fbpx

Οι 10 χώρες (μαζί με την Κύπρο) που οι γυναίκες ΔΕΝ είναι αρκετές για τους άντρες!

Κάθε χρόνο, όλες οι χώρες του κόσμου καλούνται να κάνουν καταγραφή του πληθυσμού τους. Συνήθως σε μια χώρα, ο γυναικείος πληθυσμός υπερέχει κατά πολύ του ανδρικού, και σε άλλες μπορεί οι άντρες να είναι περισσότεροι από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνες η ανισορροπία του πληθυσμού οφείλεται στη μετανάστευση των κατοίκων των χωρών σε άλλες χώρες, το πρόβλημα της στέγασης και ακόμα οι νοοτροπίες και η κουλτούρα των ντόπιων και των ξένων.

Επιπρόσθετα, αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο απ’ ότι πριν κάποια χρόνια, μιας και αρκετές χώρες έχουν περισσότερους άντρες παρά γυναίκες – μια από αυτές είναι και η Κύπρος!

Δες τις 10 χώρες στις οποίες οι γυναίκες είναι λιγότερες από τους άντρες:

1
Νορβηγία

Στη Νορβηγία, υπάρχουν 12.000 περισσότεροι άντρες από τις γυναίκες. Και δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα μειωθεί αυτό το χάσμα μεταξύ των φύλων.

2
Ισλανδία

Στην Ισλανδία, κατά μέσο όρο, υπάρχουν 104 άντρες για κάθε 100 γυναίκες. Από την άποψη αυτή, υπήρξαν ακόμη φήμες ότι η κυβέρνηση της Ισλανδίας θα πλήρωνε… ξένες κυρίες για να παντρευτούν έναν Ισλανδό άνδρα, αλλά αυτό δεν εφαρμόστηκε.

3
Καναδάς

Στον Καναδά, υπάρχουν περισσότεροι από 250.000 άντρες από τις γυναίκες. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γυναίκες μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για δουλειά και δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

4
Κύπρος

Παρά τις μεγάλες εισροές μεταναστών, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη γυναικών στην Κύπρο (χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ακριβής διαφορά σε αριθμούς).

5
Κίνα

Στην Κίνα, υπάρχουν 34 εκατομμύρια περισσότεροι άντρες από τις γυναίκες.

6
Φινλανδία

Στη Φινλανδία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 256.000 άντρες ηλικίας 25 έως 54 ετών δεν έχουν δεσμό.

7
Ιταλία

Οι Ιταλίδες σπάνια βλέπουν τους εαυτούς τους ως νοικοκυρές και επιδιώκουν να αναπτύξουν μια καριέρα. Συνεπώς, ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για να εργαστούν ή να σπουδάσουν.

8
Σουηδία

Η υπέρβαση των ανδρών συνδέεται με μεγάλη εισροή προσφύγων. Προς το παρόν, υπάρχουν σχεδόν 15.000 λιγότερες γυναίκες στη Σουηδία.

9
Ινδία

Στην Ινδία, κάτω των 24 ετών, υπάρχουν 110 άντρες για κάθε 100 γυναίκες.

10
Αγγλία

Στην Αγγλία, δεν υπάρχει το στερεότυπο ότι μια γυναίκα πρέπει να κερδίζει λιγότερα χρήματα από έναν άνδρα.

Ως εκ τούτου, οι Αγγλίδες έχουν μεγάλη καριέρα και συχνά μεταναστεύουν στο εξωτερικό για εργασία.

Άραγε θα λυθεί το πρόβλημα της πληθυσμιακής ανισορροπίας; Εσύ τι πιστεύεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending