fbpx

Πόσο άλλαξαν οι νικητές της Εurovision των τελευταίων 10 χρόνων;

Η Eurovision είναι μια γιορτή μουσικής σε όλη την Ευρώπη, που ενώνει τους καλλιτέχνες και τις διάφορες χώρες.

Πολλοί λάτρεις του διαγωνισμού δηλώνουν ότι είναι ένα φαντασμαγορικό show, όπου σημασία δεν έχει τόσο η μουσική τώρα πια, αλλά η όλη παρουσία της κάθε χώρας.

Όπως και να ‘χει, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι συχνά μας εκπλήσσουν τα αποτελέσματα, ενώ πολλά έχουν δει τα μάτια μας, καθώς πασχίζουν οι συμμετέχουσες χώρες να ξεχωρίσουν (από γιαγιάδες να χορεύουν, μέχρι τέρατα – βλέπε Lordi).

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε αναδρομή στους νικητές του διαγωνισμού τα τελευταία 10 χρόνια και να δούμε πώς είναι σήμερα. Δες πιο κάτω:

1
Aλεξάντερ Ρύπακ – “Fairytale” (2009)

Ποιος δεν θυμάται τον Νορβηγό Αλεξάντερ, με το παιδικό και γλυκό πρόσωπο, που τραγουδούσε ενώ έπαιζε βιολί, με μοναδική μαεστρία;

Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα θα λέγαμε και θα πίστευες βλέπoντας τoν ότι είναι σαν να μην πέρασαν καν 10 χρόνια.

2
Λένα – “Satellite” (2010)

Μια διαφορετική, πιο pop νότα έδωσε η 18χρονη τότε νικήτρια της Γερμανίας, Λένα, τραγουδώντας ότι κάνει τα πάντα για την αγάπη.

Τώρα είναι αρκετά πιο αδύνατη και με ανανεωμένο στυλ. Δεν θυμίζει και τόσο το κορίτσι που νίκησε τότε.

3
Ελ & Νίκκι – “Running Scared” (2011)

Το Αζερμπαϊτζάν με μπαλάντα από το ντουέτο Ελ και Νίκκι, νίκησε το 2011 για 1η φορά για τη χώρα τους, σε μια -ίσως- πιο συνηθισμένη εμφάνιση.

Δεν θύμιζε με τίποτα τις πιο ακραίες παρουσίες προηγούμενων νικητών. Σήμερα βλέπουμε πως δεν έχουν αλλάξει και πολύ από τότε.

4
Λορίν – “Euphoria” (2012)

Μια ακόμη ιδιαίτερη παρουσία από τη Σουηδία νίκησε το διαγωνισμό το 2012, η 28χρονη τότε Λορίν με τα μαλλιά αφέλειες και με μόνο όπλο της, την πρωτότυπη κίνηση της.

Σήμερα πολύ διαφορετική, με κοντά ξανθιά μαλλιά, που ομολογούμε της πάνε πολύ!

5
Έμιλυ Ντε Φόρεστ – “Only Teardrops” (2013)

Σε μια έθνικ μελωδία, και τη συνοδεία τυμπανιστών και αυλών, νίκησε το 2013 εκπροσωπώντας τη Δανία, η Έμιλυ Ντε Φόρεστ.

Σήμερα αρκετά διαφορετική, με μαύρα μαλλιά μπούκλες δεν θα αναγνώριζες ότι είναι η ίδια, αν και ίσως αλλάξει πάλι look, αφού φαίνεται να πειραματίζεται αρκετά με το στυλ της.

6
Κοντσίτα – “Rise Like A Phoenix” (2014)

Η ιδιαίτερη παρουσία της Κονσίτα, που πρόκειται για άντρα που μεταμφιέζεται σε γυναίκα στη σκηνή, αλλά με μούσι. Άλλοι τον λάτρεψαν και άλλοι τον κατέκριναν.

Εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να πειραματίζεται με το στυλ του και να δίνει συναυλίες με τον χαρακτήρα της “Κοντσίτα“, στέλνοντας το δικό του μήνυμα έναντι στις σεξιστικές διακρίσεις.

7
Måns Zelmerlöw – “Heroes” (2015)

Ο αγαπητός Zelmerlöw από τη Σουηδία κατάφερε να νικήσει τον διαγωνισμό το 2015, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είχε δίπλα του μια σχεδιασμένη φιγούρα καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού.

Σήμερα, μετά από 4 χρόνια, δεν βλέπουμε ιδιαίτερες αλλαγές πάνω του, εκτός από περισσότερες επιτυχίες και συνεργασίες στο βιογραφικό του!

8
Τζαμάλα – “1944” (2016)

Με ένα ιστορικό τραγούδι που έστελνε το δικό του μήνυμα ενάντια στην αναγκαστική εξορία των προγόνων της, Κριμνέων, από τη Σοβιετική Ένωση στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τζαμάλα έφερε τη νίκη στην Ουκρανία το 2016.

Σήμερα, αν και μόλις 3 χρόνια περίπου μετά, φαίνεται πιο ώριμη, ενώ διατηρεί το ίδιο κλασικό στυλ που είχε και στη Eurovision.

9
Σαλβαδόρ – “Αmar Pelos Dois” (2017)

Με μία ρομαντική μπαλάντα “Αγάπη για Δύο” στα πορτογαλικά και δύο εκφραστικά μάτια, κατάφερε να κατακτήσει την Ευρώπη ο γλυκός Σαλβαδόρ.

Σήμερα, με πιο ανανεωμένο κοντό look που του πάει, ίσως να μην τον αναγνωρίζαμε εύκολα.

10
Netta – “Toy” (2018)

Τέλος, πέρσι νίκησε η Netta για το Ισραήλ, με το παιχνιδιάρικο τραγούδι της, που συνδύαζε διάφορες μελωδίες. Αν και ήταν πολύ κοντά στη νίκη και η Κύπρος μας με την Ελένη Φουρέιρα (2η θέση), πάντα θα είναι νικήτρια στις καρδιές μας.

Μόλις ένα χρόνο μετά, η Νetta δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι για σκοπούς του show της, την είδαμε διαφορετική απ’ ότι είναι συνήθως στη ζωή της.

Εσύ ποιο από τους πιο πάνω νικητές της Eurovision ξεχώρισες ή θα ‘θελες να ξαναδείς με το σημερινό τους look; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending