Τo κόλπο για οικονομικά εισιτήρια που οι αεροπορικές εταιρείες ΔΕΝ θέλουν να ξέρεις!

English Language and Literature - UCY
freepik.com/pressmaster/dlpng.com

Πολλοί λένε ότι αν τα ταξίδια δεν κόστιζαν, θα γύριζαν όλο τον κόσμο!

Δεν έχουν και άδικο, βέβαια, αν σκεφτείς ότι ο οικονομικός παράγοντας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την απόφασή σου να ταξιδέψεις όπως επίσης και τον προορισμό αλλά και τη διάρκεια των διακοπών σου!

Έτσι, δεν είναι λίγα τα άτομα που προσπάθησαν να καταφύγουν σε ένα αρκετά διαδεδομένο κόλπο ώστε να εξασφαλίσουν πιο οικονομικά εισιτήρια!

Ποιο είναι, λοιπόν, αυτό το κόλπο για εξοικονόμηση χρημάτων;

Τι είναι το hidden city ticketing;

iapetus.biz

Αυτό το συνηθισμένο κόλπο για πιο οικονομικά εισιτήρια ονομάζεται hidden city ticketing:

Πολλά άτομα επιλέγουν να κλείσουν εισιτήρια προς έναν όχι και τόσο δημοφιλή – και πιο φτηνό – προορισμό σε σχέση με έναν δημοφιλέστερο προορισμό, στον οποίο επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Για παράδειγμα, αν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί από Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη και το εισιτήριο είναι αρκετά ακριβό, μπορεί να κλείσει ένα πιο φθηνό εισητήριο, π.χ. από Αθήνα προς Βουδαπέστη με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Με την προϋπόθεση ότι έχει μαζί του μια μικρή αποσκευή που μπορεί εύκολα να μεταφέρει στο ίδιο το αεροπλάνο, μπορεί να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη και να μην επιβιβαστεί στην επόμενη πτήση.

Πώς αντιδρούν οι αεροπορικές εταιρείες;

 

freepik.com/topntp26

Όπως μπορεί κανείς να προβλέψει, η πρακτική αυτή – που πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια – έχει εξοργίσει πολλές αεροπορικές εταιρείες. Αρκετές εταιρείες, μάλιστα, έχουν κινηθεί νομικά κατά πελατών που ανακάλυψαν ότι κατέφυγαν σε αυτή την πρακτική.

Εκτός από τα τεράστια οικονομικά έσοδα που στερούνται μέσω αυτού του κόλπου, διάφορες εταιρείες, όπως η Lufthansa, ισχυρίζονται ότι αυτό το κόλπο στερεί διάφορες αεροπορικές θέσεις από άτομα που επιθυμούν πραγματικά να πραγματοποιήσουν το ταξίδι προς τον πιο “φτηνό” προορισμό.

Εσύ γνώριζες για αυτό το κόλπο γνωστό και ως hidden city ticketing;