fbpx

Ήξερες ότι αυτοί οι καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν για να πάνε Eurovision;

Με αφορμή τη φετινή Eurovision που πλησιάζει, κάνουμε ένα #throwback στους καλλιτέχνες που κάποτε διαγωνίστηκαν για να πάνε Eurovision!

Όλοι τους είναι γνωστοί και αγαπημένοι, όμως από κάποιους δεν περίμενες με τίποτα ότι θα έκαναν τη “γιουροβιζιονική” απόπειρα!

Ποιοι είναι οι τραγουδιστές που κάποτε διαγωνίστηκαν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision;

1
Πέγκυ Ζήνα, 2002

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Πέγκυ Ζήνα το 2002 διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα τότε, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό!

Το τραγούδι της άκρως χαρούμενο και ξεσηκωτικό (εγώ το σιγο-τραγουδάω μέχρι σήμερα) με τον τίτλο “Love is a wonderful thing” το οποίο έγραψε ο Θάνος Καλλίρης!

Highlight εκείνης της χρονιάς ήταν τα διάφορα “σκάνδαλα” για τη “δίκαιη” επιλογή του τραγουδιού και η Πέγκυ Ζήνα εκφράζει την αγανάκτησή της στα διάφορα media, όπως θα δεις και στο πιο κάτω video. Σήμερα, δυστυχώς, όλα γίνονται “πολιτισμένα και ειρηνικά” και δεν έχουμε τι να σχολιάσουμε!

2
Χρήστος Δάντης, 2002 & 2007

Ο ροκ τραγουδιστής Χρήστος Δάντης διαγωνίστηκε 2 φορές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision.

Μια το 2002 και μια το 2007 με τα κομμάτια “Μοιάζει να ‘ναι σινεμά-Y tu cruel” και “No Madonna”, αντίστοιχα.

Τελικά, το 2007 ο Σαρμπέλ “χαιρέτισε” τη Μαρία και ο Δάντης τον… πλάτανο, ενώ εγώ ακόμα αναρωτιέμαι για ποια “Madonna” μιλούσε το τραγούδι!

3
Κώστας Μπίγαλης, 2002 & 2005

Ο Κώστας Μπίγαλης επίσης συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Ελλάδας το 2002 με την μπαλάντα “Let Me Be The One” και όχι με τη “Μικρή μου μέλισσα”.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική του φορά μιας και συμμετείχε ξανά το 2005 ως συνθέτης με το τραγούδι: “Το φως στην ψυχή” το οποίο ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παρόλο που δεν μας εκπροσώπησε με αυτό στη Eurovsion.

4
Κώστας Μαρτάκης, 2008 & 2014

Οι απόπειρες του Κώστα Μαρτάκη για να πάει Eurovision ήταν δύο. Ο Μαρτάκης το 2008 μας τραγούδησε “Always and forever” ένα pop-χορευτικό κομμάτι (καλούτσικο αν με ρωτάς) όμως η παρουσίασή του “δεν έπιανε πάζα” μπροστά στο “My secret combination” της Καλομοίρας!

Το 2014 διαγωνίστηκε ξανά με το ελληνόφωνο τραγούδι “Κανένας δεν με σταματά” σε ήχους τύπου Koza Mostra, μιας και ο συνθέτης ήταν μέλος του συγκροτήματος.

5
Shaya, 2015

Η αγαπημένη μας Shaya διαγωνίστηκε πριν 4 χρόνια για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι “Sunshine”, ένα δυναμικό κομμάτι που όμως τερμάτισε 3o στις προτιμήσεις.

Έτσι, η Ελλάδα έστειλε την Κύπρια Μαρία Έλενα Κυριάκου και το “One Last Breath“.

Εσύ ποιον από τους πιο πάνω καλλιτέχνες θα ήθελες να δεις στην Eurovision;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending