fbpx

Μάθε για την μαθητική σιωπιλή διαδήλωση για το κλίμα!

Στις 3 Μαίου μαθητές και νέοι θα μαζεύτουμε έξω από την Βουλή των Aντιπροσώπων και θα περπατήσουμε μέχρι το υπουργείο Γεωργίας, με σκοπό να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής και ακολούθως την προστασία της ζωής μας και του πλανήτη. 

Αφού δυστυχώς μετά από την προηγούμενη μας διαδήλωση, η βουλή δεν συζήτησε ούτε πήρε κανένα μέτρο κατά της κλιματικής αλλαγής, θα ξαναπάμε! Οι στόχοι για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου ως το 2030 παραμένουν στο 24% αντί στο 45% και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ακόμα στο 9%. Παραδώθηκαν υπογραφές από 80 επιστήμονες και 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις που συμφωνούν με τα αιτήματα του Youth for Climate Cyprus αλλά οι νομοθέτες συνεχίζουν να αγνοούν την επιστήμη και το περιβάλλον παραμένει η τελευταία τους έγνοια!

Θα καλύψουμε το στόμα μας με ένα μαντίλι χωρίς να απευθυνόμαστε ξανά σε αυτούς, αφού τη φωνή μας δεν την ακούν. Θα αφήσουμε την παρουσία και τα σώματα μας να μιλήσουν με στόχο την ευαισθητοποίηση της βουλής και κάθε πολίτη. Η αθόρυβη διαδήλωση χρησιμοποιείται ως μορφή πολιτικής ανυπακοής και μη βίαιης αντίστασης. 

ΠΟΙΟΣ: Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από μια ομάδα ανεξάρτητων νέων που ανησυχούν για το μέλλον τους και το μέλλον του πλανήτη λόγω της επικείμενης καταστροφής που θα φέρει η κλιματική αλλαγή. 

ΠΟΤΕ:  Παρασκευή 3 Μαίου 2019, 10.30π.μ.

ΠΟΥ:  Έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και ακολούθος προς Υπουργείο Γεωργίας

ΓΙΑΤΙ: Οι μαθητές διαδηλώνουν για να απαιτήσουν άμεση δράση ισάξια των επακόλουθων της κλιματικής κρίσης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές τις συνέπειες για την διατήρηση ενός βιώσιμου πλανήτη για τις επόμενες γενιές. Παρόλο που οι νέοι ευθύνονται λιγότερο απ’ όλους για την επιδείνωση της περιβαλλοντικής καταστροφής, είναι αυτοί που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες συνέπειες της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Είναι αναγκαίο, οι κυβερνώντες αυτού του κράτους να δεσμευτούν προς την επίτευξη των στόχων που θέτει η επιστημονική κοινότητα, για ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον.

1
Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε τα εξής:

1)Η κυβέρνηση να ευθυγραμμίσει τους στόχους και τις πολιτικές της για να πετύχει τις αναγκαίες μειώσεις αερίων του θερμοκηπίου ώστε να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1.5°C.

2)Η κυβέρνηση να αφιερώσει τους απαραίτητους πόρους για να πετύχει τους παραπάνω στόχους.

3)Να ενισχυθεί η θέση που κατέχει η κλιματική κρίση ως θεματική στο αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων σε όλες τις Βαθμίδες του δημοσίου σχολείου αλλά να εγκαινιάσουν και σχετικά βιωματικά εργαστήρια.

4)Η κυβέρνηση και οι εθνικοί φορείς λήψης αποφάσεων να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά και για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.

5)Η δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής να γίνεται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/438811403328510/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending