5 παίκτες που έφυγαν από την Ομόνοια για τον ΑΠΟΕΛ από το 2010 και μετά!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
aloneutis
sport24.gr/goal.philenews.com

Από το 1953 όταν και πρωτόπαιξαν μεταξύ τους, τα παιχνίδια ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ αν προτιμάς, συγκεντρώνουν τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων.

Το “ντέρμπι αιωνίων” του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι ίσως το μοναδικό που, τουλάχιστον στο παρελθόν, ήταν το θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Κύπρο όταν ερχόταν η σειρά του.

Ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του μεγαλύτερου ντέρμπι στην Κύπρο δεν γινόταν να μην κατέχουν οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που φόρεσαν τη φανέλα και των 2 ομάδων της Λευκωσίας.

Και ενώ στο παρελθόν, κάτι τέτοιο θεωρείτο αδιανόητο, πλέον είναι ένα σχετικά σύνηθες φαινόμενο.

Συγκέντρωσα παρακάτω, μετά από σχετική έρευνα, 5 ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαδρομή “Ηλίας Πούλλος”- Αρχάγγελος (ή και αντίθετα) την τελευταία δεκαετία.

1Στάθης Αλωνεύτης

sport24.gr/goal.philenews.com

Ίσως η πιο τρανταχτή περίπτωση του θέματος που εξετάζω είναι η μετακόμιση του Στάθη Αλωνεύτη από την Ομόνοια στον ΑΠΟΕΛ το 2012.

Γέννημα-θρέμμα των πρασίνων ο 36χρονος εξτρέμ φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος από το 2000 μέχρι το 2005 και από το 2008 ως το 2012 πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο.

2Γιώργος Εφραίμ

uefa.com/alphanews.live

Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που έφερε τον Γιώργο Εφραίμ στην Κύπρο το 2009 και αφού προηγουμένως αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Απόλλωνα, της Arsenal, της Rangers και της Dundee.

Μετά από μια πενταετία όμως στα πράσινα, ο διεθνής εξτρέμ φόρεσε τα γαλαζοκίτρινα το 2014.

3Cillian Sheridan

24sports.com.cy/goal.philenews.com

O μοναδικός σε αυτή τη λίστα που έκανε τη διαδρομή από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια είναι ο Cillian Sheridan.

Ο Ιρλανδός επιθετικός ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ το 2013 στον οποίο παρέμεινε για 2 χρόνια.

Το 2015 έφυγε από τους γαλαζοκίτρινους, αλλά παρέμεινε στην ίδια πόλη, αφού φόρεσε τα πράσινα της Ομόνοιας, στα οποία και παρέμεινε μέχρι τον χειμώνα του 2017 που έφυγε για Πολωνία μεριά.

4Χρήστος Καρυπίδης

apoelfc.com.cy/onsports.gr

Τον σπουδαίο Ελλαδίτη αμυντικό με θητεία ανάμεσα σε άλλες στον ΠΑΟΚ και την σκωτσέζικη Hearts φόρεσε στα πράσινα η Ομόνοια το 2009.

Στο “Ηλίας Πούλλος” παρέμεινε μέχρι το 2012, όταν και πήγε στον ΑΠΟΕΛ όπου έμεινε για 1 χρόνο.

5Ανδρέας Κατσαντώνης

goal.philenews.com/goal.philenews.com

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ποδοσφαιριστή που άλλαξε στρατόπεδα είναι ο 19χρονος διεθνής επιθετικός.

Ο Αντρέας Κατσαντώνης που ξεπήδησε από τις ακαδημίες της Ομόνοιας και πήρε μερικές ευκαιρίες στο τελευταίο κομμάτι της περασμένης σεζόν, από το καλοκαίρι του 2018 φορά τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ δημιουργώντας μάλιστα και κόντρα ανάμεσα στις 2 ομάδες για το νομότυπο της μεταγραφής του.

Ποιον άλλο ποδοσφαιριστή θυμάσαι που να μετακόμισε από την Ομόνοια στον ΑΠΟΕΛ ή και το αντίστροφο τα τελευταία χρόνια;