fbpx

Φοιτητές του UNIC εξηγούν γιατί έκαναν την καλύτερη επιλογή για τις σπουδές τους!

Είτε ξεκινάς σύντομα τις σπουδές σου, είτε τις συνεχίζεις π.χ. σε κάποιο πανεπιστήμιο της Κύπρου, σίγουρα θα αναρωτιέσαι αν θα κάνεις (ή αν έκανες) μια σωστή επιλογή για το μέλλον σου.

Πώς θα μοιάζει η φοιτητική σου ζωή εντός και εκτός πανεπιστημίου, με ποιους θα συναναστρέφεσαι, πώς θα σε βοηθήσουν οι καθηγητές σου, τι δραστηριότητες και εκδηλώσεις θα έχει το πανεπιστήμιο; Αυτές και πολλές άλλες θα είναι οι σκέψεις και απορίες που θα έχεις πριν και καθώς σπουδάζεις.

Με βάση τα πιο πάνω, συναντηθήκαμε πρόσφατα με 3 φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με διαφορετική καταγωγή, κλάδο και πρόγραμμα σπουδών. Τους ρωτήσαμε για τους λόγους που επέλεξαν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και τι έχουν κερδίσει από αυτή τους την επιλογή, ειδικά μετά τη σημαντική διάκριση του πανεπιστημίου στα κορυφαία 100 πανεπιστήμια στην περιφέρεια της αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA).

Δες πιο κάτω τους κύριους λόγους που δεν μετανιώνουν για την επιλογή τους να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας:

– Πώς νιώθεις που το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια, στην περιφέρεια της αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA);

Μενέλαος Κεσίσογλου: Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου, που έγινα δηλαδή φοιτητής του UNIC και άφησα πίσω την Θεσσαλονίκη. Από το 2015 που έγινα φοιτητής, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είχε ξεκινήσει την προετοιμασία για την ανοδική πορεία που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια, η οποία έπειτα από δύο χρόνια εντατικής προσπάθειας, έχει πλέον αποτελέσματα.

Η Αναστασία Λοϊζίδου-Χαριλάου, φοιτήτρια MBA

Αναστασία Λοϊζίδου-Χαριλάου: Νιώθω πολύ περήφανη για την άριστη εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον ακαδημαϊκό τομέα, αλλά και για τις κοινωνικές αξίες που προσφέρει στους φοιτητές του. Η κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μέσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια, στην περιφέρεια της αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA) μου εξασφαλίζει καλύτερες ευκαιρίες για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και μου εγγυάται ότι θα μπορώ να κυνηγήσω τα όνειρα μου στον Τραπεζικό τομέα που επέλεξα να ασχοληθώ.

Karim Sahyoun: Η φοίτησή μου στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής είναι μια προνομιούχα εμπειρία μάθησης, καθώς έρχομαι σε επαφή με ακαδημαϊκούς που είναι επαγγελματίες στον τομέα τους. Είναι συγκλονιστικό και συναρπαστικό να βιώνω από πρώτο χέρι τη θετική εξέλιξη ολόκληρου του οργανισμού, καθώς το πανεπιστήμιο μου κατατάσσεται στα κορυφαία 100 πανεπιστήμια στην περιφέρεια της αναδυόμενης Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας (EECA).

Δες όσα δεν ξέρεις για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ΕΔΩ!

– Περίγραψέ μας μια συνηθισμένη σου μέρα στο campus του Πανεπιστημίου Λευκωσίας;

Μενέλαος Κεσίσογλου: Μια συνηθισμένη μέρα στο campus περιλαμβάνει κατά βάση την παρακολούθηση μαθημάτων, αλλά το πιο όμορφο κομμάτι της ημέρας είναι η διαδρομή από την καφετέρια προς το μάθημα. Η διαδρομή ξεκινάει από την μοντέρνα και ανακαινισμένη καφετέρια του Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητάω με τους συμφοιτητές μου, στον δρόμο προς την αίθουσα. Στο μεταξύ, ανταλλάζουμε μια «καλημέρα» με τους πάντα ευδιάθετους συμβούλους και το προσωπικό, το οποίο με γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση.

Μενέλαος Κεσίσογλου, φοιτητής Νομικής

Αναστασία Λοϊζίδου-Χαριλάου: Το καθημερινό πρόγραμμα μου είναι διαφορετικό από τους υπόλοιπους φοιτητές, επειδή εργάζομαι και παράλληλα κάνω part-time σπουδές. Συνήθως, τα μαθήματα μου ξεκινούν από τις 18:00 και τελειώνουν η ώρα 21:00. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο μέχρι τις 17:30 για να μπορέσω να χαλαρώσω λίγο πριν το μάθημα, πίνοντας ένα καφέ στην ευχάριστη ατμόσφαιρα της καφετέριας μας. Μετά το μάθημα, πηγαίνω στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου για να ασχοληθώ με τις ομαδικές και ατομικές εργασίες μου. Ο χώρος της βιβλιοθήκης αποτελεί το τέλειο μέρος για να συγκεντρωθεί κάποιος, αφού προσφέρει περισσότερη ησυχία απ’ ότι το σπίτι με τα παιδιά μου.

Karim Sahyoun: Ως μεταπτυχιακός φοιτητής, όλα τα μαθήματα μου ξεκινούν το απόγευμα, κάτι που μου δίνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτώ τα πρωινά και τα απογεύματα (με βάση τη σωστή αξιοποίηση του χρόνου μου). Συνήθως, αυτό προϋποθέτει να ξεκινήσω τη μέρα μου δουλεύοντας part-time στο πανεπιστήμιο και έπειτα διαβάζω και προετοιμάζομαι για τις διαλέξεις στις αίθουσες.

– Τι έχει να κερδίσει κάποιος αν επιλέξει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας;

Μενέλαος Κεσίσογλου: Έχει να κερδίσει φίλους, έναν καθηγητή σύμβουλο στη σταδιοδρομία του/της και την ευκαιρία να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά συμβάλοντας στη βελτίωση του Πανεπιστημίου. Επίσης, η ανοδική αγορά εργασίας παρέχει μεγάλες πιθανότητες άμεσης απορρόφησης στον εργασιακό τομέα. Σημασία έχει να θες να προσαρμοστείς, διαφορετικά όλα θα σου φαίνονται αρνητικά.

Αναστασία Λοϊζίδου-Χαριλάου: Πιστεύω ότι σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μου πρόσφερε μια σημαντική εμπειρία ζωής, που θα με συνοδεύει τα υπόλοιπα χρόνια. Το ευχάριστο περιβάλλον, οι εγκαταστάσεις, ο επαγγελματισμός των καθηγητών/τριών, η ιδανική τοποθεσία και το υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εγγυώνται επιτυχία στο σημερινό ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον. Το κύρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα βοηθήσουν την καριέρα που έχω επιλέξει και θα προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη, αν μου χρειαστεί μετά τις σπουδές μου.

Karim Sahyoun, φοιτητής MBA

Karim Sahyoun: Με την άριστη τοποθεσία του, το πανεπιστήμιο είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος και κοσμοπολίτικος οργανισμός για μάθηση και ατομική εξέλιξη των εμπλεκομένων. Αυτό είναι εφικτό μιας και μπορούν να γνωριστούν άτομα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Μέσα από την εμπειρία μου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πρόθυμο να εισάγει ξένους φοιτητές στη φοιτητική ζωή στον χώρο του, μέσα από εκδηλώσεις, ώστε να νιώσουν πιο άνετα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ευχαριστούμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για όσα μας είπαν και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνουν στο μέλλον!

Μάθε περισσότερα για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending