fbpx

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2019: Ο ΟΝΕΚ σε καλεί να διοργανώσεις τις δικές σου δράσεις και εκδηλώσεις!

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2019», που γιορτάζεται φέτος από 29 Απριλίου μέχρι 5 Μαΐου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου καλεί όλους να διοργανώσουν τις δικές τους τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Η φετινή θεματική για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2019» έχει τίτλο «Η Δημοκρατία και Εγώ» – #DemocracyAndMe και για όσους ενδιαφέρονται οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τις δράσεις στις Βρυξέλλες την εβδομάδα 29 Απριλίου – 5 Μαΐου 2019, μπορεί να είναι:

  1. Πολιτικές συζητήσεις με τους νέους σχετικά με την προσπάθειά τους να συμμετάσχουν στη Δημοκρατία σε όλες τις πτυχές της, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή με την ψήφο τους στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
  2. Η ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των προγραμμάτων της ΕΕ για τη νεολαία, συγκεκριμένα του Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, στην ενδυνάμωση των νέων για συμμετοχή σε μια πανευρωπαϊκή προοπτική.
  3. Γενικά, εκδηλώσεις και δράσεις που προωθούν θέματα όπως: συμμετοχή, άσκηση εκλογικών δικαιωμάτων, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, διάλογος με φορείς χάραξης πολιτικής, εκπαίδευση, κινητικότητα, πληροφόρηση, παραπληροφόρηση & fake news και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σημαίνει «Δημοκρατία» σε σχέση με τους νέους της Κύπρου σήμερα.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας, γιορτάζεται από το 2003 κάθε δεύτερη χρονιά, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με συναντήσεις νέων ανθρώπων μαζί με τους επίσημους φορείς πολιτικής για τη νεολαία στην Ευρώπη, με σκοπό να συζητήσουν και να αναδείξουν τις ευκαιρίες που δίνει η ΕΕ στους νέους, αλλά και να γιορτάσουν τις επιτυχίες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.onek.org.cy ή να καλέσετε στο 25 871405.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending