fbpx

5 σημαντικοί λόγοι για να προσλάβεις νέους στην εταιρεία σου!

Είσαι εργοδότης ή υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού και θες να κάνεις νέα πρόσληψη; Σκέφτεσαι να δώσεις την ευκαιρία σε έναν νέο εργαζόμενο με γνώσεις αλλά χωρίς εμπειρία; Ή θα προτιμήσεις έναν έμπειρο εργαζόμενο γιατί θεωρείς ότι μπορεί να προσφέρει πιο άμεσα;

Πριν καταλήξεις στην απόφασή σου, αξίζει πάντως να λάβεις υπόψη τη νέα γενιά υποψήφιων εργαζομένων που προσπαθεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.

Αν και οι νέοι συνήθως δεν έχουν την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία που ζητούν οι εργοδότες, έχουν άλλα προσόντα και πλεονεκτήματα τα οποία οι εταιρείες πρέπει να προσμετρήσουν.

Πιο κάτω ακολουθούν 5 λόγοι γιατί είναι σημαντικό να έχεις στην εταιρεία σου νέους εργαζόμενους!

Το StudentLife Jobs μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τους ιδανικούς νέους εργαζόμενους για την εταιρεία σου! Μάθε περισσότερα! 

1
Δίνουν νέα πνοή στον οργανισμό σου!

Οι νεαροί σε ηλικία εργαζόμενοι με τον ενθουσιασμό και την ενέργειά τους, μπορούν να δώσουν μια νέα πνοή στην εταιρεία ή τον οργανισμό σου.

Συνήθως είναι ενημερωμένοι για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα τους και έτσι μπορούν να προτείνουν φρέσκες και καινοτόμες ιδέες, οι οποίες θα εμπνεύσουν και τους συναδέλφους τους.

2
Προσαρμόζονται στα μέτρα της εταιρείας σου!

Το γεγονός ότι οι πλείστοι νέοι δεν έχουν εργασιακή εμπειρία μπορεί να αποτελέσει και πλεονέκτημα, καθώς θα μπορείς να τους «πλάσεις» όπως θες. Έχεις τη δυνατότητα να είσαι ο πρώτος εργοδότης που θα τους εκπαιδεύσει και έτσι να τους διδάξεις τις αξίες, την κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας σου.

Αυτό συνεπάγεται ότι θα νιώσουν πιο νωρίς μέλη της ομάδας κάτι που θα τους βοηθήσει να είναι πιο αποδοτικοί, ενώ αν η κουλτούρα της εταιρείας τους γεμίζει θα αυξηθούν οι πιθανότητες να παραμείνουν για αρκετά χρόνια.

3
Έχουν υψηλή μόρφωση και είναι τεχνολογικά καταρτισμένοι!

Είναι γενικά παραδεκτό ότι οι σημερινοί νέοι είναι η πιο μορφωμένη γενιά που εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό. Η πλειοψηφία των νέων έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση, ενώ αρκετοί είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου.

Επίσης, είναι η γενιά με τις περισσότερες γνώσεις για τεχνολογία αφού έχουν μεγαλώσει παράλληλα με όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η εξοικείωσή τους με την τεχνολογία, μπορεί να αξιοποιηθεί από κάθε εταιρεία και ιδιαίτερα από εταιρείες/οργανισμούς που λειτουργούν με πιο παραδοσιακές μεθόδους και διαδικασίες.

Αυτά τα χαρακτηριστικά φυσικά θα συνοδεύουν κάθε νέα γενιά εργαζομένων, γι’ αυτό είναι στο χέρι κάθε οργανισμού να βρίσκει τρόπους να ανανεώνει το εργατικό του δυναμικό!

Δημοσίευσε θέσεις εργασίας για νέους στο StudentLife Jobs! Μάθε περισσότερα!

4
Μπορούν εύκολα να ενταχθούν σε ομάδα!

Ένα σημαντικό προσόν που ψάχνει ένας εργοδότης σε έναν υποψήφιο, είναι η δυνατότητα του/της να συνεργαστεί με άλλα άτομα. Οι καθημερινές επαγγελματικές δραστηριότητες απαιτούν συνεργασία με άλλα τμήματα και άτομα για την ολοκλήρωση διάφορων projects.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι νέοι συνήθως έρχονται χωρίς εμπειρία, άρα και χωρίς οποιεσδήποτε συνήθειες ή εξαρτήσεις! Αυτό τους βοηθά να εντάσσονται πιο ομαλά σε μια ομάδα και να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τις ομάδας.

5
Οικονομικά είναι πιο προσιτοί!

To κόστος μιας εταιρείας για να προσλάβει έναν νεαρό υπάλληλο είναι πιο χαμηλό, σε σχέση με κάποιο πιο έμπειρο. Αυτό, σε συνδυασμό φυσικά με τις ικανότητες του ατόμου, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για πρόσληψη.

Από την άλλη, οι νέοι σήμερα λαμβάνουν υπόψη κι άλλους παράγοντες εκτός από τον μισθό, όπως το εργασιακό περιβάλλον, τον εργασιακό χώρο, την ευελιξία σε θέματα ωραρίου και εργασίας, την κατανόηση σε προσωπικά θέματα και άλλα. Αν τους κερδίσεις στα πιο πάνω, τότε μπορείς να έχεις ικανοποιημένους εργαζόμενους και ταυτόχρονα χαμηλό κόστος για την εταιρεία.

Προσλαμβάνοντας έναν νέο σε ηλικία εργαζόμενο και δίνοντάς τους τις κατάλληλες υπευθυνότητες, είναι πιθανό να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Στο StudentLife Jobs μπορείς να δημοσιεύσεις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και να προσλάβεις προσοντούχους νέους στην εταιρεία σου! Μάθε περισσότερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending