fbpx

Δες όσα έγιναν στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο ανώτερης εκπαίδευσης του British Council!

Περίπου 1,000 εκπρόσωποι από περισσότερες από 85 χώρες παρευρίσκονται στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο ανώτερης εκπαίδευσης που διοργανώνει το British Council σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Συναλλαγών (DAAD) και διεξάγεται στο Βερολίνο της Γερμανίας στις 13-15 Μαΐου 2019.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε σημαντικό χρονικό διάστημα για τον τομέα και στις εναρκτήριες ομιλίες τονίστηκε ότι η εκπαίδευση είναι διεθνής όσον αφορά τις προοπτικές και τις αξίες και η επιθυμία διατήρησης και ανάπτυξης σημαντικών σχέσεων παραμένει πρωταρχικός στόχος.

Το 2019 σηματοδοτεί επίσης την 30η επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου που βοήθησε στο να ξεκλειδώσει την ελεύθερη ροή και την ανταλλαγή ανθρώπων, της εκπαίδευσης, των ιδεών και του πολιτισμού μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Η διπλωματία της γνώσης και ο ψηφιακός κόσμος, είναι τα θέματα του φετινού συνεδρίου και η εναρκτήρια ολομέλεια, διερωτάται εάν μπαίνουμε σε μια νέα σκοτεινή εποχή με την τεχνολογία να καθιστά τον κόσμο πιο δύσκολο στο να κατανοηθεί. Ερώτημα, το οποίο αναλύει ο James Bridle, συγγραφέας και καλλιτέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

education seminar

Άλλες ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν τρόπους ώστε η διεθνής εκπαίδευση, να μεταφερθεί σε περισσότερα σύνολα που είναι σε πιο μειονεκτική θέση. Παράλληλα η ένταξη φοιτητών στον ψηφιακό κόσμο διερωτάται: «Αν μπορεί ένα μόνο tweet να αλλάξει την πορεία χιλιάδων μαθητών;»

Ο Διευθυντής του British Council της Γερμανίας, Rachel Launay, εξέφρασε θερμό καλωσόρισμα στο κοινό το οποίο αποτελείτο από υπουργούς, αξιωματούχους στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, και υπεύθυνους ιδρυμάτων.

Ο Sir Ciarán Devane, Διευθύνων Σύμβουλος του British Council, δήλωσε:

Πρόκειται για ένα συνέδριο όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι που θα επιλύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Δεν υπάρχει κανένα ίδρυμα, σε καμία χώρα που να μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή ή τη κρίση της βιοποικιλότητας, από μόνο του, κανένα ίδρυμα ή έθνος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του, το πρόβλημα της γήρανσης της κοινωνίας, καμία χώρα δεν μπορεί να σχηματίσει άποψη από μόνη της, για το τι συμβαίνει γύρω από την κοινωνική συνοχή.

Είναι όλοι εμείς που δουλεύουμε μαζί, μοιραζόμαστε την γνώση, επεξεργαζόμαστε αυτόν τον συνδυασμό λαμπρής έρευνας, λαμπρής διδασκαλίας και η συμβολή των πολιτών. Αυτά είναι που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι τα συνέδρια Going Global που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, είχαν ως αποτέλεσμα πραγματικές θεσμικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, φανταστική έρευνα και μεγαλύτερη καινοτομία ».

education seminar

Η Δρ. Dorothea Rüland, Γενικός Γραμματέας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Συναλλαγών (DAAD) δήλωσε:

«Η ανώτερη εκπαίδευση έχει γίνει πραγματικά διεθνής, με κοινά ερευνητικά προγράμματα και σχέδια που σφυρηλατούν τους όλο και ισχυρότερους θεσμικούς δεσμούς μεταξύ των πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Το DAAD αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της εξέλιξης, με τις υποτροφίες, την υποστήριξη έργων ανώτερης εκπαίδευσης και τη δομική εμπειρογνωμοσύνη. Οι μακρόχρονες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο απαιτούν ένα δίκτυο εταίρων. Η δουλειά μας είναι δυνατή μόνο λόγω της στενής συνεργασίας με παρόμοια και συναφή ιδρύματα».

Επίσης μιλώντας ήταν η καθηγήτρια Dame Janet Beer, μέλος του συμβουλίου διαχείρισης του British Council, πρόεδρος των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου και αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, δήλωσε:

«Χαίρομαι που η DAAD συμφώνησε σήμερα να γίνει ένας από τους πρώτους διεθνείς εταίρους μας στην Διεθνή Εκστρατεία Go. Θα συνεργαστούμε με τους συναδέλφους του DAAD για την προώθηση αμοιβαίων ανταλλαγών – με έμφαση στην αποστολή περισσότερων φοιτητών από το Ηνωμένο Βασίλειο για να περάσουν περισσότερο χρόνο εδώ στη Γερμανία. Κάνουμε αυτό το έργο για έναν απλό λόγο. Είμαστε όλοι καλύτερα όταν συνεργαζόμαστε».

Ο Chris Skidmore, Βρετανός υπουργός Πανεπιστημίων, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας, μίλησε στο συνέδριο για τη διεθνή εκπαιδευτική στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending