fbpx

Αλλαγή ώρας: Τι θα κάνουμε τελικά με την κατάργηση της στην Κύπρο;

Η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου, αφού πάντα η ώρα αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Μάρτη.

Αυτή τη φορά όμως, προκλήθηκε πολλή σύγχυση και θέματα συζήτησεων, σχετικά με το τι θα γίνει τελικά με την αλλαγή της ώρας και αν πρέπει να συνεχίσει, αφού το θέμα βρισκόταν στο επίκεντρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου εδώ και καιρό.

Τι αποφασίστηκε τελικά όμως, σχετικά με την αλλαγή της ώρας στην Ευρώπη;

enddaylightsavingtime.org

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, η αλλαγή της ώρας καταργείται επισήμως.  Αποφασίστηκε όμως, ότι θα δίνεται η δυνατότητα στην κάθε χώρα της Ε.Ε να πάρει τη δική της απόφαση μέσω της κυβέρνησης της, κατά πόσο θα καταργήσει ή θα συνεχίσει την αλλαγή αυτή – μια καλοδεχούμενη πρόταση που στηρίζει τα δημοκρατικά ιδεώδη της Ε.Ε.

Θα πρέπει λοιπόν κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την κοινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με την αλλαγή ώρας ή θα την καταργήσει, ίσως μέσω δημοψηφίσματος ή εκλογής της βουλής που αντιπροσωπεύει την κοινή γνώμη.

1
Τι θα γίνει στην Κύπρο;

Αναμένουμε νέα και με το τι θα αποφασίσει η Κύπρος μας, και πώς επιθυμεί να προχωρήσει η Κυβέρνηση μας. Δόθηκε το χρονικό πλαίσιο 2 χρόνων μέχρι το 2020, για να δώσει τη δική της απόφαση κάθε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η φλέγουσα απόφαση λήφθηκε μετά από επίσημες μελέτες της Ε.Ε. όπου φαίνονταν οι αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους στην αλλαγή χειμερινής και θερινής ώρας κάθε χρόνο, που είναι και το πιο σημαντικό στο σχετικό θέμα.

2
Πότε ξεκίνησε η εφαρμογή της αλλαγής της ώρας;

Καλό είναι να θυμηθούμε ότι η αλλαγή της ώρας έγινε ένα αιώνα πριν, αφού αποσκοπούσε στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και συνεχίστηκε μετά επίσημα. Ϊσως όμως δεν εξυπηρετά τα σημερινά δεδομένα; Για να δούμε!

Εσύ θα ήθελες να συνεχιστεί ή όχι η αλλαγή της ώρας στην Κύπρο; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending