Αυτές ήταν οι κύριες συνήθειες που είχαν τα παιδιά του 2000 και μετά!

Media & Communication Studies

Αχ, και ποιος δεν νοσταλγεί τα παιδικά χρόνια του, γεμάτα αθωότητα, ζαβολιές και πολύ παιχνίδι;! Αυτά είναι σίγουρα τα κύρια χαραχτηριστικά κάθε ευτυχισμένου παιδιού!

Yπάρχουν όμως και κάποιες αναμνήσεις με βάση κάθε εποχή, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε αναδρομή στη γενιά των 2000’s, δηλαδή όσων έζησαν τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια μετά το 2000.

Ποιες ήταν λοιπόν οι κύριες συνήθειες των παιδιών του 2000;

1Να ενοικιάζεις DVDs

denofgeek.com, independent.co.uk

Στην εποχή ακόμη των DVD, απαιτούμενο πολλών συναντήσεων της παρέας ήταν και η ομαδική επιλογή / βόλτα στο δισκάδικο της γειτονιάς.

Εκεί πήγαινες για να νοικιάσεις ταινίες σαν τους Πειρατές της Καραϊβικής με τον λατρεμένο Τζακ Σπάρροου ή τον τεράστιο, αλλά συμπαθητικό Shrek. Το έκανες κι εσύ;

2Τα πρώτα κινητά ΜP3 και Ipod Nanos

pexels.com

Το 2005 ήρθαν τα πρώτα μικρά ipod nano, και σύντομα απολαμβάναμε μουσική όπου και όσο θέλαμε, αρκεί να την κατεβάζαμε και να την αποθηκεύαμε στη μνήμη των ipod μας.

Για τους λιγότερο τυχερούς, υπήρχαν πιο οικονομικά mp3 ή τα πιο σύγχρονα κινητά! Μιλάμε για πολλή μουσική όμως!

3Xbox 360 και Wii

originalconsolegames.com

Περνούσαμε την ώρα μας με το καινούριο Xbox 360, και τον αγαπημένο Σούπερ Μάριο (που δεν γερνούσε ποτέ, αφού κανονικά έπρεπε να είναι παππούλης!) στην καινούρια τότε κονσόλα Wii.

4Nickelodeon

nickalive.blogspot.com

Πoιος δεν θυμάται τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια της Nickelodeon;

Θυμάσαι την Οικογένεια των Θρόνμπερυς, Drake & Josh, Rugrats, που έφερνε κοντά το τότε θρυλικό κανάλι ALFA; Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον.

5Pokémon

9now.com

Νομίζω αξίξουν μια κατηγορία μόνα τους, αφού όλοι έχουμε δει σίγουρα τον Ash να ρίχνει τις κοκκινόασπρες μπαλίτσες του για να παλέψει με τα Pokémon του!

6Internet Cafés

CoinDesk.com

Συχνή ήταν και η ομαδική συνάντηση στο Internet Café της γειτονιάς για τους λάτρεις του σερφαρίσματος.

Αφού τα περισσότερα σπίτια τότε, δεν είχαν μόνιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο ή υπολογιστές (τζιαι εζιούσαμε καλά όμως!)

7Λαστιχένια βραχιολάκια

kidskunst.info

Θυμάσαι τα σημαντικά μότο “Believe” στα μοντέρνα τότε λαστιχένια βραχιολάκια μας; Απαραίτητο αξεσουάρ για την κάθε κοπέλα της εποχής (κυρίως στην εφηβεία της)!

8My Scene

Youtube.com

Νέες επιλογές παιχνιδιού για τα κορίτσια, πέρα από τις κλασικές κούκλες Barbie, αφού άρχιζαν δειλά-δειλά να κυκλοφορούν νέες κατηγορίες, όπως οι κούκλες MyScene με τις ταινίες τους.

9Μανία Συλλογής

archiwum.allegro.pl

Θέλαμε πάντα να αγοράσουμε το τελευταίο τεύχος της σειράς Deagostini για να ολοκληρώσουμε το σχέδιο/συλλογή που μας άρεσε στη διαφήμιση της τηλεόραση: π.χ Σφαίρα του κόσμου, Magic English – Μαθαίνοντας αγγλικά με τον Mickey Μouse!

10Ενθουσιασμένη με την είσοδο της τεχνολογίας

mirror.co.uk

Τέλος, είχαμε την τύχη να ζήσουμε τόσο τις παλιές συνήθειες κοντά στα ’90s, αλλά και τις καινούριες.

Τέτοιες ήταν: η ανταλλαγή μηνυμάτων (SMS) με τα τότε προχωρημένα κινητά, όπως το Nokia και Motorolla, καθώς και τις πρώτες μας διαδικτυακές συζητήσεις.

Εσύ ποια από αυτά θυμάσαι από τη δεκαετία του 2000; Γράψε μας τι σε comment κάτω από το άρθρο μας!