fbpx

Γιατί στα Cinque Terre της Ιταλίας απαγορεύονται οι τουρίστες με flip-flop παντόφλες;

“Cinque Terre” = 5 εδάφη. Το Cinque Terre είναι μέρος της εκπληκτικής Ιταλικής Ριβιέρας και είναι κάτι περισσότερο από μια γραφική τοποθεσία!

Ήξερες ότι τα 5 αυτά νησιά, ανακηρύχθηκαν το 1997 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το 1999 χαρακτηρίστηκαν ως Εθνικό Πάρκο;

1
Πού βρίσκονται αυτά τα πανέμορφα νησιά;

Βρίσκονται ανάμεσα στη Γένοβα και το Λιβόρνο και ενώνονται μεταξύ τους με πανέμορφα μονοπάτια πεζοπορίας δίπλα στη θάλασσα.

 

Τα χωριά αυτά, είναι πεντακάθαρα, και αποτελούνται από ζωηρά χρωματισμένα σπίτια και γραφικούς αμπελώνες, χτισμένους σε απότομες βεράντες.

2
Ποιος είναι ο κανόνας που πρέπει να γνωρίζεις;

Σε αυτό το νησί απαγορεύεται να κυκλοφορείς με σαγιονάρες! Ω ναι! Καλά διάβασες! Τα γνωστά σε όλους μας flip-flops. Και όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά μπορεί να πληρώσεις και πρόστιμο αν δεν υπακούσεις σε αυτό τον κανόνα του νησιού!

Συγκεκριμμένα, το πρόστιμο ανέρχεται στα 50 ευρώ μέχρι και 2.500 ευρώ, ανάλογα με την ταλαιπωρία και τα έξοδα που επιβαρύνονται οι αρχές. Απίστευτο;

Και όμως αληθινό! Ποιος θα το φανταζόταν ότι σε ένα νησί στην Ιταλία θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό;

3
Γιατί ξεκίνησε αυτός ο απαγορευτικός κανόνας;

Οι τοπικές αρχές, πήραν αυτή την απόφαση, λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει σε αυτή την περιοχή. Οι διαδρομές πάνω από τα χωριά είναι σαν “μονοπάτια βουνού”, και χρειάζονται τα κατάλληλα παπούτσια για να μπορείς να τα διασχίσεις.

Οπότε, αν σκοπεύεις να επισκεφτείς αυτό το νησί, καλό θα ήταν να πας προετοιμασμένος, όχι μόνο για το πρόστιμο, αλλά πάνω από όλα για τη δική σου ασφάλεια.

Εσένα πώς σου φάνηκε αυτή η είδηση; Θα απέφευγες τις σαγιονάρες αν πήγαινες σε αυτό το νησί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending