αλκή Ορόκλινη.

2
Toni Calvo

Γεννημένος στη Βαρκελώνη, ο Toni Calvo έγινε μέλος της “la Masia” το 2002, έχοντας ως συμπαίκτη τον Lionel Messi. Είναι γνωστός, άλλωστε ο αστικός μύθος που κυκλοφόρησε για τον Καταλανό εξτρέμ πως ο Lio ήταν εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του.

Παρ’ ότι έφτασε μέχρι την Barcelona B κρίθηκε πως δεν μπορούσε να βοηθήσει την πρώτη ομάδα με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί. Το 2012 ήρθε στην Κύπρο για την Ανόρθωση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2016.

3
Andrea Orlandi

Συμπαίκτης του Calvo στη “la Masia” από το 2005 μέχρι το 2007 ήταν και ο Andrea Orlandi που πρωτόπαιξε μπάλα στην Alaves. Σε αντίθεση με τον Calvo, ο Orlandi φόρεσε μια φορά και τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Barcelona πριν αποχωρήσει το 2007.

Στην Κύπρο βρέθηκε τη διετία 2015-2017, πρώτα για λογαριασμό της Ανόρθωσης και ακολούθως του ΑΠΟΕΛ.

4
José Manuel Rueda

Το καλοκαίρι του 2010 η Ομόνοια απέκτησε τον 22χρονο, τότε, Jose Rueda σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το κέντρο της, με τον Ισπανό χαφ να μένει τελικά στο τριφύλλι μόλις μια σεζόν.

Από τα 13 του, ο Rueda αγωνιζόταν στην ακαδημία της Barcelona, γράφοντας και μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα το 2008. Μάλιστα, η μεταγραφή του στην Ομόνοια είχε προκαλέσει έκπληξη, τότε, στην Καταλονία, αφού ήταν αρχηγός της Barcelona B.

5
Joan Ángel Román

Από τον Γενάρη του 2018 μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν μέλος της ΑΕΛ ο Joan Roman. Ο εξτρέμ, που ανάμεσα σε άλλες αγωνίστηκε και στις ακαδημίες της Manchester City, ήταν μέλος της Barcelona B από το 2012 μέχρι το 2015.

6
Ruben Rayos

Από το 2016 αποτελεί μέρος του ρόστερ της Ανόρθωσης ο Ruben Rayos Serna που πρωτογνωρίσαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Βέβαια, πριν κατηφορίσει προς τα μέρη μας, ο επιτελικός χαφ της “Κυρίας” είχε φορέσει και τη φανέλα της Barcelona B τη σεζόν 2008-09.

7
Edu Oriol

Συμπαίκτης με τον Rayos στην Barcelona υπήρξε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Eduard Oriol Gràcia, πιο γνωστός σε ‘μας σαν Edu Oriol.

Συγκεκριμένα, ο Oriol ήταν ποδοσφαιριστής της Barcelona B τη διετία 2009-11. Στην Κύπρο και τους γαλαζοκίτρινους αγωνίστηκε από τον Γενάρη μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

8
Ruben Mino

Το 2016 η ΑΕΚ αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Tono κάτω από τα δοκάρια της και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ruben Mino. Η καριέρα του Mino, βέβαια, στους κιτρινοπράσινους δεν κράτησε πολύ, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού.

Highlight, ωστόσο, της καριέρας του Ισπανού πορτιέρε είναι η παρουσία του στις ακαδημίες της Barcelona από το 2004 μέχρι το 2012, όπως και η συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα στο Super Cup Ισπανίας το 2010.

9
Víctor Espasandín

Το 2010 μαζί με τον Rueda ήρθε στην Ομόνοια ακόμα ένας ποδοσφαιριστής από την Barcelona B. Αυτός ήταν ο αριστερός μπακ, Victor Espasandin.

Ο Victor, όπως τον αποκαλούσαν στη Βαρκελώνη, ήταν ποδοσφαιριστής της Barcelona B από το 2007 μέχρι το 2010. Στο “τριφύλλι” έμεινε, όπως και ο συμπατριώτης του, μόλις μια σεζόν.

10
Carles Coto Pages

Τα μυστικά της στρογγυλής θεάς έμαθε στη “la Masia” ο Carles Coto Pages, αφού από το 2001 μέχρι το 2007 φορούσε την blaugrana φανέλα.

Στην Κύπρο τον μάθαμε το 2010 όταν τον ανακάλυψε ο Guilherme Hoyos και σε ηλικία 22 τον έφερε στην Ανόρθωση.

Στους Βαρωσιώτες έμεινε μια σεζόν και αφού περιπλανήθηκε στο εξωτερικό επέστρεψε στα μέρη μας το 2015 για τον Εθνικό Άχνας. Αγωνίστηκε για λίγο και στις Δόξα και Ερμή πριν αποχωρήσει ξανά το 2017.

11
Jeffren

Το πιο πρόσφατο μέλος της blaugrana οικογένειας στην Κύπρο είναι ο νεοαποκτηθέντας από την ΑΕΚ, Jeffren Isaac Suárez Bermúdez.

Ο επιθετικός από τη Βενεζουέλα από το 2004 ήταν στις φημισμένες ακαδημίες των Καταλανών, κάνοντας όλη τη διαδρομή μέχρι την πρώτη ομάδα.

Μάλιστα, από το 2008 μέχρι το 2011 και με προπονητή τον Pep Guardiola, ο Jeffren αγωνίστηκε 22 φορές στην πρώτη ομάδα πετυχαίνοντας 3 τέρματα.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται ακόμα στην Κύπρο πέρασαν και από την Barcelona;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending