fbpx

CanTeens: Μάθε για την εφαρμογή που έφτιαξαν μαθητές του English School!

Το CanTeens είναι μία εφαρμογή προ-παραγγελίας και delivery φαγητού από εστιατόρια. Η ομάδα από μαθητές του English School έφτασε στους κορυφαίους 10 φιναλίστ του Junior Achievement.

Η ιδέα στην αρχή αφορούσε τα κιλικία στα Σχολεία, όπου μαθητές προ παράγγελναν το φαγητό τους μέσω της εφαρμογής, διαλέγοντας την ώρα παραλαβής (Πρώτο, Δεύτερο διάλειμμα ή μετά το σχολείο). Διασφαλίζοντας το γεύμα του μαθητή, έτσι ώστε να το παραλάβει την ώρα που θέλει χωρίς να υπάρχει πιθανότητα έλλειψης του φαγητού.

Τον Σεπτέμβρη οι μαθητές έβαλαν την εφαρμογή σε λειτουργία στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (English School) και σύλλεξαν περίπου 300 παραγγελίες εώς το τέλος του Φλεβάρη. Αποφάσισαν να αποταθούν σε fast-food εστιατόρια, επειδή υπάρχει περισσότερη ζήτηση.

Δες πιο κάτω όσα ανέφεραν οι μαθητές για την προσπάθεια τους:

– Γεια σας. Ποια είναι τα μέλη της ομάδας και τι αφορά το project σας;

Η ομάδα μας αποτελείται απο 4 άτομα: Ο Οδυσσέας Ηροδότου (CEO), Ο Γιάγκος Κλεόπας (CTO), Ο Ανδρέας Φάττα (COO) και Ο Στέφανος Ξυδάς (CFO).

Δημιουργήσαμε μια εφαρμογή, όπου μπορούν πελάτες ενός fast-food εστιατορίου να προ-παραγγέλλουν το γεύμα τους από πριν, διαλέγοντας την ώρα που θέλουν να παραλάβουν την παραγγελία τους, πληρώνοντας online ή με μετρητά.

Παρέχουμε επίσης φωτογραφίες του κάθε προϊόντος και διατροφικές πληροφορίες. Μπορούν να ειδοποιούνται μέσω push notifications για νέες προσφορές και για την κατάσταση της παραγγελίας τους

Με κάθε αγορά ο χρήστης παίρνει πόντους όπου μπορεί να τους εξαργυρώσει για εκπτώσεις και χρεώνεται φθηνότερα στον εστιάτορα. Είναι μοναδική εφαρμογή του εστιατορίου, δίνοντας μια πιο προσωπική εμπειρία προς το κατάστημα και τον πελάτη.

– Γιατί να αγοράσει κάποιος το προϊόν ή την υπηρεσία σας;

Δεν χρειάζεται να περιμένει σε σειρά, επειδή η παραγγελία τους προ-παραγγέλθηκε. Οι πελάτες μπορούν να δουν τις διατροφικές πληροφορίες του κάθε φαγητού και με αυτό τον τρόπο να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές.

– Πώς ξεκίνησε αυτή η πορεία;

Ξεκίνησε από το καλοκαίρι όταν πήγαμε σε ένα διαγωνισμό hackathon και σκεφτήκαμε την ιδέα, την παρουσιάσαμε εκεί και άρεσε σε όλους. Επίσης, κερδίσαμε το πρώτο βραβείο.

Από τότε, αρχίσαμε να δουλεύουμε εντατικά στην ιδέα αυτή, επειδή πιστεύουμε πως θα πετύχει.

– Ήταν τυχαία η επιλογή των μελών της ομάδας; Πώς ήταν η συνεργασία μεταξύ σας;

Όχι, επιλέξαμε τους καλύτερους μας φίλους, που ξέρουμε ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να ζητήσουμε κάποια βοήθεια.

Ήταν άριστη η συνεργασία. Όλα τα μέλη της ομάδας ήξεραν τι γινόταν και γιατί, και όλοι ήμασταν ενημερωμένοι για τα πάντα.

– Αν είχατε την ευκαιρία να το κάνατε ξανά από την αρχή, τι θα αλλάζατε;

Εξ αρχής θα κατευθύναμε την εφαρμογή προς εστιατόρια και άλλα μέρη όπου χρειάζεται η εφαρμογή, εφόσον βλέπουμε πιο καλά αποτελέσματα προς εκείνη την κατεύθυνση.

– Πως βλέπετε το μέλλον σας ατομικά και σαν ομάδα;

Βλέπουμε την εφαρμογή να συνεχίζει να υπάρχει, εφόσον πιστεύουμε σε αυτή, αλλά σαν ομάδα προβλέπεται να γίνουν αλλαγές στα μέλη της ομάδας.

– Ήταν δύσκολο εγχείρημα; Τι θα συμβουλεύατε τα άλλα παιδιά που δεν έχουν λάβει ακόμα μέρος στο πρόγραμμα των startups;

Θα τους συμβουλεύαμε να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το πρόγραμμα, αφού σου δίνει μια μάτια στο πώς είναι να είσαι επιχειρηματίας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους μαθητές σε ό,τι αποφασίσουν να κάνουν στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending