fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους πόσο δυσκολεύονται κάθε μέρα ως αριστερόχειρες!

Νομίζω για έναν που γράφει με το δεξί όπως εμένα, αλλά και πολύ κόσμο, θεωρούμε λίγο παράξενο όποιον είναι αριστερόχειρας.

Μην ξεχνάς όμως, ότι πολλοί διάσημοι ήταν αριστερόχειρες όπως ο Άινσταιν, ο Μέγας Αλέξανδρος και πολλοί άλλοι.

Έχει όμως πολλά πράγματα της καθημερινότητας που δεν είναι φτιαγμένα για έναν αριστερόχειρα. Βρίσκει όμως τη λύση πάντα!

Δες τι μας απάντησαν 5 Κύπριοι αριστερόχειρες:

1
Σοφία, 22 χρονών

  • «Για ‘μένα ένεν δύσκολο, εν κάτι πολλά φυσιολογικό! Έμαθα να χειρίζουμαι το αριστερό μου χέρι μια χαρά. Το μόνο που με δυσκολεύκει στη καθημερινότητα μου εν λίο το ποντίκι του υπολογιστή – εν τα καταφέρνω με το αριστερό!»

2
Βάσω, 46 χρονών

  • «Πολλά φυσιολογικό για ‘μένα! Έτσι έμαθα τζιαι σαν μαγείρισσα που είμαι να τα καταφέρνω μια χαρά. Ακόμα τζιαι το μαχαίρι έμαθα να το χειρίζομαι τέλεια με το αριστερό. Πολλά παράξενο για τους άλλους που με θωρούν να κρατώ το μαχαίρι με το αριστερό τζιαι με τόση ευκολία. Συνήθεια όμως για ‘μένα!»

3
Δόξια, 25 χρονών

  • «Κάποια πράγματα είναι όντως δύσκολα για εμάς τους αριστερόχειρες. H φράση “κάμε το απλά αντίστροφα” ένεν τόσο εύκολη για εμάς! Στο πανεπιστήμιο τα πλείστα θρανία εν διαμορφωμένα για τους δεξιόχειρες τζιαι εμείς θέλουμε λίο χρόνο να προσαρμοστούμε τζιαι να βολευτούμε! Στα αθλήματα -όπως το τέννις που πήγαινα- η δασκάλα δείχνει πώς να κρατάς την ρακέτα αλλά τζιαι τις κινήσεις με το δεξί. Πώς να τα κάμνω εγώ όμως με το αριστερό; Χρειάζομαι έναν αριστερόχειρα να μου δείξει.»

4
Ανδρέας, 26 χρονών

  • «Εγώ δυσκολεύκουμε με το όπλο. Εν πολλά δύσκολο να κρατώ το όπλο στο κυνήγι. Εν τα κατάφερα ακόμα να προσαρμοστώ. Μάλλον εν για αυτό που δεν ακολουθώ το χόμπι του κυνηγιού! Γενικά, με ούλλα τα υπόλοιπα της καθημερινότητας μου εσυνήθισα μια χαρά!»

5
Αδάμος, 60 χρονών

  • «Αν και πιο μεγάλος σε ηλικία, νομίζω ποτέ εν είχα πρόβλημα με το ότι είμαι αριστερόχειρας. Θεωρώ το γοητεία, αφού μας φημίζουν ως έξυπνα άτομα! Μάλιστα νιώθω τζιαι πολλά διαφορετικός, αφού άμαν εν να γράψω κάτι ή άμαν εν να χρησιμοποιώ το αριστερό μου χέρι για αρκετές δουλειές, ούλλοι ρωτούν με: “μα είσαι αριστερόχειρας;“»

Αν είσαι αριστερόχειρας, ποια είναι η δική σου άποψη; Σε τι δυσκολεύεσαι περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending