fbpx

5 παίκτες με πολύ λίγες σε σχέση με την αξία τους συμμετοχές στην Εθνική!

Λέγεται και σωστά πως η κλήση και η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα είναι το μεγαλύτερο παράσημο για ένα ποδοσφαιριστή.

Γι’ αυτό και γίνεται μεγάλο θέμα όταν κάποιος συμπληρώσει 100 συμμετοχές και γι’ αυτό πάντα οι κλήσεις από τον Ομοσπονδιακό συζητιούνται από τον Τύπο και όχι μόνο.

Σαν Κύπρος έχουμε να περηφανευόμαστε για τον ρέκορντμαν συμμετοχών, Γιάννο Οκκά, ενώ άλλες δεκάδες ποδοσφαιριστές μετρούν έστω και μια συμμετοχή με τα αντιπροσωπευτικά μας χρώματα.

Αντικειμενικά, όμως, υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσφορά στις ομάδες τους, που δεν είχαν τις ανάλογες συμμετοχές στην Εθνική μας.

Αφού έκανα τη σχετική έρευνα, βρήκα 5 ποδοσφαιριστές που ίσως άξιζαν περισσότερες συμμετοχές με τα χρώματα μας και τους παραθέτω πιο κάτω:

1
Σταύρος Γεωργίου

Απόλλωνας, Εθνικός Άχνας, ΑΠΟΕΛ, ξανά Εθνικός και ΠΑΕΕΚ. Αυτή ήταν η ποδοσφαιρική καριέρα του Σταύρου Γεωργίου.

Ειδικά στην πρώτη του θητεία στον Εθνικό, αλλά κυρίως στον ΑΠΟΕΛ, όπου κέρδισε τίτλους και αναγνωρισιμότητα, ο πολυσύνθετος “άππαρος”, όπως ήταν το παρατσούκλι του, καθιερώθηκε σαν ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του.

Ενώ όμως σε σωματειακό επίπεδο ο Σταύρος Γεωργίου καθιερώθηκε σαν ένας ποδοσφαιριστής που στη μέρα του δύσκολα αντιμετωπιζόταν, στην Εθνική μας ομάδα κατέγραψε μόλις 10 συμμετοχές, τη διετία 2003-05.

Το πρώτο του παιχνίδι ήταν απέναντι στη Σλοβενία τον Οκτώβρη του 2003 για τα προκριματικά του Euro 2004, όπου και σκόραρε το μοναδικό του τέρμα με τα χρώματα της Εθνικής μας.

2
Μάριος Νεοφύτου 

Από τους καλύτερους Κύπριους σκόρερ, αλλά και από τους πλέον αδικημένους, τουλάχιστον όσον αφορά το κεφάλαιο “Εθνική” είναι ο Μάριος Νεοφύτου.

Ο 42χρονος σήμερα Μάριος ξεπήδησε από την ΑΕΛ, όπου πρωτόβαλε την σφραγίδα του σαν ένας αξιόπιστος σκόρερ, όταν για 2 συνεχόμενες σεζόν ο μόνος που τον νίκησε στη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι ήταν ο Rainer-Μάρκος Rauffmann.

Ακολούθως αγωνίστηκε στην Ανόρθωση, όπου και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ το 2003, σκοράροντας 33 τέρματα, ενώ ακολούθησαν παρουσίες ανάμεσα σε άλλες στον ΟΦΗ, τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και τη Νέα Σαλαμίνα.

Παρ’ όλες τις εξαιρετικές του επιδόσεις όμως σε σωματειακό επίπεδο, ο τελευταίος Κύπριος πρώτος σκόρερ μέχρι σήμερα κλήθηκε στην Εθνική μόλις 10 φορές, κυρίως σε φιλικά.

3
Πανίκος Ξιούρουππας

Ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που ανέδειξε η Κύπρος είναι ο Πανίκος Ξιούρουππας.

Η καριέρα του διήρκεσε σχεδόν μια εικοσαετία με σταθμούς τον Ερμή Αραδίππου, την Ομόνοια, την Ανόρθωση και την ΑΕΚ, με περισσότερα από 150 τέρματα στο ενεργητικό του.

Σε αυτή την εικοσαετία ο “Ξιούρου” κλήθηκε 18 φορές στην Εθνική μας από το 1987 μέχρι το 1993, σκοράροντας 2 φορές.

4
Πάμπης Αντρέου 

Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Νέας Σαλαμίνας, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε σχεδόν σε ολόκληρη την καριέρα του (μοναδική εξαίρεση μια διετία στην Ανόρθωση).

Ο Πάμπης Αντρέου αναγνωρίζεται από τους Κύπριους οπαδούς σαν ένας επιθετικός χαφ με εξαιρετικά οργανωτικά χαρίσματα και έφεση στο σκοράρισμα, κυρίως μέσα από στατικές φάσεις.

Ενώ όμως σε σωματειακό επίπεδο, ο Πάμπης θεωρείται θρύλος της Σαλαμίνας στην Εθνική μας ομάδα κλήθηκε 23 φορές από το 1992 μέχρι το 1997, πετυχαίνοντας 2 τέρματα.

5
Νίκος Νικολάου 

Θεωρείται, και όχι άδικα, ως ο πληρέστερος Κύπριος ποδοσφαιριστής των τελευταίων 30-40 χρόνων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε Απόλλωνα, Νέα Σαλαμίνα και κυρίως στην Ανόρθωση, ο Νίκος Νικολάου αγωνίστηκε χωρίς υπερβολή σχεδόν σε όλες τις θέσεις εντός πεδιάς.

Παρά το γεγονός, όμως, πως σε σωματειακό επίπεδο, κυρίως με τη φανέλα της Ανόρθωσης κέρδισε τα πάντα -τίτλους, προσωπικές διακρίσεις, αναγνώριση – ο γεννημένος στη Λεμεσό πρώην άσος δεν έτυχε της ίδιας εμπιστοσύνης στην Εθνική, αφού κατέγραψε 29 συμμετοχές από το 1999 μέχρι το 2009, σκοράροντας 1 τέρμα.

Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής μας θα μπορούσε να κληθεί περισσότερες φορές στην Εθνική;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending