fbpx

To Cyprus Career Expo oλοκληρώνεται αύριο!

Μεγάλη η προσέλευση του κοινού κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της μεγαλύτερης έκθεσης καριέρας και εργοδότησης στην Κύπρο!

Μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε η πρώτη μέρα του ετήσιου Cyprus Career Expo (CCE), της μεγαλύτερης έκθεσης καριέρας και εργοδότησης που πραγματοποιείται στην Κύπρο. Την Έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, τόνισε τη σημασία της Έκθεσης για την κυπριακή αγορά εργασίας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει ένθερμα την προσπάθεια αυτή, «καθώς προάγει την ανάπτυξη της επαγγελματικής συνείδησης των νέων του τόπου μας και συνεισφέρει στη μείωση της ανεργίας».

Κατά την πρώτη μέρα της Έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον ειδικά σχεδιασμένο εκθεσιακό χώρο και να πάρουν πληροφορίες από τους συμμετέχοντες οργανισμούς και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και στελέχη εταιρειών από την Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχο να βελτιώσουν τις προοπτικές εργοδότησής τους.

1
Ανοικτά σεμινάρια για το κοινό!

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν, o Άλεξ Λοΐζου, συνιδρυτής της Trouva.com και ο πρώτος Κύπριος που συμπεριλήφθηκε στη λίστα US & European Forbes 30 Under 30, μίλησε στους επισκέπτες για τη δική του πορεία προς την επιτυχία, ενώ ο Κωνσταντίνος Κλουδάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Enoros Consulting, παρουσίασε ευκαιρίες για χορηγίες και για επαγγελματική σταδιοδρομία στους νέους.

Ευκαιρίες για χορηγίες, αλλά και για τα σχέδια και τα προγράμματα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, παρουσιάστηκαν και από τον Χρίστο Φωτιάδη, Ανώτερο Λειτουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ακολούθησαν ομάδες συζήτησης για θέματα που αφορούν τους υποψηφίους προς εργοδότηση και παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα επαγγέλματα, όπως αυτό του Διευθυντή Μάρκετινγκ από τη Νάσια Λεωνίδου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και του Οικονομικού Διευθυντή, από τον Σωτήρη Καμπανέλα, Οικονομικό Διευθυντή της Melco Resorts and Entertainment.

2
Ημέρες Επιχειρηματικότητας!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η καινοτομία του φετινού CCE, ο θεσμός «Ημέρες Επιχειρηματικότητας», για τον οποίο επέδειξαν ενδιαφέρον δεκάδες νέοι ηλικίας 18-30 ετών,
που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε μεταγενέστερο στάδιο, στους οργανισμούς ZORBAS, MELCO, HERMES AIRPORTS, AMDOCS, και KPMG.

Σκοπός των επισκέψεων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον εργασιακό χώρο, την κουλτούρα και την εσωτερική λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και η δημιουργία ευκαιριών για δικτύωση και ενδεχόμενη εργασιακή απασχόληση.

3
Η Έκθεση συνεχίζεται την Κυριακή!

Η δεύτερη μέρα του Cyprus Career Expo (Κυριακή, 3 Μαρτίου) αναμένεται ότι θα είναι εξίσουυποσχόμενη, αφού οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα επαγγέλματα της:

Μαρίας Καραντώνη, Partner στην KPMG, του Στέλιου Αναστασιάδη, Managing Director στην Telia & Pavla BBDO, του Φάνου Δημητρίου, Director of Services της Digital Tree, της Χρυσούλας Ρωσσίδου, HR Consultant της McDonald’s, της Ευθυμίας Κοσμίδου, HR Generalist της IKEA, του Kenneth Cuschieri, Director του τμήματος Human Resources της TSYS, και του Παναγιώτη Σαββίδη, Sales Manager της TSYS.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν ένα θεατρικό δρώμενο του Τάσου Κωνσταντίνου από το Student Life, με τίτλο: «Μια συνέντευξη φιάσκο!». Στο δρώμενο θα παρουσιαστούν, με ένα μοναδικό τρόπο, τα ευτράπελα μιας συνέντευξης, με σκοπό οι θεατές να αναγνωρίσουν ποιες είναι οι πιο κακές και κλισέ, αλλά και οι πιο έξυπνες και επιθυμητές απαντήσεις, που μπορεί να δώσει ένας υποψήφιος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

4
Σχετικά με την Έκθεση!

Η Έκθεση συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την ergodotisi.com, με τη στήριξη του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ, του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και του EURES.

Το CCE πραγματοποιείται φέτος μεταξύ 2-3 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εργοδοτών στην Κύπρο αλλά και χιλιάδων υποψηφίων για εργασία.

Σκοπός του CCE είναι να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη προσοντούχα άτομα, ταλαντούχους πτυχιούχους, φοιτητές, εξειδικευμένο προσωπικό, υποψήφιους για απασχόληση και κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο, και να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης και εργοδότησης.

Ο Όμιλος εταιρειών G.A.P. Vassilopoulos, που συγκαταλέγεται μέσα στις 25 μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο, παρέχοντας μεγάλη γκάμα υπηρεσιών μέσω του δικτύου του σε 8 χώρες και 1.000+ υπαλλήλους, αποτελεί Χρυσό Χορηγό του φετινού Cyprus Career Expo, και συμμετέχει με δικό του περίπτερο.

Διαδικτυακός Χορηγός Επικοινωνίας η Digital Tree.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο Cyprus Career Expo είναι δωρεάν.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: Σάββατο, 2 Μαρτίου: 11:30-20:00 και Κυριακή, 3 Μαρτίου: 10:00 – 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του CCE.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending