fbpx

5 σοφές συμβουλές που πρέπει να θυμόμαστε ΟΛΟΙ όποτε ακούμε αρνητική κριτική!

Όλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση που ακούσαμε αρνητική κριτική, από γνωστούς και τρίτους στον περίγυρό μας.

Φυσικά δεν μιλάμε για καλοπροαίρετα σχόλια/συμβουλές από ανθρώπους που μας νοιάζονται, αλλά αυτά τα άσχημα σχόλια που θα ακούσεις πολλές φορές να λένε, είτε μπροστά σου, είτε πίσω σου, άτομα που δεν σε ξέρουν ή βιάζονται να σε κρίνουν.

Όπως και να έχει, ακόμη και αν πολλές φορές οι αρνητικές κριτικές μας στεναχωρούν ή μοιάζουν σκληρές, σίγουρα δεν πρέπει να τις αφήσουμε να μας επηρεάζουν, παρά μόνο θετικά.

Μαζέψαμε λοιπόν 5 σοφές φράσεις που πρέπει να θυμόμαστε όταν ακούμε αρνητική κριτική:

1
«Πριν αρχίσεις να δαχτυλοδείχνεις (κρίνεις), σιγουρέψου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά» – Bob Marley

Η φράση του θρυλικού Bob Marley θέλει να τονίσει πως όσο και αν σε κρίνει κάποιος, ποτέ δεν θα είναι σωστός, αφού όλοι κάνουμε λάθη, και κανείς δεν είναι τόσο τέλειος για να κρίνει τον άλλον – είναι ρεαλιστικά αδύνατο να είσαι τέλειος.

Γι’ αυτό απλώς μην τρως χρόνο να σκας ή να εξηγάς – απλώς προχώρα!

2
«Δεν με ενδιαφέρει αν όλος ο κόσμος είναι εναντίων μου ή κοροϊδεύει ότι δεν θα τα καταφέρω. Πίστευε στον εαυτό σου» – Michael Jackson

Τις περισσότερες φορές, όταν επιλέγεις να ακολουθήσεις τα όνειρα σου, θα βρεις πολλά σχόλια και αρνητικές κριτικές.

Και ξέρεις γιατί; Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να ρισκάρουν για να πετύχουν, αφού αυτός είναι ο δυσκολότερος δρόμος και θέλει επιμονή.  Αγνόησε τους λοιπόν, όπως λέει και ο Michael Jackson!

3
«Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την κριτική: μην κάνεις τίποτα, μην πεις τίποτα και να είσαι ένα τίποτα» – Αριστοτέλης

Η σοφή αυτή κουβέντα από τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη, διδάσκει πως οι αρνητικές κριτικές θα είναι πιασμένες χέρι-χέρι με ότι μικρό κι αν κάνεις, εκτός κι αν δεν κάνεις ή λες απολύτως τίποτα στη ζωή σου! Κάτι που δεν θα επιλέξεις, έτσι;

4
«Όταν με κρίνεις χωρίς να με ξέρεις, δεν δείχνει κάτι για εμένα, αλλά για εσένα» – Ginni Rometty

Είναι αλήθεια ότι πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να βρει 1000 αφορμές για να σε κρίνει άσχημα, αλλά συνήθως δείχνει περισσότερα για αυτόν παρά για εσένα.

Φαίνεται η έλλειψη κατανόησης στον συνάνθρωπο, ή την έλλειψη πραγματικής ευτυχίας αφού πολλές φορές οι δυστυχείς ανθρώποι, βρίσκουν παρηγοριά στο να κρίνουν άλλους…

5
«Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις με επιτυχία.» – Stephen Hawking

Τέλος, ακόμη μια σπουδαία και ενθαρρυντική φράση μας δόθηκε από τον γνωστό Φυσικό, Κοσμολόγο και καθηγητή στο University of Cambridge, που παρά τις νευρολογικές του παθήσεις (τον άφησαν παράλυτο), έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους εφευρετικότερους ανθρώπους.

Πίστευε λοιπόν ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε καλοί σε κάτι, γι’ αυτό όσο κι αν αποτυγχάνεις και παίρνεις κακή κριτική, συνέχισε να προσπαθείς μέχρι να βρεις το δικό σου ταλέντο!

Συμφωνείς με τις πιο πάνω φράσεις ή γνωρίζεις άλλες που σε βοηθούν να ξεχνάς κάθε αρνητική κριτική; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending