Μάθε τι πρέπει να προσέχεις όταν γνωρίζεις κάποιον online!

online relationships
standardmedia.co.ke

Είναι γεγονός ότι όλοι μας ασχολούμαστε με τα social media, και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εύκολα μπορούμε να κάνουμε καινούριες γνωριμίες, και να συνομιλήσουμε με νέα άτομα που δεν γνωρίζουμε.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά και επιφυλακτικοί με ποιον μιλάμε! Το διαδύκτιο κρύβει πολλούς κινδύνους αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις σωστά!

Οπότε, καλό είναι να προσέχουμε με ποιον μιλάμε, και να μην ενθουσιαζόμαστε εύκολα! 

Πάμε να δούμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν μιλάμε με κάποιον στο διαδύκτιο:

1Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός

dispatchweekly.com

Δεν σημαίνει ότι αυτο που βλέπεις online, είναι ακριβώς έτσι όπως το βλέπεις! Πλέον με τα μέσα που υπάρχουν, είναι πολύ έυκολο να δημιουργήσεις μια άλλη εικόνα για τον εαυτό σου, που δεν είναι αληθινή!

Εύκολα κάποιος μπορεί να σου πει ψέματα για το οτιδήποτε στο διαδύκτιο και να δημιουργήσει μια εικόνα που να είναι αρεστή σε ‘σένα! Οπότε, καλό είναι να έχεις τις επιφυλάξεις σου και να μην εμπιστεύεσαι όλα όσα ακούς και βλέπεις!

2Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του άλλου

theproblemismen.com

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που δεν ξέρεις τον άλλο, δεν ξέρεις και τι μπορεί να θέλει από εσένα.

Για αυτό τον λόγο είμαστε πολύ προσεκτικοί, και δεν δίνουμε προσωπικές πληροφορίες σε κάποιον που δεν ξέρουμε. Καλό είναι να προσέχουμε από την αρχή για να μην χάσουμε τη… μπάλα μετά!

3Να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν το προφίλ είναι ψεύτικο

israel21c.org

Όπως έχουμε αναφέρει, ο κόσμος του διαδυκτίου δεν είναι αγγελικά πλασμένος, και είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθείς από ένα ψεύτικο προφίλ.

Πολλοί άνθρωποι δημιουργούν ένα ψεύτικο προφίλ για να προσεγγίσουν κόσμο με όχι και τόσο καλό σκοπό! Για αυτό, καλό είναι να προσπαθήσεις να τσεκάρεις αν το προφίλ είναι αληθινό ή ψεύτικο.

Για παράδειγμα, μπορείς να ζητήσεις να σου στείλει μία selfie! 

4Να σκεφτούμε το χειρότερο που μπορεί να συμβεί

askmen.com

Σε περίπτωση που κανονίσεις συνάντηση από κοντά με το άτομο που μιλάς στο διαδύκτιο, πολλά είναι τα σενάρια που μπορούν να συμβούν! Μπορεί να εμφανιστεί κάποιος που να μην έχει καμία σχέση με αυτόν που συνομιλούσες, ή ακόμα και απλά να μην σου αρέσει από κοντά!

Καλό είναι να συνεννοηθείς από πριν με ένα φίλο/η σου να σου στείλει κάποιο “συνθηματικό μήνυμα” για να μπορέσεις να ξεγλιστρίσεις ή να πάρεις και κάποιον άλλο μαζί σου.

Καλό είναι επίσης να ενημερώσεις 2-3 άτομα πού θα βρίσκεστε, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά!

Εσύ θα ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές αν μιλάς με κάποιον στο διαδύκτιο;